Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 19-08-2014


Επιστολή Μ. Ουζουνίδη προς τον υπουργό Υγείας: «Στείλτε στον Θ. Βεντούρη σπίτι του…»

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, με σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υλικοτεχνικού εξοπλισμού και απλήρωτων εφημεριών, παρουσιάζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής Έβρου των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Κέντρα Υγείας Δικαίων, Ορεστιάδας και Σουφλίου. Ο κ. Ουζουνίδης καλεί τον υπουργό, ως πρώτο βήμα, να απομακρύνει και «να στείλει σπίτι του» τον διορισμένο-συνταξιούχο διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Θρασύβουλο Βεντούρη, κρίνοντας πως είναι ανεπαρκής στα καθήκοντά του. «Θα έπρεπε ήδη να έχει επισκεφθεί τα Κέντρα Υγείας και να έχει προσωπική γνώμη για το θέμα, ώστε να μπορεί να δώσει μία αποτελεσματική λύση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής. Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι σε μία Ελλάδα που μαστίζεται από ανεργία, ειδικά στους νέους, θα έπρεπε να επιλεγεί για τη θέση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ κάποιος νεότερος και ικανότερος, και ο κ. Βεντούρης, «που όπως φαίνεται δυσκολεύεται να μετακινηθεί, καλό θα ήταν να πάει σπίτι του».

Σύλληψη Τούρκου στο τελωνείο Κήπων, που προσπάθησε να διευκολύνει την παράνομη είσοδο συμπατριώτισσάς του

Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε ένας 45χρονος Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων για διευκόλυνση εισόδου στην Ελλάδα μίας μη νόμιμης μετανάστριας από την Τουρκία. Η γυναίκα εντοπίστηκε κρυμμένη κάτω από αποσκευές και ρούχα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου με γερμανικές πινακίδες, που οδηγούσε ο 45χρονος. Το όχημα κατασχέθηκε.   

Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στην είσοδο του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Εκατόν είκοσι έξι γραμμάρια (126) ακατέργαστης και 7,3 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης κατέσχεσαν οι αστυνομικοί σε ελέγχους που έκαναν το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου στην είσοδο του Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Συνολικά ελέγχθηκαν 257 άτομα και 53 οχήματα και συνελήφθησαν 19 Έλληνες και ένας Βούλγαρος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. Οι έλεγχοι στο Λιμάνι, που γίνονται με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Δηλώσεις Γ. Παυλίδη για τον Ζεόλιθο Πετρωτών

Στην περιοχή Πετρωτών Ορεστιάδας, σε σημεία απόληψης Ζεόλιθου, βρέθηκε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του. «Πρέπει να αναδείξουμε περισσότερο τον φυσικό ζεόλιθο της Περιφέρειάς μας, τον Θρακικό Ζεόλιθο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παυλίδης, τονίζοντας πως «ήρθε ο καιρός για την ευρεία αξιοποίηση του σπάνιου αυτού πετρώματος, προς όφελος της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, της οικονομίας και των κατοίκων όλης της περιοχής». Ο ίδιος σημείωσε πως η αξιοποίηση αυτή θα πρέπει να αποδώσει τα ανάλογα ανταποδοτικά οφέλη και στον τόπο, σε όλα τα επίπεδα της αυτοδιοίκησης». 
 
Το «Ποτάμι» καλεί σε ανοιχτή συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη

Ανοιχτή συνάντηση φίλων και εθελοντών για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ σε café της Αλεξανδρούπολης. Θέματα συζήτησης θα είναι τα συμπεράσματα του Ιδρυτικού Συνεδρίου και της μελλοντικής πορείας του “Ποταμιού” και οι επικείμενες διαδικασίες για την εκλογή Τοπικών Συντονιστών. Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή στους πολίτες.  

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας

Την ερχόμενη Κυριακή, 24 Αυγούστου, με την τελετή έναρξης στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης, ανοίγει η αυλαία για το 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Εκτός συναγωνισμού, την πρώτη βραδιά στην σκηνή του Φεστιβάλ θα εμφανιστεί η θεατρική ομάδα του «Διόνυσου», που θα παρουσιάσει το έργο «Υπάρχει και Φιλότιμο» των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει και το τιμητικό αφιέρωμα στη Ζωή Λάσκαρη, που επελέγη ως το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης.

Τη Δευτέρα, 25 Αυγούστου, ξεκινά το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ και στη σκηνή θα εμφανιστεί ως πρώτο διαγωνιζόμενο σχήμα η θεατρική ομάδα του δήμου Ζωγράφου που θα παρουσιάσει το «Τρίτο Στεφάνι».

Θα ακολουθήσουν διαδοχικά, μέχρι το Σάββατο 30 Αυγούστου, οι ομάδες του θεατρικού εργαστηρίου Ιωαννίνων, του πολιτιστικού συλλόγου «Απόλλων» Περιγιαλίου του δήμου Κορινθίων, του θεατρικού συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Θεσσαλονίκης, του «θεατροδρομίου» Κοζάνης και η θεατρική ομάδα Πυλαίας. Την Κυριακή 31 του μηνός, για την τελετή λήξης θα ανεβεί στη σκηνή, εκτός συναγωνισμού, η θεατρική ομάδα της Νέας Περάμου Καβάλας που θα παρουσιάσει το έργο του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό». Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων από την 9μελή κριτική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οκτώ πολύ γνωστοί ηθοποιοί και ένας χορογράφος.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19/08/2014 - 12:31