Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  18/11/2014


---Ελπιδοφόρα τα μηνύματα από τη σημερινή νέα γενιά, η οποία δυστυχώς κληρονόμησε το ψωμί – παιδεία – ελευθερία του 1973.

Η χθεσινοβραδυνή πορεία μαθητών, φοιτητών, καθηγητών, φορέων και πολιτών για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου,  χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα και παλμό, ενώ δεν έλειψαν και μικρής κλίμακας επεισόδια.

Μονάδες καταστολής που επεχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο Παπαστράτου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να εκδιώξουν ομάδα φοιτητών και αντιεξουσιαστων, εκδιώχθηκαν από τον πρύτανη!

Σε αρκετές περιπτώσεις τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.  Μικρής έκτασης πυρκαγιές σημειώθηκαν σε  τρεις τράπεζες, από το κάψιμο κάδων σκουπιδιών, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν οκτώ προσαγωγές.

---Μαζική ήταν και η πορεία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

---Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει, εάν έγινε αποδεκτή η παραίτηση συμβούλου της πλειοψηφίας του Δήμου Αλμυρού, μετά τη χθεσινή άρνησή του, να υπογράψει ψήφισμα για το Πολυτεχνείο.

---Ο 14ος λαϊκός αγώνας δρόμου μνήμης και θυσίας Αγριά - Δράκεια 2014 -10, 5 χιλιομέτρων-, πραγματοποιήθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία, τόσο από άποψη οργανωτική όσο και συμμετοχών. Περισσότεροι από 80 αθλητές, ανάμεσά τους και 11 παιδιά, απένειμαν φόρο τιμής στους 118 εκτελεσθέντες, που έχασαν τη ζωή τους στις 18 Δεκεμβρίου 1943, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

---«Εκπτώσεις ζωής»  στις ανάγκες αστέγων του Βόλου, από το υπουργείο Εργασίας. Εγκρίθηκαν 25 από τις 70 αιτήσεις για το πρόγραμμα  στέγασης και επανένταξης αστέγων, ενώ σύμφωνα με τελευταία καταγραφή, οι άστεγοι του Βόλου φτάνουν τους 125.

Ο προϋπολογισμός για τους 25 είναι 225.000 € και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κοινωνικό πλεόνασμα. Θα γίνει επιδότηση ενοικίου για 25 άστεγους (280 € για οικογένειες και 220 € για μεμονωμένα άτομα), προκειμένου να αποχωρήσουν από τον Ξενώνα Αστέγων και να επανακοινωνικοποιηθούν.

Στο διάστημα του ενός έτους, που διαρκεί το πρόγραμμα, ο δήμος, θα αναλάβει να τους βρει εργασία, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία. Σήμερα  στον Ξενώνα  διαμένουν 12 άστεγοι, όπου με επιδότηση ενοικίου θα μετακινηθούν σε άλλα σπίτια. Όσον αφορά τους 125 αστέγους, έγινε γνωστό, πως κάποιοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ άλλοι θα βρουν καταφύγιο στον Ξενώνα.

---Στο μεταξύ, το ποσόν των 14.977 € για την αντιμετωπισθεί η ακραία φτώχεια, ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, κατά την χθεσινή της συνεδρίαση. Υπολείπεται ακόμη ποσόν 1.662 €, προκειμένου να δοθούν όλες οι έκτακτες ενισχύσεις σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, που υπέδειξε η Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου.

---Τρόφιμα και ρουχισμό για άπορες οικογένειες συγκεντρώνει ο Δήμος Αλμυρού. Η συγκέντρωση των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία όλων των διαμερισμάτων του δήμου από την ερχόμενη Πέμπτη 20 του μήνα έως και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου.

Επίσης οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν καθημερινά  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης   στα Σπίτια Γαλήνης, του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, της Ευξεινούπολης και της Σούρπης.

---Τριήμερη αποχή από αύριο των δικηγόρων του Βόλου,  στο πλαίσιο Πανελλαδικής απόφασης, ενάντια στον υπό τροποποίηση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που καταπατά θεμελιώδεις αρχές απονομής Δικαιοσύνης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης θυσιάζεται για χάρη των απαιτήσεων των δανειστών της Χώρας στο όνομα της ταχείας απονομής. Μοιάζει όμως μ’ ένα πολύ ωραίο περιτύλιγμα, σ’ ένα κουτί που σύντομα για την Πολιτική Δίκη θ’ αποδειχθεί πως είναι το κουτί της  Πανδώρα».

---Κατάφορα παραβιάζεται επίσης το δίκαιο των μικρών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, αφού στο όνομα της ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης περιορίζονται τα δικαιώματα των δανειοληπτών χάριν των τραπεζών. Καταργείται  η αναστολή εκτέλεσης του άρθρου 938, καταργείται η άσκηση αναίρεσης και στο εξής θα επιτρέπονται οι πολλαπλές κατασχέσεις.

---Τις στρατιωτικές μονάδες της Λάρισας επισκέπτεται σήμερα ο Νίκος Δένδιας. Τον συνοδεύουν οι  αρχηγοί Στρατού και Αεροπορίας.

--Από τον ΕΛΓΑ στο εξής οι δαπάνες για τον εμβολιασμό ζώων, σύμφωνα με τον Βασίλη Έξαρχο.

«Ο στόχος είναι διπλός, πρώτον να προστατευτούν οι κτηνοτρόφοι και δεύτερον να αποφύγει ο ΕΛΓΑ τις πληρωμές αποζημιώσεων για ασθένειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με συστηματικούς εμβολιασμούς», επεσήμανε.

---Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου – με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη –θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 22 του μήνα στην Ερμού, μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο η Ένωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών και Εφήβων Μαγνησίας. Να σημειωθεί πως διαβήτη τύπου 1 εμφανίζουν 78.000 παιδιά κάθε χρόνο, ενώ ο συνολικός αριθμός τους φτάνει τα 490.000 παιδιά παγκοσμίως, με το μεγαλύτερο πληθυσμό τους να βρίσκεται στην Ευρώπη και με 3% ετήσια αύξηση της συχνότητας εμφάνισής τους.

--- Πεζοδρομείται από την 1η Δεκεμβρίου η οδός Κουμουνδούρου, από 28ης Οκτωβρίου μέχρι Δημητριάδος, για τις ώρες 10 το πρωί μέχρι 7 το πρωί της επόμενης. Για την τροφοδοσία των καταστημάτων θα ανοίγει μπάρα, που πρόκειται να τοποθετηθεί.

---Την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Περραιβού, μεταξύ των οδών Γαλλίας και Άνθιμου Γαζή, στον Βόλο, λόγω εργασιών κατεδάφισης,  έως και αύριο, μεταξύ των ωρών 07.00 με 09.00.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από τις οδούς Γαλλίας και Γαζή.

---Ξανά με λεωφορεία του ΟΣΕ η διαδρομή Βόλος Λάρισα, αφού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά από σήμερα σε έργα αναβάθμισης της σιδηροδρομικής υποδομής.

---Ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη, με τίτλο «γιατί ποτέ δεν μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά ( το Παρθεναγωγείο του Βόλου), εγκαινιάζεται την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, στην γκαλερί Αντωνοπούλου, στην Αθήνα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18/11/2014 - 11:57