Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Εν ψυχρώ εκτέλεση επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη
 
Νεκρός από πυροβολισμούς δύο εκτελεστών έπεσε λίγο πριν τις 9 το πρωί γνωστός επιχειρηματίας από την Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε μόλις επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι του στη Χιλή Αλεξανδρούπολης, για να πάει στη δουλειά του, όταν δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανάκι μικρού κυβισμού, τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες, το κίνητρο των οποίων φαίνεται ότι ήταν η ληστεία. Ισχυρά αστυνομικά μπλόκα έχουν στηθεί σε όλους τους δρόμους πιθανής διαφυγής των εκτελεστών από την περιοχή.   
 
Δεκαεννέα οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους πέντε δήμους του Έβρου 
 
Πέντε είναι τελικά οι συνδυασμοί που κατέθεσαν και επίσημα στο Πρωτοδικείο Ορεστιάδας την υποψηφιότητά τους για το δήμο Ορεστιάδας. Πρόκειται για τους συνδυασμούς: «Δημοτική Αλληλεγγύη» του Δημήτρη Μουζά, «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή» του Βασίλη Μαυρίδη, «Λαϊκή Συσπείρωση» του Σταμάτη Γκατζίδη, «Είναι στο χέρι μας» του Βαλάντη Παντσίδη και «Τόπος να ζω» της Μαρίας Γκουγκουσκίδου. Στο δήμο Αλεξανδρούπολης, την πόρτα του Πρωτοδικείου πέρασαν και κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους οι επικεφαλής των συνδυασμών: «Πόλη και πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη, «Δήμος και Δημότες» του Απόστολου Φωτιάδη, «ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη» του Παύλου Μιχαηλίδη, «Λαϊκή Συσπείρωση» του Σάββα Δευτεραίου, «Αλλάζουμε» του Νίκου Τζανίδη και «Ν. Ε. Ο. Ι. Άνθρωποι» του Ιωάννη Γιαννόπουλου. Στο δήμο Διδυμοτείχου οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι: «Ώρα ευθύνης για το Διδυμότειχο» του Παρασκευά Πατσουρίδη, «Δήμος για όλους» του Χρήστου Τοκαμάνη και ο συνδυασμός της κας. Βάγιας Καραφεΐζη. Στο Σουφλί υποψήφιοι θα είναι ο Βαγγέλης Πουλιλιός με το συνδυασμό «Νέα Πορεία» και ο Παναγιώτης Καλακίκος με το συνδυασμό «Συνεργασία-Ανάπτυξη-Συνοχή». Τέλος, στη Σαμοθράκη τρεις είναι οι υποψήφιοι συνδυασμοί: «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης» του Θανάση Βίτσα, «Νίκη της Σαμοθράκης» του Παναγιώτη Ατζανού και «Αναγέννηση της Σαμοθράκης» της Χρύσας Αντωνάκη.   
 
Αλεξανδρούπολη: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
 
Εκτάκτως θα συνεδριάσει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Τα πέντε θέματα που θα συζητηθούν αφορούν συμβάσεις, συμφωνητικά ή εντάξεις έργων που θα πρέπει να εγκριθούν άμεσα προκειμένου να είναι εμπρόθεσμα. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί στις 6 το απόγευμα. 
 
Φέρες: Σύσκεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών 
 
Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα συναντηθεί και πάλι η άτυπη επιτροπή που προέκυψε κατά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στις Φέρες με θέμα την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, όπου, υπενθυμίζεται, πέρυσι καταγράφηκαν δύο κρούσματα ελονοσίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν: η διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας της περιφερειακής ενότητας Έβρου, Ευαγγελία Κοσμαδάκη, ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας περιφέρειας ΑΜΘ, Λουκάς Γεωργίου, εκπρόσωποι της εταιρείας που υλοποιεί το έργο καταπολέμησης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φερών, Αθανάσιος Πεμούσης και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι τρόποι των ψεκασμών και οι απαραίτητες άδειες για τους αεροψεκασμούς, ώστε να μειωθεί η όχληση των κατοίκων από τα κουνούπια και να αποτραπεί η επανεμφάνιση νέου κρούσματος ελονοσίας. Η πορεία των παρεμβάσεων καταπολέμησης θα επανεξεταστεί σε λίγες ημέρες, ενώ θα υλοποιηθεί και ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση των εστιών που ευνοούν την αναπαραγωγή των κουνουπιών. 
 
Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για το «Δίκτυο τοπικών δράσεων απασχόλησης» στο Επιμελητήριο 
 
Ημερίδα ενημέρωσης για το «Δίκτυο τοπικών δράσεων συνεργασίας και ενίσχυσης της απασχόλησης σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και διασύνδεση με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής» διοργανώνει την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ Α. Ε.). Το συγκεκριμένο έργο, που υλοποιείται και στους πέντε δήμου του Έβρου, αποσκοπεί στην προώθηση της απασχόλησης στους ανέργους νεαρών ηλικιών μέσα από τη συνεργασία τοπικών φορέων των περιοχών τους. 
 
Ανακοινώθηκε η 15η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας 
 
Από τις 24 έως τις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Πρόκειται για τη 15η διοργάνωση, στο διαγωνιστικό μέρος της οποίας θα προκριθούν έξι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα βαθμολογηθούν από κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από καταξιωμένους καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται ταχυδρομικά μέχρι τις 4 Ιουλίου, στη διεύθυνση του «Διόνυσου» Ορεστιάδας. 
 
Αλεξανδρούπολη: Αφιέρωμα στο εργατικό-λαϊκό τραγούδι διοργανώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση»
 
Αφιέρωμα στο εργατικό-λαϊκό τραγούδι διοργανώνει την Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ στο πάρκο Ακαδημίας. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28/04/2014 - 13:20