Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  10-06-14


Τρεις υπουργοί από τον Έβρο στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Τρεις υφυπουργούς από τον Έβρο περιλαμβάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε εχθές. Εκτός από τον Κυριάκο Γεροντόπουλο, που παραμένει στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, καθήκοντα υφυπουργού αναλαμβάνει και ο έτερος βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, που τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, που «επιστρέφει» στη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών, υπό τον Αργύρη Ντινόπουλο. Σημειώνεται ότι ο κ. Ντόλιος διετέλεσε και πριν από λίγα χρόνια υφυπουργός Εσωτερικών, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, την περίοδο που καταρτιζόταν ο «Καλλικράτης» στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η Ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος θα γίνει στις 3.30 μ.μ. ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δήλωση Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για την υπουργοποίηση δύο ακόμη βουλευτών του Έβρου

Δήλωση με την οποία εκφράζει την ικανοποίησή του για την υπουργοποίηση δύο ακόμη βουλευτών του νομού Έβρου, εξέδωσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, σημειώνοντας πως «το υπουργικό συμβούλιο εμπλουτίζεται με την ακριτική φωνή της Θράκης». Ο Μητροπολίτης κάνει επίσης λόγο για την ανάγκη «Θρακιώτες και Εβρίτες να ομαδοποιήσουν τις προτεραιότητές τους και να τις κάνουν γνωστές, μέσω των υπουργών, στην κυβέρνηση», ώστε «οι σημαντικοί για την πατρίδα μας μήνες που θα ακολουθήσουν, να αποβούν εποικοδομητικοί εθνικά και οικονομικά για τη Θράκη, η οποία περπατά πλέον “επί ξηρού ακμής”».

Στην Εισαγγελέα οι δύο Ιρακινοί που συνελήφθησαν στους Κήπους με κλεμμένο πολυτελές Ι. Χ.

Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκαν οι δύο Ιρακινοί, 34 και 35 ετών, που συνελήφθησαν στο τελωνείο των Κήπων για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Οι δύο αλλοδαποί έφτασαν στο τελωνείο τα ξημερώματα του Σαββάτου με σκοπό να μπουν στην Ελλάδα με πολυτελές Ι. Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο με Ιρακινές πινακίδες, ωστόσο μετά από τον έλεγχο των αστυνομικών, διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο όχημα ήταν καταχωρημένο από τις αρχές της Σουηδίας ως κλεμμένο. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Εκτάκτως συνεδριάζει και σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης με τρία θέματα. Το πρώτο αφορά την έγκριση συμμετοχής του δήμου στη 16η Διεθνή Έκθεση Αλεξανδρούπολης, το δεύτερο τη συμμετοχή του δήμου στη Βαλκανική Ακαδημία Ιατροδικαστικών Επιστημών και το τρίτο στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τη λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης της Μάκρης. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί στις 6.30 το απόγευμα.

Το Μουσείο του Λούβρου θα επισκεφθούν τον Ιούλιο 12 μαθητές της Σαμοθράκης

Επίσκεψη στο μουσείου του Λούβρου θα πραγματοποιήσουν 12 μαθητές της Σαμοθράκης, μετά από πρόσκληση του Μουσείου, προκειμένου τα παιδιά και οι συνοδοί τους να δουν από κοντά τις διαδικασίες συντήρησης του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης και να ξεναγηθούν στο Μουσείο. Η επίσκεψη θα γίνει από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου και τους μαθητές θα συνοδεύουν εκπαιδευτικοί, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χανός και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Παναγιώτης Παπάς. Η επίσκεψη των μαθητών της Σαμοθράκης στο Λούβρο εντάσσεται στη δράση συντήρησης και αποκατάστασης του αγάλματος της «Νίκης».

Εκδηλώσεις στο προαύλιο της ΕΡΑ Ορεστιάδας για τον ένα χρόνο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Ένα χρόνο μετά το πραξικοπηματικό μαύρο της κυβέρνησης στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι-απολυμένοι του περιφερειακού σταθμού Νέας Ορεστιάδας διοργανώνουν αύριο εκδηλώσεις στο προαύλιο του σταθμού. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 7 το απόγευμα με ανοιχτή συζήτηση και θα ακολουθήσει στις 9 το βράδυ η προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας». Αμέσως μετά θα εμφανιστούν τα μουσικά σχήματα no name yet και black burbon. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη, φορέα και συλλογικότητα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλους τους περιφερειακούς σταθμούς της χώρας και, φυσικά, έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/06/2014 - 12:30