Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

 

ΒΟΛΟΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  3-4-13
 
 
Ξεκινά σήμερα το 3ο Φεστιβάλ της Αριστερής Ενότητας στο Πολυτεχνείο
 
Ξεκινά σήμερα Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο το 3ο Φεστιβάλ της Αριστερής Ενότητες, που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου (Πεδίον Άρεως) στο Βόλο. 
Η Αριστερή Ενότητα είναι μια συλλογικότητα που δραστηριοποιείται μέσα στο πανεπιστήμιο θέτοντας επιθετικά το πρόσταγμα για ενότητα και μετωπική συμπαράταξη της αριστεράς, για την ανάδειξη ενός άλλου δρόμου μέσα στους χώρους της νεολαίας, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Μιας αριστεράς που δεν αντιλαμβάνεται τον εαυτό της σαν ειδικό, αλλά σαν κομμάτι των πληττόμενων και μιας αντίληψης πως μόνο με τη συλλογική πάλη των ”από κάτω” μπορεί να έρθει η ανατροπή στο πανεπιστήμιο και στη κοινωνία.
Το 3ο φεστιβάλ Αριστερής Ενότητας Βόλου φιλοδοξεί να ξανανοίξει τον πολιτικό διάλογο, να αναδείξει νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες και να προτάξει στο σήμερα το αντιπαράδειγμα στη διασκέδαση και συνολικά στην δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
Το Φεστιβάλ ξεκινά σήμερα Πέμπτη 3 Απριλίου με πάρτι, στις 11 το βράδυ (DJ-set: MONONOME).
Αύριο Παρασκευή 4/4, στις 19.30 θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση, όπου θα παρέμβουν οι Γιώργος Σταμπουλής αντιπρόεδρος συλλόγου μελών Δ.Ε.Π Π.Θ. και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μαγνησίας με τον Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία, Θεανώ Φωτίου καθηγήτρια ΤΑΜ ΕΜΠ, βουλευτής επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ. Θα χαιρετίσει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Στις 22.00 θα ακολουθήσει συναυλία με τους Ζαφίνα&Έλξυ, TheLawBreakers, Ιορδάνη Σιδηρόπουλο και Στάθη Δρογώση.
Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 5 Απριλίου με εκδήλωση – συζήτηση που θα έχει θέμα «η ταραγμένη Ευρώπη, η αριστερά απέναντι στις εθνικιστικές τάσεις στο φόντο της κρίσης». Θα παρέμβουν τα μέλη εκτελεστικής επιτροπής ΚΕΑ, ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Θεοδωρακοπούλου και Γιάννης Μπουρνούς.
 
Απέπλευσε το «Απόλλων Ελλάς» για τις Σποράδες
 
Έληξε η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και στις 9 το πρωί απέπλευσε για τα νησιά των Βορείων Σποράδων το επιβατηγό -οχηματαγωγό «Απόλλων Ελλάς».
Στο πλοίο υπήρχε μεγάλη κίνηση, καθώς είχε να κάνει δρομολόγιο από την περασμένη Δευτέρα και απέπλευσε με 298 επιβάτες, 26 φορτηγά αυτοκίνητα, 43 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 12 δίκυκλα.
Στις 2.30 το μεσημέρι θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Βόλου και το FlyingCat 6.
Στο μεταξύ, ορατές είναι οι πρώτες ελλείψεις στα νησιά, κυρίως σε φρέσκα λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ όπως αναφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων, δεν στοκάρονται με επιπλέον εμπορεύματα οι αποθήκες, οπότε κάθε μέρα που περνάει, λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο τα διαθέσιμα προϊόντα.
Κάτοικοι των νησιών ταξίδεψαν τις προηγούμενες μέρες στον προορισμό τους μέσω Πλατανιά, χρησιμοποιώντας καΐκια, βάρκες κι άλλα διαθέσιμα πλωτά μέσα, ενώ διάχυτη ήταν χθες η αγωνία σε κατοίκους των νησιών, οι οποίοι έπρεπε να μεταβούν στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου, για τη σημερινή εκδίκαση υποθέσεών τους.
Σε όλη την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκονταν, εξάλλου, στο Βόλο πολυμελές κλιμάκιο της ΠΝΟ, προκειμένου να ενημερώσει τα πληρώματα του πλοίου και του flyingcatγια την απεργία και τα προβλήματα του κλάδου.
Τη βεβαιότητα ότι θα εξελιχθεί σε «ναυτική τραγωδία» το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, εξέφρασε, στο μεταξύ, ο κ. Νικήτας Δεσποτίδης πρώην γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Ο κ. Δεσποτίδης, ο οποίος μετείχε στο κλιμάκιο της ΠΝΟ που παρέμεινε στο Βόλο σε όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, υπογράμμισε ότι «δεν δικαιώθηκαν τα αιτήματα του κλάδου», για να προσθέσει : «Θα δούμε πως θα πορευτούμε από δω και πέρα και πως θα εξελιχθεί η κατάσταση»
 
 
 
Προκαταρκτική εξέταση για την ηπατίτιδα
 
Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα 10 περιστατικά ηπατίτιδας στο Αλιβέρι ζητά η Εισαγγελία Βόλου.
Η εισαγγελική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναζητήσει ενδεχόμενες παραλείψεις και ολιγωρίες αρμοδίων υπηρεσιών, που έθεσαν ή θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, εάν και τι μέτρα λήφθηκαν ή όχι για τον περιορισμό και την εξάλειψη των κρουσμάτων της μεταδοτικής ασθένειας, τα προληπτικά μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, καθώς και τι παρεμβάσεις ακολούθησαν στο χώρο του σχολείου και στον οικισμό.
 Οι γονείς κλήθηκαν στο σχολείο για ενημέρωση, ενώ πολλές πτυχές της υπόθεσης σχετικά με ενέργειες που έγιναν ή όχι γύρω από την αντιμετώπιση του θέματος σε τοπικό επίπεδο, ακόμη και για εμβόλια που έμειναν εκτός διαγωνισμού από το υπουργείο Υγείας, άρχισαν να ξεδιπλώνονται στη διάρκεια της εβδομάδας.
Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τα κρούσματα ηπατίτιδας υπέβαλε χθες στην Εισαγγελία ο υποψήφιος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Ο κ. Μπέος ενημερώθηκε για την προκαταρκτική εξέταση που είχε ήδη παραγγελθεί. Η μήνυση θα συσχετιστεί με την εισαγγελική έρευνα που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα.
 
Μηνυτήρια αναφορά 
 
Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπέβαλλε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος, σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την προσβολή παιδιών και μαθητών της περιοχής Αλιβερίου από ηπατίτιδα Α’.
Ηδη, το θέμα έχει αναδειχθεί με την επιτόπια επίσκεψη του κ. Μπέου, που σε συνδυασμό με το ρεπορτάζ των εφημερίδων, οδήγησε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας να διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Αλγεινή εντύπωση ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου, μετά από παλινωδίες και δικαιολογίες για την αποποίηση των ευθυνών του, μόλις χθες (προχθές ) έλαβε απόφαση αγοράς εμβολίων για να θωρακιστούν τα υπόλοιπα παιδιά της περιοχής. Οι ευθύνες ωστόσο είναι υπαρκτές και πρέπει να αποδοθούν».
 
Έλεγχος από επόπτες Υγείας
 
Την ίδια ώρα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Μαγνησίας ενημέρωνε χθες ότι «με αφορμή των κρουσμάτων Ηπατίτιδας Α στο καταυλισμό ΡΟΜΑ στη περιοχή Αλιβερίου - Ν. Ιωνίας και σε συνέχεια ενεργειών της Υπηρεσίας μας, κλιμάκια αυτής μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να προβούν σε έλεγχο του αποχετευτικού συστήματος και του δικτύου ύδρευσης, αλλά και να καταγράψουν τις συνθήκες υγιεινής των οικογενειών ΡΟΜΑ».
 
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
48ωρη απεργία από σήμερα σε όλο τον κλάδο
 
 Εννέα ολόκληρους μήνες έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα και βρίσκονται  μεταξύ των υπηρεσιών με αβέβαιο μέλλον είναι οι 15 υπάλληλοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αλμυρού. Απεργία σήμερα και αύριο σε όλες τις δομές του «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους.
Οι 15 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας στο Δήμο Αλμυρού, βιώνουν εδώ και εννιά μήνες την πλήρη οικονομική εξαθλίωση. Ολες οι προσπάθειές τους να εισακουστούν αλλά και να γίνει κατανοητό το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έχουν πέσει στο κενό, καθώς δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους.
 Όλοι προφασίζονται όπως τονίζουν τους αναρμόδιους, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να εργάζονται ουσιαστικά χωρίς να πληρώνονται για εννέα ολόκληρους μήνες.
Τα χρήματα που τους οφείλονται είναι ακόμη από το 2013, ενώ ήδη έχει περάσει και το πρώτο τρίμηνο του 2014, χωρίς αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι έχοντας φτάσει πλέον σε πλήρες αδιέξοδο.
«Ο τρόπος με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν είναι απαράδεκτος. Έχουμε κλείσει εννιά μήνες απλήρωτοι και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Καθημερινά εισπράττουμε υποσχέσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί, οι υποχρεώσεις τρέχουν και κανείς δεν νοιάζεται πως επιβιώνουμε», τονίζουν οι υπάλληλοι.
Στις διαρκείς εκκλήσεις τους να βρεθεί μία λύση η μόνιμη επωδός, όπως υποστηρίζουν εκ μέρους του Δήμου, είναι ότι επίκειται καταβολή χρημάτων, όμως αυτό δεν γίνεται ποτέ, με αποτέλεσμα οι μέρες να περνούν, οι παρατάσεις στις υποσχέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι.
Οι συγκεκριμένες όμως δομές λειτουργούν κανονικά αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παρέχουν κανονικά την υπηρεσία τους.
 
Συμπαράσταση από ΜΕΤΑ
 
Στο μεταξύ, η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) στέκεται αλληλέγγυα και υποστηρίζει ενεργά τον δίκαιο αγώνα και την 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο 3 και 4 Απριλίου, των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» και των άλλων κοινωνικών προγραμμάτων και ζητά την πλήρη μετάβαση των προγραμμάτων, από τις δημοτικές επιχειρήσεις στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και την μονιμοποίηση των εργαζομένων, που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες.
 
Στο Βόλο ο καθηγητής Π. Μπεχράκης
Σημαντική εκδήλωση για την πρόληψη του καπνίσματος
 
Ημερίδα – Βιωματικό συνέδριο με θέμα «Μαθαίνω την αλήθεια, λέω όχι στο τσιγάρο» διοργανώνει το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 4-4-2014 και ώρα 11.00 π.μ στο ξενοδοχείο ValisResort, σε συνεργασία με το Ίδρυμα των Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη του καπνίσματος .
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας και φιλοσοφία του είναι η ενεργοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού μας για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών κατά του καπνίσματος από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής μας. 
Την επιστημονική υπευθυνότητα του συγκεκριμένου προγράμματος έχει ο αναπληρωτής καθηγητής του Harvard κ. Π. Μπεχράκης, ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός κα Ευανθία Ζωιτοπούλου.
Στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής εκστρατείας που έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας, οργανώνεται το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Παρασκευή, 4-4-2014) στις 19.00 στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκδήλωση με θέμα «Παθητικό κάπνισμα και ανθρώπινα δικαιώματα».
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Π. Μπεχράκης (καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Harvard και πρόεδρος της εθνικής εκστρατείας για το κάπνισμα) , η κα Ζέττα Μακρή (υφυπουργός Υγείας), ο κ. Κων/νος Γουργουλιάνης (καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. πρύτανης Π.Θ), η κα Χρύσα Χατζόγλου (Αναπληρώτρια καθηγήτρια φυσιολογίας πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και μαθητές της Α Λυκείου του 2ου Λυκείου Βόλου.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, που θα δώσει την ευκαιρία στους ομιλητές να ενημερώσουν την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών και στρατηγικών, με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή δημιουργίας νέων καπνιστών.
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
Ο Δήμος Βόλου και η Πολυφωνική Χορωδία παρουσιάζουν τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου
 
Τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου και τα τραγούδια του, με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Τα λόγια και τα χρόνια 1963- 2013» από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», θα παρουσιάσει ο Δήμος Βόλου, σε μια εκδήλωση λόγου και μουσικής την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 8.15 το βράδυ στο νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν.Ιωνίας (Ν.Μανδηλαρά – Σταδίου). Ο Μάνος Ελευθερίου – που συμπλήρωσε 50 χρόνια συνεχούς δημιουργίας – θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του με το δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου και αποσπάσματα από το έργο του «Μαύρα Μάτια. Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η συριανή κοινωνία στα χρόνια 1905 – 1920» θα διαβάσουν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Μητσάκης και η ηθοποιός Αμαλία Γκιζά. 
Τραγούδια σε στίχους και μελοποιημένη ποίηση του Μάνου Ελευθερίου θα αποδώσει η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα και τη συνοδεία στο πιάνο της ΚερασίαςΣιάρα. Η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου θα αποδώσει σε στίχους Μάνου Ελευθερίου τα τραγούδια : «Το τρένο φεύγει στις οκτώ» του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Κουγιουμτζή τα τραγούδια «Δίψασα στην πόρτα σου», «Στα χρόνια της υπομονής», «Τώρα που θα φύγεις», «Χρόνια σαν βροχή» και «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι». 
Ο Μάνος Ελευθερίου, επισκέπτεται το Βόλο με την ευκαιρία της συγκεντρωτικής έκδοσης από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» όλων των στίχων του στο βιβλίο «Τα λόγια και τα χρόνια» καθώς και της μελέτης «Μαύρα Μάτια, ο Μάρκος Βαμβακάρης και η συριανή κοινωνία στα χρόνια 1905 – 1920».
 
 
Σήμερα και αύριο η παράσταση υπέρ της Φιλοζωικής Βόλου από τους Δραπαίκτες
 
Στις 9.15 στην Παλιά Ηλεκτρική
Δύο παραστάσεις με τίτλο “3ρημος (ο, η)”, πρόκειται να ανεβάσει την Πέμπτη και την Παρασκευή η θεατρική ομάδα Δραπαίκτες, για να ενισχύσει το έργο της Φιλοζωικής ομάδας Βόλου, στον τομέα της φροντίδας και της περίθαλψης των αδέσποτων σκύλων, που υπολογίζονται σε 1500, αριθμός αυξημένος απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια.
Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 9.15 το βράδυ, στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής και οι θεατές προαιρετικά θα προσφέρουν στήριξη στο έργο της Φιλοζωικής Βόλου, καθώς δεν θα υπάρχει εισιτήριο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί στο μικρό θέατρο του Ορφανοτροφείου Βόλου οι συντελεστές της παράστασης, αναφέρθηκαν στο έργο, που αποτελείται από πέντε διαφορετικές ιστορίες, ενώ γνωστοποίησαν ότι στο τέλος Απριλίου, θα δώσουν παραστάσεις για ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου.
Ο εμψυχωτής της ομάδας Δραπαίκτες, συγγραφέας και σκηνοθέτης Ευάγγελος Κάβουρας, επισήμανε ότι η θεατρική ομάδα δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια με καινοτομία στις παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ οι τίτλοι των έργων βασίζονται σε λογοπαίγνια. Για τη συγκεκριμένη παράσταση ανέφερε ότι είναι διττό το νόημά της, καθώς οι τρόποι και θα συναισθήματα, υπάρχουν και στη σημερινή κοινωνία της κρίσης.
Την παράσταση “3ρημος (ο, η)” αποτελούν πέντε ιστορίες – μικρές παραστάσεις με τίτλο «ποτά την Τρίτη!», «Γέροι, γεροί και ιεροί», «όλα για τον γιόκα μου», «ελευθερία ή θάνατος» και «για να σπάσει ο πάγος», που εκτυλίσσεται στο εσωτερικό ενός ψυγείου.
Η διασκευή, σύνθεση κειμένων, σκηνοθετική επιμέλεια και παραγωγή ανήκει στον Ευάγγελο Κάβουρα, τις μουσικές συνθέσεις δημιούργησαν οι ΠάρηςΖίκος (κιθάρα) και ΒίλλυΣαμαλτάνη (πιάνο), η ενδυματολογία της Έφης Αντωνίου και η σκηνογραφία του Χρήστου Φώκου.
Παίζουν:ΠάρηςΖίκος, ευΆγγελος Κάβουρας, Γιάννης Καλογριάς, Σπύρος Μακρυγιάννης, Βαρβάρα Μελίση, Δήμητρα Ριζίνου, ΒίλυΣαμαλτάνη. 
Ο Ευάγγελος Κάβουρας επισήμανε, ότι μετά τις δύο παραστάσεις για την ενίσχυση της Φιλοζωικής Βόλου, στο τέλος Απριλίου θα ακολουθήσουν παραστάσεις για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου.
Στα 1500 τα αδέσποτα
Από την πλευρά της το μέλος του Δ.Σ. της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Μελπομένη Ευθυμιάδου, συνεχάρη τη θεατρική ομάδα για την πρωτοβουλία της και επισήμανε ότι το ζήτημα των αδέσποτων είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, ενώ πρέπει να γίνουν παράλληλες προσεγγίσεις (όπως έγινε τελευταία με τους προσκόπους και το ΚΕΘΕΑ).
Το μέλος της Φιλοζωικής εκτίμησε ότι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα σήμερα τα αδέσποτα σκυλιά φτάνουν στα 1500, περισσότερα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τόνισε ότι υπάρχει διαφοροποίηση, καθώς σχεδόν καθημερινά εγκαταλείπονται συνεχώς σκυλιά.
Σύμφωνα με την κα Ευθυμιάδου, η Φιλοζωική έχει αναλάβει να φροντίζει τα ζώα, εκτός από τον Δήμο Βόλου που χρησιμοποιεί και το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, στους τομείς των αποπαρασιτώσεων, εμβολιασμού και θεραπείας, όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επίσης ανέφερε ότι το φαγητό ηρεμεί τα αδέσποτα ζώα και τα κρατά μακριά από τα σκουπίδια.
Τέλος, ανέφερε ότι στα 4 χρόνια δράσης της, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου περιέθαλψες πάνω από 700 αδέσποτα και έδωσε για υιοθεσία πάνω από 300, αν και δεν διαθέτει δικό της χώρο για τοπ σκοπό αυτό.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
“Οι φίλαθλοι σκοράρουν στην ανθρωπιά” τη Μεγ. Δευτέρα
 
Η Λέσχη Φιλάθλων Δήμητρας Ευξεινούπολης διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου για φιλανθρωπικό σκοπό, με συμμετοχή φιλάθλων από ομάδες της Μαγνησίας και κεντρικό μήνυμα “Οι φίλαθλοι σκοράρουν στην ανθρωπιά”. Συγκεκριμένα, θα πάρουν μέρος η Λέσχη Φιλάθλων Δήμητρας, οι “Πύρασοςfans”, οι “Φίλοι Ρήγα Φεραίου” και το Blueclub Θύρα 3 “Παναγιώτης Ντοκούζης”. Οι αγώνες θα γίνουν τη Μεγάλη Δευτέρα και ώρα 16:00 στο γήπεδο Ευξεινούπολης και τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της 17άχρονης Κατερίνας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη
 
 
Εκδρομές περιπέτειας στο ανατολικό Πήλιο
 
Την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές περιπέτειας έχουν οι επισκέπτες της Τσαγκαράδας και του ανατολικού Πηλίου. Με τα προγράμματα εμπειρίας του ταξιδιωτικού γραφείου Pelion Explorer οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πεζοπορία, ποδηλασία βουνού, τοξοβολία, τουριστική ιππασία, θαλάσσιο kayak, καταδύσεις, canyoning, αναρρίχηση, καταρρίχηση, flyingfox και σκι βουνού με την καθοδήγηση και βοήθεια από έμπειρους επαγγελματίες που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίου Τύπου της εταιρίας
“Το τουριστικό γραφείο Pelion Explorer, βρίσκεται στο Ανατολικό Πήλιο, στην Τσαγκαράδα, ένα πανέμορφο μέρος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στόχος μας είναι η παροχή υπηρεσιών ποιοτικού τουρισμού με γνώμονα την ψυχική ξεκούραση, την σωματική ανάταση και την ασφάλειά σας καθώς επίσης και τον σεβασμό και την αγάπη στο περιβάλλον.
Ελάτε να ζήσετε την περιπέτεια, μαζί με έμπειρους επαγγελματίες με τεχνογνωσία, κάνοντας πεζοπορία, ποδηλασία βουνού, τοξοβολία, τουριστική ιππασία, θαλάσσιο kayak, καταδύσεις, canyoning, αναρρίχηση, καταρρίχηση, flyingfox και σκι βουνού. Επιλέξτε κάποια από τα οργανωμένα μας πακέτα συνδυάζοντας διαμονή σε παραδοσιακά καταλύματα, διατροφή και συνδυασμό δράσεων ή οργανώστε την δική σας εξόρμηση με δράσεις της επιλογής σας και εμείς αναλαμβάνουμε την πραγματοποίησή της.
Τον Απρίλιο το πρόγραμμα είναι γεμάτο με συναρπαστικές δραστηριότητες. Ξεκινάμε 5 & 6 Απριλίου με πεζοπορία στο διάσημο μονοπάτι Τσαγκαράδα – Νταμούχαρη, πικ-νικ στην παραλία της Νταμούχαρης και αναρρίχηση στην τοποθεσία Χαλόρεμα. Επιπλέον συνεχίζουμε με παιχνίδια αναψυχής, τοξοβολία και flyingfox. Στις 12 & 13 Απριλίου θα κάνουμε ποδηλασία βουνού και πικ-νικ στο δάσος, όπως επίσης πεζοπορία στις συνοικίες της Τσαγκαράδας.
Το Πάσχα 18 με 21 Απριλίου γίνεται εκμάθηση προσανατολισμού, συνεχίζουμε με το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού μέσα στην Τσαγκαράδα, κάνουμε ιππασία προς το βουνό, συμμετέχουμε σε ομαδικά παιχνίδια και κάνουμε τοξοβολία. Στις 26 & 27 Απριλίου ετοιμαζόμαστε για συναρπαστική κατάβαση στο φαράγγι του Μυλοποτάμου (canyoning) και πεζοπορία στην Τσαγκαράδα.
Όλες οι δραστηριότητες μπορούν να συνδυαστούν με διατροφή και διαμονή. Καθ’ όλη την διάρκεια του Απριλίου οργανώνουμε για εσάς και την παρέα σας ένα πρόγραμμα με βάση τις επιθυμίες σας, κάνοντας δραστηριότητες όπως Θαλάσσιο Καγιάκ, Αναρρίχηση, Πεζοπορία και Ιππασία.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας.
τηλέφωνο: 24260 49394
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web: www.pelionexplorer.gr
facebookfanpage: Pelion Explorer
 
 
Περιμένουν την σημερινή κλήρωση Ολυμπιακός και Νίκη
 
Ανακοινώθηκε και επισήμως από την FootballLeague ότι η κλήρωση των playoff θα γίνει την Πέμπτη (3/04) και ώρα 13.00.Σήμερα θα γίνει επικύρωση βαθμολογίας και οικονομικός και διοικητικός απολογισμός.
Η ανακοίνωση:
«Συνεδριάζει την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 και ώρα 13:00, το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης :
1.- Επικύρωση Βαθμολογίας 
2.- Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός (πεπραγμένα)
3.- Κλήρωση playoff
4.- Διάφορα Θέματα».
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/04/2014 - 12:14