Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  17/6/2014


Οργανώνονται για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενάντια στην νέα κυβερνητική επίθεση στην ασφάλιση, την υγεία, την περίθαλψη, στην μείωση των επικουρικών συντάξεων από 1ης Ιουλίου με σκοπό την κατάργησή τους, και την μείωση των κύριων συντάξεων από την αρχή του επόμενου έτους, διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για τις 19 Ιουνίου στην Αθήνα. Οι οργανώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και των συνδικάτων και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, έχουν αρχίσει ήδη την προετοιμασία για την κάθοδο όσο το δυνατόν περισσότερων συνταξιούχων, εργαζόμενων, γυναικών, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Προπύλαια στις 19 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα. Από το νομό μας τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από την πλατεία του ΟΤΕ στις 11.30 το πρωί. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ηλείας, με αφορμή το συλλαλητήριο της 19ης Ιουνίου τονίζει : "Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους! Χτυπάνε στην καρδιά των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, στην προστασία - την ασφάλιση και την υγεία των εργαζόμενων". Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ηλείας, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι με απόφασή του συμμετέχει στο συλλαλητήριο και καλεί όλα τα μέλη του , αλλά και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και τους άνεργους να πάρουν μέρος.


Πύργος: Ηπιο κλίμα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Σε συναινετικό και ήρεμο κλίμα, από τη στιγμή που δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη θέμα σκουπιδιών, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου με κυρίαρχο θέμα προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου για αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών που εγκρίθηκε ομόφωνα. Ωστόσο, προ ημερήσιας διάταξης ετέθη ξανά θέμα σκουπιδιών χωρίς ωστόσο να λάβει διαστάσεις, καθώς το θέμα με την πρόταση του κ. Σαλπέα για τα σκουπίδια ουσιαστικά έκλεισε. Ωστόσο, διεφάνη ότι οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου βρίσκονται σε κοινή πλεύση στο θέμα εξεύρεσης λύσης για τα σκουπίδια. Επίσης στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα η παράταση του έργου για το ΣΧΟΟΑΠ, καθώς έχει σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση λόγω κάποιων γραφειοκρατικών προβλημάτων, αλλά και η τροποποίηση της μελέτης για το θεματικό πάρκο Ξυστρή και παράταξη για το έργο.


Εφημεριακό κέντρο το Νοσοκομείο Πύργου

Κοντά στη λύση με την δημιουργία εφημεριακού κέντρου σε επίπεδο Νομού, με έδρα το Νοσοκομείο Πύργου, βρίσκεται η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας . Τούτο θα επιτευχθεί με τις αναγκαίες μετακινήσεις ειδικών γιατρών από τη νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας. Όπως ανέφερε ο διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Ηλείας Βασ. Δημόπουλος ήδη δρομολογείται η διαδικασία που επιβάλλεται για την ασφαλή και πλήρη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου, στο βαθμό που δεν θα ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Θα πρέπει όλες οι ειδικότητες να βρίσκονται σε ένα νοσοκομείο με καθημερινή εφημερία, τόνισε. Από την πλευρά τους, οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου για άλλη μια φορά τονίζουν ότι πλέον έχουν φτάσει στα όριά τους και ότι είναι αποφασισμένοι να εφημερεύουν για όσες μέρες βγαίνει το πρόγραμμα, ενώ τις υπόλοιπες θα σταματήσουν ακόμα και τις εισαγωγές ασθενών. Ακόμα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαροκόπος, «προχωράμε στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας για τη μη ορθολογική διαχείρισης του προσωπικού στο Νομό. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο νοσοκομεία και να μην μπορεί να εφημερεύσει με ασφάλεια κανένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


15χρονος ληστής!

Προθεσμία να απολογηθεί την μεθαύριο Πέμπτη έλαβε ο 15χρονος υπήκοος Αλβανίας, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ληστείας σε βάρος 79χρονης στο Στρούσι Ανδραβίδας. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου και ο δράστης συνελήφθη σχεδόν 24 ώρες αργότερα και χθες οδηγήθηκε ενώπιων της Εισαγγελέως Αμαλιάδας, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. Ο 15χρονος είχε στήσει ενέδρα στην 79χρονη, κρυμμένος δίπλα στο σπίτι της. Φορούσε κουκούλα και κρατούσε ένα ρόπαλο. Όταν εκείνη στάθμευσε το αυτοκίνητό της και πριν κατέβει για να μπει στο σπίτι της, ο 15χρονος όρμησε πάνω της, έσπασε το παράθυρο του συνοδηγού, την χτύπησε και κατάφερε να αποσπάσει την τσάντα της, που περιείχε το ποσό των 50 ευρώ. Ο ανήλικος δράστης, τράπηκε σε φυγή και σε κοντινή απόσταση πέταξε την τσάντα, αφού πρώτα κράτησε το χρηματικό ποσό. Μετά από έρευνες του Α.Τ. Ανδραβίδας στην περιοχή, εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής.


Αδιαχώρητο για τα τρόφιμα της «Ανθρώπινης Αλληλεγύης»

Ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι η διανομή τροφίμων προς οικονομικά αδύναμους, που ξεκίνησε χθες η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη. Για μια ακόμη φορά στα γραφεία της οργάνωσης στην Αμαλιάδα, επικρατούσε χθες το αδιαχώρητο από πολίτες που προσέρχονταν για να λάβουν τρόφιμα.
Συνολικά, από αυτή τη διήμερη διανομή, τρόφιμα θα λάβουν περίπου 80 οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη. Στο μεταξύ, στις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της οργάνωσης, όπου μπορούν να συμμετάσχουν οι πολίτες και να καταθέσουν ανοικτά προτάσεις και θέσεις για το μέλλον της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 29 Ιουνίου.


«Λειψή» η δακοκτονία στην Ηλεία

Σε έναν περίπου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των ψεκασμών για την δακοκτονία στην Ηλεία. Ωστόσο, για μία ακόμα χρονιά, εκτός του προγράμματος της δακοκτονίας θα μείνουν αρκετές περιοχές του Νομού καθώς ψεκασμός θα γίνει σε λιγότερα από τρία εκατομμύρια ελαιόδεντρα από τη στιγμή που στο Νομό Ηλείας υπάρχουν περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια δέντρα


Πλούσιο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχ. Ηλιδας

«Πλούσιο» από κάθε άποψη είναι για ακόμα μια χρονιά, το 24ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας με παραστάσεις από σχήματα που θα περιοδεύσουν σε όλα τα μεγάλα θέατρα της χώρας. Τα φώτα στο θέατρο της Ήλιδας ανάβουν στις 12 Ιουλίου και οι παραστάσεις ολοκληρώνονται στις 21 Αυγούστου.


Καιρός

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τμήματα περιμένουμε σήμερα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Ανεμοι στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/06/2014 - 11:10