Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24-07-2014


Ορεστιάδα: Κινητοποίηση για το εργοστάσιο ζάχαρης-διαμαρτυρία στο τελωνείο Καστανεών

Προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 11 το πρωί και ακολούθως διαμαρτυρία στο τελωνείο των Καστανεών πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Ορεστιάδας μαζί με τους φορείς της περιοχής, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις κατά του κλεισίματος του εργοστασίου. Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ, τονίζοντας πως αγρότες και εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν «για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό, παραγωγικούς συνεταιρισμούς και καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές βιομηχανίες θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας, θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους, ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες, επάρκεια φτηνών, υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία».   

Δήλωση Α. Γιαννακίδη για τα οφέλη του ζεόλιθου στην τευτλοκαλλιέργεια

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να συνδυάσουμε τα οφέλη του ζεόλιθου με την πολυετή δυναμική παρουσία του εργοστασίου ζάχαρης στη Νέα Ορεστιάδα έτσι ώστε να έχουμε μια στρατηγική λύση με διαχρονικές αξίες», σχολίασε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, με αφορμή την πρόσφατη αδειοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για έρευνα κοιτασμάτων ζεόλιθου στην περιοχή Κόκκαλο Πετρωτών του δήμου Ορεστιάδας. Ο κ. Γιαννακίδης σημειώνει ότι η χρήση ζεόλιθου στην τευτλοκαλλιέργεια μπορεί να δώσει νέες προοπτικές στο εργοστάσιο, καθώς θα μειώσει το κόστος της γεωργικής παραγωγής μέσα από την εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα των τεύτλων.

Με πρόσκληση Τ. Κουίκ έρχεται στην ΑΜΘ η Ο. Κεφαλογιάννη

«Στον μεγάλο κρυμμένο και αναξιοποίητο τουριστικό θησαυρό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», όπως τον χαρακτήρισε, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Τουρισμό, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Τέρενς Κουίκ. Ο κ. Κουίκ τόνισε την ανάγκη «αξιοποίησης αυτού του πλούτου», υποστηρίζοντας πως «εκτός από την οικονομική ανάπτυξη θα έχει και ευεργετικά αποτελέσματα και στα εθνικά θέματα της Θράκης». Μάλιστα, απηύθυνε πρόσκληση και στην υπουργό Τουρισμού να επισκεφθεί την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία έγινε αποδεκτή από την κα. Κεφαλογιάννη.

Συνεχίζεται με Κίτρινα Ποδήλατα και Πάνο Κατσιμίχα ο Άρδας

Ο Γιώργος Ιωαννίδης, τα Κίτρινα Ποδήλατα και ο Πάνος Κατσιμίχας είναι τα μουσικά σχήματα που ανεβαίνουν απόψε στην κεντρική σκηνή του 20ου Φεστιβάλ «Άρδας 2014». Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς θα συνεχιστεί στην κεντρική σκηνή με ένα μουσικό αφιέρωμα στους Black Sabbath και τους Deep Purple, που θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής της Νέας Ορεστιάδας «Δημητρός Αραμπατζής». Δύο μουσικά σχήματα θα φιλοξενήσει τα ξημερώματα η εναλλακτική σκηνή του φεστιβάλ, ενώ συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα τα τουρνουά Beach Volley και τάβλι, που διεξάγονται στο χώρο της Συνάντησης, στις όχθες του ποταμού Άρδα στις Καστανιές. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή 27 Ιουλίου.

Αλεξανδρούπολη: Παράσταση με μαριονέτες στο Κηποθέατρο

Παράσταση με μαριονέτες της Γενοβέφας Κτενίδου περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «κύματα πολιτισμού» του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο και η είσοδος είναι με εισιτήριο.

Έκθεση σκαφών αναψυχής θα λειτουργήσει από αύριο μέχρι την Κυριακή 27 Ιουλίου στο λιμανάκι της Μάκρης. Την έκθεση διοργανώνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων της Μάκρης του δήμου Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει επίσης ενημερωτική εκδήλωση για την «ασφαλή πλεύση σκαφών αναψυχής» στις 7 αύριο το απόγευμα, λαϊκό γλέντι το βράδυ του Σαββάτου και διαγωνισμό ψαρέματος, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ της Κυριακής.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24/07/2014 - 12:48