Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Συνεδρίαση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

 Η Ν.Ε. του κόμματος συνεκλήθη την περασμένη Τετάρτη και συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή και την συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που προκάλεσε η κυβέρνηση. Σε μια κρίσιμη για την χώρα συγκυρία, σε μια ιστορική εποχή η Ν.Ε. συζήτησε διεξοδικά τους τρόπους με τους οποίους θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ώστε να γίνουν κτήμα σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού της περιοχής μας οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της καταστροφής που ήδη έχει συμβεί στην χώρα και στον νομό μας. Η Ν.Ε. αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειες στα πλαίσια της καμπάνιας που ήδη έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ΔΕΘ με περιοδείες και συζήσεις με τους πολίτες σε όλο τον νομό όπως επίσης αποφάσισε να διοργανώσει ανοιχτή λαϊκή εκδήλωση στις 24 του Οκτώβρη με ομιλητή τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος σύντροφο Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος θα αναλύσει το πρόγραμμα για την αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής καταστροφής όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Στην ανοιχτή αυτή εκδήλωση ο λόγος επίσης θα δοθεί στους πολίτες ώστε να καταθέσουν αυτοί τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της ανοιχτής διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το κόμμα στην πορεία για την μεγάλη ανατροπή. Επίσης η Ν.Ε του κόμματος τονίζει ότι δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ  είναι ανυπόστατα

Φ. Καζάκου”ΝΑΙ” στην αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ, υπό όρους  

Ναι υπό όρους στην αξιολόγηση καθώς επίσης και τoυ επανελέγχου των από μετατροπή συμβάσεων εργασίας και έργου σε αορίστου χρόνου,υποστηρίζει η επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, Φελίνα Καζάκου

Η κ. Καζάκου τόνισε πως η εξέλιξη του ρόλου της Τ.Α. και η επιβίωση των εργαζομένων έγκειται στα εξής σημεία:

Στην διασφάλιση της εν μέρει οικονομικής ανεξαρτησίας των Ο.Τ.Α μέσω ενός αναπτυξιακού πλαισίου ( μέσω ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο, νεα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως ΣΔΙΤ, κτλ)

Την αναβάθμιση του αναχρονιστικού πλαισίου λειτουργίας

Την διαμόρφωση νέων ρόλων, πρωτοβουλιών και διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων

Και φυσικά την εξασφάλιση των θέσεων του προσωπικού και την διεκδίκηση νέων θέσεων εργασίας    

«Κρίνεται συνεπώς σκόπιμο και ωφέλιμο τόσο από την ίδια την κοινωνία, τους πολίτες, και την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης. Συνεπώς και η παράταξή μας μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη και έρευνα, τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης των δομών αλλά και του προσωπικού γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τις διαδικασίες αυτές θα συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του ρόλου της Τ.Α. και των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η αξιολόγηση αύτη επιβάλλεται να γίνεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους, όπως ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα (ενδεχομένως ηλεκτρονικό) και από εγκεκριμένο πιστοποιημένο εποπτεύοντα φορέα. Ενώ μας βρίσκει εντελώς αντίθετους ο επιμερισμός ποσοστών στο πλαίσιο της αξιολόγησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4250/2014.  

Όσο αφορά το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων είμαστε υπέρ οποιασδήποτε διαδικασίας της νομιμότητας και διαφάνειας που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, πρέπει όμως να επανεξετασθεί το θέμα των κριτηρίων που ορίσθηκαν για την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και φυσικά δεν αναφερόμαστε στην υπαιτιότητα του ιδίου και τα πιθανός πλαστά ή παραποιημένα έγγραφα αλλά στις περιπτώσεις των διαφορετικών κριτηρίων που έθεταν οι αρχικές διατάξεις».

Σύσκεψη στην ΠΑΜ-Θ ενόψει της συμμετοχής της στις εκθέσεις Philoxenia και TTR στο Βουκουρέστι»

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης συγκάλεσε σύσκεψη με θέμα την τουριστική προβολή της ΠΑΜ-Θ, την περασμένη Τετάρτη , ενόψει των δύο τουριστικών εκθέσεων στις οποίες θα λάβει μέρος η Περιφέρεια στα μέσα Νοεμβρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, η Εκτελεστική Γραμματέας Ζωή Κοσμίδου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Περιφερειάρχης θέλοντας να δώσει το στίγμα της νέας πολιτικής τόνισε: «τοποθετούμε στον πυρήνα του στρατηγικού μας αναπτυξιακού σχεδιασμού ενδυναμωμένο τόσο τον 12μηνο τουρισμό όσο και τον μαζικό και όλες τις εναλλακτικές μορφές του, στο σύνολο της περιοχής μας με διακριτούς τους επιμέρους προορισμούς,. Πυλώνες αυτής της στόχευσης θα είναι το ευρύ άθικτο περιβάλλον μας, το πολιτισμικό μας υπόβαθρο αλλά και το γεγονός ότι είμαστε φυσική έξοδος και η κοντινότερη καλύτερη θάλασσα διακοπών, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, για 50.000.000 κατοίκους της Βαλκανικής, της Ευρώπης και όχι μόνον, οι οποίοι κατοικούν έξω από τα όριά μας σε απόσταση 4-5 ωρών οδικής διαδρομής».

Οι εκθέσεις που θα πάρει μέρος η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι: η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη από 13 έως 16 Νοεμβρίου 2014, και η 32η TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας την ίδια περίοδο.

Για την καλύτερη εκπροσώπηση της Περιφέρειας καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τους ιδιώτες να αποστείλουν έγκαιρα πληροφοριακό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις Ευγενία Εξακοΐδου τηλ. 2531352150, Γιώργο Παναγόπουλο τηλ. 2551350573 και στον Χαράλαμπο Ευστρατίου τηλ 2541350221.

«Διοργάνωση Σεμιναρίου από την ΠΑΜ-Θ για τη χρήση της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής JTI»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιεί διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:«Η πρόσθετη υπεραξία της χρήσης των πολιτιστικών πόρων και των ηλεκτρονικών εφαρμογών στην τουριστική προβολή των επιχειρήσεων» την ερχόμενη Δευτέρα 13/10/2014 και Τρίτη 14/10/2014 με ώρα έναρξης 04:00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Κομοτηνή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε τοπικούς επαγγελματικούς φορείς και επιχειρηματίες που εμπλέκονται στον τουριστικό τομέα και την τουριστική προβολή και προώθηση της περιοχής και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησής του.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Joint Tourism Initiative Targeting Heritage/ Κοινή τουριστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην πολιτιστική κληρονομιά/ JTI-TARGET» του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013», στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εταίροι οι Περιφέρειες Χασκόβου, Κίρτζαλι και Σμόλιαν.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των επαγγελματιών στην χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών εφαρμογών για την τουριστική προβολή των επιχειρήσεων τους καθώς και του πολυμεσικού τουριστικού οδηγού JΤΙ www.jti-rhodope.eu, (δωρεάν εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα διαθέσιμη στα 3 λειτουργικά (Android, iOS και Windows)) που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου JTI-TARGET, έχοντας ως σκοπό την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ίασμο την Κυριακή

O σύλλογός Εθελοντών Αιμοδοτών της Περιφέρειας Ιάσμου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΑΣΜΟΥ από τις 8:30 εως 13:00. Ας αποδείξουμε ότι     είμαστε ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες δίνοντας λίγο από το αίμα μας και αφιερώνοντας δέκα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο.

"ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση , την περασμένη Τετάρτη   στο εντευκτήριο του συλλόγου του Π.Σ.Κ. "ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ " με κεντρικό ομιλητή τον Κων/νο Νικολαΐδη, Διατροφολόγο με θέμα «Διατροφή παιδί και αθλητισμός». Συμμετέχοντες γονείς και παιδιά και ο κύριος σκοπός ήταν να γίνει ενημέρωση σχετικά με την σωστή διατροφή των παιδιών που αθλούνται και όχι μόνο. Η διατροφή ενός παιδιού πρέπει να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός ώστε να λειτουργεί σωστά, στις σωστές όμως ποσότητες. Πρέπει να είναι υγιεινή και ισορροπημένη, να παρέχει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για τις καθημερινές δραστηριότητες αλλά παράλληλα να μην δημιουργεί προβλήματα στην υγιή ανάπτυξη του, να βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και να διατηρεί μια καλή υγεία Μια ισορροπημένη διατροφή στην σχολική ηλικία βοηθά στην καλή σωματική αλλά και πνευματική απόδοση ενώ παράλληλα προλαμβάνει προβλήματα υγείας διατροφικές διαταραχές, καθυστέρηση στην ανάπτυξη και φυσικά την εμφάνιση παχυσαρκίας.

Τέλος οι δράσεις του συλλόγου συνεχίζονται . Την Κυριακή 5-10-2014 διεξήχθη η «1η Ανάβαση Βόρρα» από τους διοργανωτές  Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟ Λάρισας.

  Στην εκκίνηση συναντήθηκαν 75 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα για να τρέξουν την ανηφορική διαδρομή των 35 χιλ με εκκίνηση από το κέντρο της Πόλης της  Έδεσσας και τερματισμό το Σαλέ του Καϊμάκτσαλαν στα 2050 μέτρα. Η διαδρομή δύσκολη, για δυνατά πόδια με κλίσεις που έφταναν έως και 18 %  και μακράς διαρκείας κλίσεις των  12-15% , ενώ οι κατηφόρες λιγοστές. Η υψηλότερη ανάβαση  που διεξήχθη ποτέ στην Ελλάδα άφησε ευχαριστημένους ιδιαίτερα  τους αθλητές, αλλά  και συνοδούς και θεατές που ανέμεναν τους αθλητές να τερματίσουν υπό  μουσική υπόκρουση. Διακρίθηκαν οι αθλητές Σκαπαριώτης Αθανάσιος και Ράντος Μιχάλης του συλλόγου με την κατάκτηση της 3ης θέσης στις κατηγορίες open +40 και +50 αντίστοιχα. Επίσης συμμετοχή του συλλόγου και στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διεξήχθη στην Πτολεμαΐδα από τον σύλλογο Ασσος.

Αστυνομικό Δελτίο:Εμφάνιση στη χώρα μας του κακόβολου λογισμικού «Crypto-Wall»

Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν – αποκρυπτογραφηθούν ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους Η/Υ των χρηστών

Το κακόβουλο λογισμικό, τύπου «Crypto-Malware», μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος και εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω «μολυσμένων» μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μείωση στις βασικές κατηγορίες αδικημάτων

Ειδικότερα διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια (977) λιγότερες ληστείες, (4.767) λιγότερες κλοπές-διαρρήξεις και (3.561) λιγότερες κλοπές τροχοφόρων, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα

Σε επίπεδο επικράτειας καθώς και στην Αττική, οι ληστείες καταγράφουν συνολική μείωση περίπου 25%, ενώ στη Θεσσαλονίκη η μείωση ανέρχεται στο ποσοστό 22%

Ανάλογες είναι οι μειώσεις και στα ποσοστά των κλοπών –διαρρήξεων, οι οποίες στην επικράτεια καταγράφουν ποσοστό μείωσης 9% περίπου, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό μείωσης ανέρχεται στο 18%

Αξιοσημείωτα ποσοστά μείωσης καταγράφονται στις ληστείες σε μίνι-μάρκετ και καταστήματα ψιλικών κατά 53%, σε καταστήματα κατά 43%, σε περίπτερα κατά 34%, σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια κατά 27% και σε ΕΛ.ΤΑ. κατά 26%

Μείωση που ξεπερνά το 30% παρουσιάζουν επίσης και οι υποθέσεις ανθρωποκτονιών, όπου το φετινό 9μηνο καταγράφηκαν (77), έναντι (111) που είχαν καταγραφεί το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι πτωτικές τάσεις συνδέονται με αντίστοιχη βελτίωση της στατιστικής απεικόνισης των δεικτών της εγκληματικότητας και του περιβάλλοντος ασφάλειας της χώρας μας.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54