Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---«Τα σπουργίτια τρώνε και ζούνε με ψίχουλα. Η συγκυβέρνηση δίνει ψίχουλα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι…». Με αυτό το θέμα έδωσαν  συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον κοινωνικό ξενώνα αστέγων του Δήμου Βόλου, τα μέλη της Επιτροπής Αστέγων-Ανέργων .

---Μια ακόμη κακοδιαχείριση της συγκυβέρνησης και το Εξοικονόμηση κατ’ οίκον για την Θεσσαλία, μπήκε στον «πάγο». Σύμφωνα με απάντηση που δόθηκε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης, οι αιτήσεις που είχαν καταθέσει κάτοικοι της Θεσσαλίας για υπαγωγή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παραπέμπονται στο μέλλον, λόγω εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων.

---Παράλληλα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς κονδυλίων για την κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας Θεσσαλίας από άλλους άξονες του ΠΕΠ Θεσσαλίας, καθώς η χρηματοδότηση της δράσης  γίνεται από πόρους του ΕΠΑΝ ΙΙ».

---Πάνω από 950 συνδικαλιστικές Οργανώσεις έχουν λάβει απόφαση συμμετοχής για το αυριανό Πανελλαδικό συλλαλητήριο,  στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οργανωτών Θεσσαλίας, η κάθοδος στην Αθήνα  αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, επιτροπών ανέργων, εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, θα είναι μαζική.

 Τα περισσότερα από 40 πούλμαν για το συλλαλητήριο, θα αναχωρήσουν στις 5:00 το πρωί από τα Δημαρχεία Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων και από την πέτρινη Τράπεζα στην Καρδίτσα.

---Να κρατήσουν κλειστά τα εμπορικά τους καταστήματα μεθαύριο Κυριακή, 2 Νοεμβρίου και να πάνε εκδρομή με τον Μουτζούρη στις Μηλιές, αποφάσισαν οι ΕΜΠΟΡΟΙ  ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, της Μαγνησίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν πως ούτε ο καταναλωτής αλλά ούτε και ο έμπορος κερδίζουν από τις εργάσιμες Κυριακές. Η κατάργηση της στόχο έχει να καταργήσει κάθε εργασιακό κεκτημένο για εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους. Ευνοεί μόνο τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, οδηγώντας σε κλείσιμο κάθε μικρομεσαία  τοπική επιχείρηση, σημειώνεται.

---Ο Δήμος Λαρισαίων θα λειτουργήσει όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές που διαθέτει σύμφωνα με τον Απόστολο Καλογιάννη. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε το νέο πλαίσιο λειτουργίας των λεσχών και των προγραμμάτων, πλαίσιο που θα ισχύσει μόνο για φέτος, αφού από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός με κεντρικό γνώμονα τη θέση  της δημοτικής αρχής υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των δομών πολιτισμού και αθλητισμού.

---Ακυρώθηκε τελικά η επίσκεψη  Βορίδη  για τα εγκαίνια πτέρυγας ιδιωτικής κλινικής, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από κόμματα και φορείς της πόλης.

«Ο συμβολισμός είναι προφανής και απροκάλυπτος. Ιδιωτικοποίηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Κίνηση Λάρισας – Σχέδιο Β. 

---Στο μεταξύ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Μάκης Βορίδης τα Χριστούγεννα θα βρίσκεται στο Αχιλλοπούλειο, προσκαλεσμένος της διοίκησης του νοσοκομείου.

---Παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού 1-7 Νοέμβριου 2014 και στον Βόλο θα πραγματοποιηθεί γιορτή, μεθαύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα της Μάνας στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου.

---Διαπόμπευσης συνέχεια με τα έργα και τις εσοχές Μπέου… Με εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας σταμάτησαν στις 6 χθες τ΄ απόγευμα τα έργα που είχαν ξεκινήσει συνεργεία του Δήμου Βόλου με εντολή του δημάρχου στα πεζοδρόμια των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος. Καμία εργασία αφού εκκρεμεί απόφαση μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επίσης ο αστυνομικός διευθυντής Γιάννης Τόλιος, αναφέρει ότι δεν προσκομίστηκε υπηρεσία μελέτη μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας.

---«Δεν θα μας σταματήσουν οι αντιδράσεις του μαύρου μετώπου, εγώ είμαι η Αρχή, εμένα ψήφισαν οι πολίτες του Βόλου»,  απαντά ο Αχιλλέας Μπέος.

---Νωρίτερα το ΤΕΕ Μαγνησίας σε συνεδρίασή του, έθετε ζήτημα διοικητικής διαδικασίας  για τις εσοχές που δημιουργούνται στους πιο πάνω δρόμους. Το μέλος του ΤΕΕ -στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας- Τάσος Σαλίων, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για προχειρότητα, βιασύνη και έλλειψη νομιμότητας.

---«Η Δημοτική Αρχή Βόλου πρέπει να σέβεται το ανθρώπινο δυναμικό και αν θέλει να υπηρετήσει τους πολίτες, αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε με εξωθεσμικούς παράγοντες, ούτε με διαδικασίες που δεν αρμόζουν στην λειτουργία του δήμου», επισήμανε ο πρόεδρος της  ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, από το Δημαρχείο Βόλου, μιλώντας στην γενική συνέλευση των εργαζομένων στη  Μαγνησία.

 ---Συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια Λάρισας σήμερα, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους και υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων. Εκδικάζονται 19 υποθέσεις πολιτών της Κίνησης «δεν πληρώνω».

 ---Υπέρ της Ζακύνθου κατακυρώθηκε το μη γενόμενο ποδοσφαιρικό παιγνίδι χθες στο Πανθεσσαλικό με τη Νίκη Βόλου, αφού δεν καταβλήθηκαν οι αμοιβές των διαιτητών. Αναμένεται απόφαση από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για την ποινή της κυανόλευκης ομάδας.

---Απεβίωσε η ιδρύτρια και ψυχή του λαογραφικού Μουσείου Λάρισας Λένα Γουργιώτη , σε ηλικία 85 ετών..  Αύριο στις 10:30 η κηδεία της από το ναό  του Αγίου Αχιλλείου.

---Πορεία φοιτητών οκτώ Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χθες τ΄απόγευμα. Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πραγματοποιούν καταλήψεις, για δημόσια δωρεάν Παιδεία.

---Αύριο στην Λάρισα το 10ο πανελλήνιο φεστιβάλ της Ποντιακής Ομοσπονδίας. 2.500 χορευτές, 100 μουσικοί, μέλη των Δ.Σ. των 431 Ποντιακών Σωματείων από όλα τα μέρη της Ελλάδας θα βρεθούν στις 7 η ώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31/10/2014 - 13:29