Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ 29/4/2014
 
 
 
Κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του λόγω φίλτρου 58χρονος νεφροπαθής
 
Επανήλθε στην επικαιρότητα το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Νεφροπαθείς στην Ηλεία εξαιτίας των φίλτρων τεχνητού νεφρού, της κλωστής δηλαδή που κρατάει αιμοκαθαρούμενους στη ζωή, όταν το Σάββατο κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, 58χρονος νεφροπαθής από τον Πύργο. Ο 58χρονος, την στιγμή που βρισκόταν στο μηχάνημα της αιμοκάθαρσης το φίλτρο υπέστη ρήξη και χάρη στην άμεση αντίδραση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σώθηκε η ζωή του. Υπενθυμίζεται ότι για το σοβαρό αυτό θέμα, την Μεγάλη Εβδομάδα οι νεφροπαθείς της Ηλείας είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, απέχοντας από την αιμοκάθαρση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα φθηνότερα φίλτρα που εισάγονται στα νοσοκομεία σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, που επιβάλει την αγορά δυο συγκεκριμένων κατηγοριών φίλτρου αμφιβόλου ποιότητας.. Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, της διοίκησης του Νοσοκομείου  της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας αλλά και εναντίον της κατασκευάστριας εταιρίας του φίλτρου, θα υποβάλει η σύζυγος του 58χρονου.
 
 
Ζητούν άμεσα γεωπόνους οι αγρότες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση
 
Την άμεση αποστολή γεωπόνων του ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσουν οι εκτιμήσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Νομό μας, ζητούν οι παραγωγοί. Αμπέλια, σταφίδες, υπαίθρια κηπευτικά  αλλά και τα πορτοκάλια και οι ελιές έχουν «χτυπηθεί», από την καταιγίδα που έπληξε κυρίως την περιοχή της Φραγκαβίλας στην Αμαλιάδα, το Βούναργο, τα Λατσέικα , τα Φωναίτικα, τα Χανάκια, του  Τζόγια, τον Άγιο Γεώργιο, το Λαμπέτι και τον  Αμπελώνα …Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΛΓΑ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων και την έκδοση των πορισμάτων, θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες αγρότες. Επιστολή στην διοίκηση του ΕΛΓΑ, έστειλε και η ΕΑΣ Ηλείας -Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΕ, στην οποία αναφέρονται οι σημαντικές ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα σε αμπέλια –σταφίδες, εσπεριδοειδή και κηπευτικά. Εστιάζει ωστόσο στο γεγονός ότι , όπως ενημερώθηκαν από τον ΕΛΓΑ Πατρών, λόγω του ότι οι ελιές βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας και δεν έχουν δέσει καρπό, δεν καλύπτονται ασφαλιστικά.
 
Σήμερα οι συντάξεις του ΙΚΑ
 
Σήμερα Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου στους δικαιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με εξαίρεση τις συντάξεις του πρώην Τομέα Ασθένειας Προσωπικού ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν αύριο  Τετάρτη 30 Απριλίου.
 
Τροχαίο στη διασταύρωση Κολιρίου
 
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ένας 37χρονος άντρας από τη Ζαχάρω, που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι στην Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως στη διασταύρωση Κολυρίου. Το ΙΧ φορτηγό που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα, την ώρα που ο 37χρονος επιχειρούσε να διασχίσει κάθετα την εθνική οδό.
 
Παρουσίαση ψηφοδελτίου «Αντίστασης πολιτών Δυτ. Ελλάδας»
 
Στο ισόγειο του Διοικητηρίου στον Πύργο, θα γίνει σήμερα στη 1 το μεσημέρι, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στην Ηλεία, παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Χατζηλάμπρου.
 
Ασκήσεις ετοιμότητας πυροσβεστών
 
Ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο οι ασκήσεις ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Ηλεία, στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαίδευσης που πραγματοποιεί το προσωπικό. Η αντιμετώπιση ενός τεχνολογικού ατυχήματος με διαρροή αμμωνίας σε βιομηχανικό χώρο, ήταν το σενάριο που αντιμετώπισαν χθες στα Λεχαινά οι άνδρες της Π.Υ. Στην άσκηση συμμετείχαν 25 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, με τη συνδρομή κλιμακίου της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών, που διαθέτει και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό, καθώς επίσης πλήρωμα του ΕΚΑΒ, αστυνομικοί του Α.Τ. Λεχαινών, οι εθελοντές του ΕΣΕΠΑ, η ΔΕΗ και η διασώστες του Ερυθρού Σταυρού. Επικεφαλής – συντονιστής της προσπάθειας ήταν ο διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Αργύρης Φαλίδας.
 
Ξεκινούν τα λιμενικά έργα στο Κατάκολο
 
Μέσα στο Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στο λιμάνι Κατακόλου, προϋπολογισμού 12 εκατ. Ευρώ. Χθες το μεσημέρι στο διοικητήριο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας ΚΑΣΤΩΡ ΑΕ, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα, που έχουν να κάνουν κυρίως με την ταυτόχρονη λειτουργία του λιμανιού και των έργων που θα εκτελούνται εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους της εταιρίας σε καμία περίπτωση δεν θα παρεμποδιστεί η προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων και η εξυπηρέτηση των τουριστών, ούτε και η καθημερινή λειτουργία του λιμανιού. Υπενθυμίζεται ότι τα έργα στο λιμάνι περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μόλου, νέα νησίδα παραβολής του κεντρικού προβλήτα, επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος, εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και θωράκιση του δυτικού παραλιακού κρηπιδώματος της μαρίνας.
 
Καιρός
 
Αυξημένες νεφώσεις με μπόρες κατά περιόδους περιμένουμε σήμερα στο Νομό μας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 18 με 19oC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΔΝΔ έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29/04/2014 - 11:05