Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 17-06-2014


Κατάφεραν για δεύτερη ημέρα να αποτρέψουν την έναρξη των σεμιναρίων αξιολόγησης

Για δεύτερη φορά κατάφεραν οι εκπαιδευτικοί του Έβρου να ακυρώσουν τα σεμινάρια για την αξιολόγηση, τα οποία καλούνται να παρακολουθήσουν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης στο χώρο της Διεύθυνσης Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Όπως και την περασμένη Παρασκευή, ημέρα έναρξης των σεμιναρίων, έτσι και εχθές οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Δευτεροβάθμια και απέτρεψαν τους Διευθυντές να προσέλθουν στα «σεμινάρια της υποταγής και της χειραγώγησης», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο ΕΛΜΕ του νομού. «Χαιρετίζουμε την απόφαση των Διευθυντών των σχολείων του Έβρου να μην εμπλακούν για δεύτερη μέρα στη διαδικασία νομιμοποίησης της αξιολόγησης, δείχνοντας έμπρακτα την αντίθεσή τους σε αυτήν, που θα επιφέρει σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας, που θα είναι ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας και που θα οδηγήσει σε απολύσεις», σημειώνουν οι δύο τοπικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών. Οι Α’ και Β’ ΕΛΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς, τόσο της δευτεροβάθμιας όσο και της πρωτοβάθμιας, που επίσης δίνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις, να συνεχίσουν να βρίσκονται μπροστά στη Διεύθυνση, ώστε να αποτραπεί και σήμερα η έναρξη των σεμιναρίων.


Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο δήμο Αλεξανδρούπολης

Σε περιοχές της Ν.Α Αλεξανδρούπολης, στο Δέλτα του Έβρου και στους ορυζώνες των Φερών θα γίνει αύριο ο αεροψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι αεροψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις 6 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 3 το μεσημέρι, ενώ σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν αύριο, η εφαρμογή μεταφέρεται για την Πέμπτη. Για προληπτικούς λόγους, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφερειακής ενότητας Έβρου καλεί τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των συγκεκριμένων περιοχών κατά τη διενέργεια των αεροψεκασμών, οι οποίοι, όπως ξεκαθαρίζεται, δε θα γίνουν σε κατοικημένες περιοχές.


Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για ξενοδόχους διοργανώνει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων ΑΜΘ

Ενημερωτική ημερίδα για τις «νέες νομοθετικές εξελίξεις στον Τουρισμό» διοργανώνει αύριο στο «Θράκη Παλλάς» στην Αλεξανδρούπολη ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν τα διευθυντικά και άλλα στελέχη των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής αλλά και οι ιδιοκτήτες τους για τα νέα δεδομένα γύρω από το θεσμικό περιβάλλον του τουριστικού τομέα, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των παροχών τους. Η ημερίδα είναι προγραμματισμένη στις 10.30 αύριο το πρωί.


Τα ονόματα της Κριτικής Επιτροπής του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας

Δόθηκαν και επίσημα τα ονόματα των μελών της Κριτικής Επιτροπής του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, η οποία φέτος θα είναι ανανεωμένη και 9μελής. Οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Εύα Καμινάρη, Ντίνα Κώνστα, Νεφέλη Ορφανού, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Σπύρος Φωκάς, με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θανάση Παπαγεωργίου και τον χορογράφο Γιάννη Μαργαρώνη θα αναλάβουν το έργο της αξιολόγησης και βαθμολόγησης των έξι θεατρικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, που θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, από τις 24 έως τις 31 Αυγούστου. Σε ρόλο παρουσιαστή θα είναι και φέτος ο Αλέξης Κωστάλας.


Ανοιχτή ομιλία-συζήτηση για την «(επ)άνοδο της ακροδεξιάς» διοργανώνει η Α. Σ. Ο.

Ανοιχτή ομιλία-συζήτηση με θέμα την «(επ)άνοδο της ακροδεξιάς σε Ευρώπη και Ελλάδα και το ρόλο της καπιταλιστικής κρίσης» διοργανώνει το Σάββατο 21 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα στον Πεζόδρομο της Ηφαίστου, η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας.

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ορεστιάδας

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τις 13.30 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Αιμοδοτών «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός» της Νέας Ορεστιάδας. Η αιμοδοσία θα γίνεται στο Κέντρο Υγείας της πόλης.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/06/2014 - 12:36