Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Ειδήσεις ΕΡΑ Κομοτηνής 27/11/2014



Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής: (ΜΕΤΑ)

«Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε»

Συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 10 στο ΕΚ Κομοτηνής

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε» απηύθυναν κάλεσμα οι συνδικαλιστές του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα της Ροδόπης, που συγκροτούν το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής(ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ), για το συλλαλητήριο της Πέμπτης μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Στη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν την Τρίτη το μεσημέρι, περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα, τα επόμενα μέτρα που έρχονται και που θα εξαϋλώσουν τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα και τους μισθούς σε επιδόματα μια και θέλουν να τις εξομοιώσουν με αυτούς του ιδιωτικού τομέα.

Από την πλευρά του Δημοσίου η κ. Φωτεινή Στριτάκη υπογράμμισε ότι η απόδοση της σύνταξης θα καταλήξει να είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός, καθώς θα αυξηθεί ο χρόνος  εργασίας ας 6.000 ημέρες εργασίας. Με αυτά που συμβαίνουν στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην ανεργία απαιτούνται 5 γεμάτα χρόνια δουλειάς, για να φτάσει κάποιος στη σύνταξη, που είναι αδύνατο να τα βρει στους μνημονιακούς καιρούς που ζούμε.

«Όπως παγώσαμε την Αξιολόγηση με τους μαζικούς αγώνες και την αντίστασή μας, έτσι θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές αυτές. Πρόκειται να ακυρώσουν το δικαίωμα της απεργίας με το 50+1 στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, με αίτημα την απεργία», ανέφερε ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.

Ο Τάκης Μουμτζίδης από τον ιδιωτικό τομέα, εξήγησε πως η κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατάφεραν και αποκόλλησαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες από το πεδίο της ταξικής μάχης. Και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. «Η κινητοποίηση της Πέμπτης θα πρέπει να είναι ένας σταθμός αγώνα ενάντια στα μέτρα που θα εφαρμοσθούν», τόνισε.

Από το χώρο της υγείας κάλεσε τους πολίτες να ορθώσουν το ανάστημά τους έναντι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών. «Ας είναι αυτό το συλλαλητήριο το προανάκρουσμα της ανατροπής που είναι προ των πυλών. Ας γνωρίσει ο κόσμος πως ότι ζήσαμε ως μνημονιακά μέτρα τα τελευταία χρόνια, θα ωχριούν μπροστά στα  τα νέα μέτρα που έρχονται».

Τέλος και η νέα γενιά ανέργων-πτυχιούχων την οποία εκπροσώπησε ο Αναστάσης Τσουτσουλόπουλος, έκανε λόγο για το ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψει η κοινωνία να περάσει στο παρελθόν η πλήρης και σταθερή εργασία, κατακτήσεις που έγιναν με αίμα…και να περάσόυμε σε ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. «Όλοι εμείς που είμαστε οι υπό εκκαθάριση γενιά, όλα τα πληττόμενα κομμάτια άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, αγρότες, θα πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρότατο μήνυμα, πως θα πρέπει να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές και να φύγουν οι συγκυβερνώντες.

Η συνάντηση θα γίνει στις 10 το πρωΐ στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Θα γίνουν ομιλίες και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης της Κομοτηνής.

ΑΔΕΔΥ Ροδόπης: «Όλοι στο συλλαλητήριο»

Κάλεσμα απηύθυνε και η ΑΔΕΔΥ και το νομαρχιακό τμήμα Ροδόπης μέσω του προέδρου της Γιώργου Ιωαννίδη.

«Είναι ώριμος πια ο Ελληνικός λαός να αντιταχθεί απέναντι στις επιταγές της τρόικα και της κυβέρνησης: Στο ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, του εδάφους και του υπεδάφους, στην υψηλή φορολογία, στην εξωτερική πολιτική…στο ξεπούλημα της ζωής μας».

Κάλεσμα τους πολίτες της Ροδόπης για την απεργία από την ΟΕΒΕΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και εμπορικών σωματείων Νομού Ροδόπης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις – δράσεις στις 27  Νοεμβρίου 2014 εν όψει της κατάθεσης στην Βουλή του προϋπολογισμού 2015 θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης των επαγγελματιών και όλων των συμπολιτών μας με τα προβλήματα και τα αιτήματά μας. Για το λόγο αυτό καλούμε τα μέλη μας στην Πλατεία Ειρήνης στο σταντ μας από τις 11.30 ως τις 13.00. Πριν τις 11.30 ομάδα συνεργατών – επαγγελματιών της πόλης μας θα περάσει από καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις θέσεις μας.
       
 Δημιουργία Αντιμνημονιακού Μετώπου

Κ. Βουζουκίδης: «Η κυβέρνηση απειλεί την επιβίωση του Έλληνα πολίτη»

Τη δημιουργία μιας Εθνικής Αντιμνημονιακής Συμμαχίας αποφάσισε το 2ο Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα. Το συνέδριο πραγματοποίησε τις εργασίες του σε διευρυμένη σύνθεση με την συμμετοχή και άλλων κομμάτων και  κινημάτων που αντιστέκονται στο μνημόνιο, στο ξεπούλημα της Χώρας, στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.

Στο συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμμετείχαν το Άρμα Πολιτών, Κίνηση Άρδην, ΕΠΑΜ, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Λευκό, το κίνημα Δεν Πληρώνω, μικρομολογιούχοι από την Γαλλία, αλλά και Κούρδοι από το Κομπάνι. Χαιρετισμό απηύθυναν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς όμως να συντάσσονται στο αντιμνημονιακό μέτωπο.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στο Αντιμνημονιακό Μέτωπο, λένε ΝΑΙ σε μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και σε μια συσπείρωση σε  ένα κοινό αγώνα για μια νέα Βουλή, που θα εγγυάται τη Δημοκρατία, την Ασφάλεια, την Αριστοτέλειο Παιδεία, την Εξωτερική πολιτική, την Οικονομία.

«Ήρθε η ώρα να προτάξουμε όλοι την Ελλάδα, μακριά από κόμματα και τα συμφέροντα. Η επόμενη Βουλή που θα προκύψει από νέες δυνάμεις, θα πρέπει να καθαρίσει τη Χώρα από τα κόμματα των συμφερόντων και των σκανδάλων, που λυμαίνονταν και λυμαίνονται τον πλούτο της Χώρας τόσα χρόνια. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αφυπνισθεί ο λαός και να συνειδητοποιήσει αυτό το συνοθύλλευμα που τον κυβερνά. Έχουμε βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να σέρνονται υπό τις οδηγίες της τρόϊκα και να πραγματοποιούν 2 ψηφοφορίες, χωρίς να ντρέπονται…Έχουμε τους Βουλευτές της ΝΔ να ψηφίζουν τους αντιμνημονιακούς νόμους, αλλά και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, να δικαιώνει με την ψήφο του το μνημόνιο απέναντι σε αυτούς που τον «έριξαν» από την εξουσία…και να…προβάρει από κάποιους ως κεφάλαιο πολιτικό… Ε, δεν θα μας τρελάνουν κι από πάνω…

Η κυβέρνηση αυτή απειλεί την επιβίωση του Έλληνα πολίτη…Προκειμένου να υπερασπιστεί τις πολιτικές της έχει εξαγοράσει –χαρίζοντας του εκ χρεών-και το μιντιακό σύστημα και με τη φίμωση της ΕΡΤ, προσπαθεί να κάνει πλύση εγκεφάλου», σημείωσε με νόημα ο υποψήφιος Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Ροδόπη, Κώστας Βουζουκίδης, ο οποίος παράλληλα είναι  μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, παρουσιάζοντας και εισήγηση στο συνέδριο.

Σχετικά με το θέμα της αμφίσημης στάσης του Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Μελά, τόνισε πως στη δεύτερη φορά που ξαναρώτησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Παναγιώτης Σγουρίδης, αν κάποιος διαφωνεί με την γραμμή του συνεδρίου, ότι δεν δίδεται ψήφος για Πρόεδρο Δημοκρατίας και έτσι δεν δίνεται παράταση σε αυτή την κυβέρνηση, ο κ. Μελάς δεν έφερε καμμία αντίρρηση.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν κάποιοι είναι ότι έχουν εκλεγεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ακριβώς επειδή διαφωνούν με την καταστροφική πολιτική των κυβερνώντων. Άρα δεν μπορούν να δίνουν παράταση ζωής σε αυτή την κυβέρνηση», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Βουζουκίδης.

Ψηφίζεται τροπολογία για την Μειονοτική Εκπαίδευση με…πολλές τρύπες για το Ελληνόγλωσσο πρόγραμμα

Όχι Διδασκαλείο για το Ελληνόγλωσσο πρόγραμμα

Γ. Βενετοπούλου: « Υπάρχουν ψήγματα κατάργησης οργανικών θέσεων δασκάλων»

Συνέντευξη τύπου για την τροπολογία που έρχεται αυτές τις μέρες σε ψήφιση στη Βουλή και αφορά την Μειονοτική Εκπαίδευση, παρεχώρησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες».

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, η πρόεδρος του συλλόγου, Γιώτα Βενετοπούλου, στην τροπολογία υπάρχουν δύο μέρη το Διδακτικό και το Διοικητικό. Τους δασκάλους τους ενδιαφέρει κυρίως το διδακτικό, που όντως έχει κάποια θετικά στοιχεία, έχει όμως και αρκετά…αγκαθάκια…Σύμφωνα με την κ. Βενετοπούλου, αίσθηση προκαλεί η ίδρυση και λειτουργία Διδασκαλείου για το Τουρκόγλωσσο πρόγραμμα, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για το Ελληνόγλωσσο πρόγραμμα, μια και το Διδασκαλείο καταργήθηκε, πριν λίγα χρόνια. «Εμείς θέλουμε να λειτουργεί το Διδασκαλείο που θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη και για τα δύο σκέλη του προγράμματος και για το Ελληνόγλωσσο και για το Τουρκόγλωσσο», τόνισε η κ. Βενετοπούλου.

Για το θέμα της εξομοίωσης των αποφοίτων της ΕΠΑΘ, οι δάσκαλοι ζητούν να επεκταθεί και στο Ελληνόγλωσσο πρόγραμμα, καθώς αφορά 200 άτομα από όλη τη Θράκη.

Ένα επίσης σημαντικό θέμα έχει να κάνει με τις αποκλεισμούς δασκάλων του Ελληνόγλωσσου προγράμματος, οι οποίοι μετά από μια δεκαετία στη Μειονοτική Εκπαίδευση, θα μετακινούνται στη Δημοτική Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση. Σύμφωνα με το ίδιο εδάφιο κάποιος που κλείνει τα 55 χρόνια του δεν θα μπορεί να μετακινείται σε Μειονοτικό Σχολείο. Επίσης θα μπορεί να χάνει την οργανική του θέση και να μετακινείται…Η τροπολογία επίσης καταργεί τον αιρετό εκπρόσωπο του ΙΣΜΕ του Ελληνόγλωσσου προγράμματος, ενώ αντίθετα προβλέπει νέο αιρετό εκπρόσωπο για το Τουρκόγλωσσο πρόγραμμα…

«Θα περιμένουμε να δούμε τι θα ψηφισθεί από την συγκεκριμένη τροπολογία και αναλόγως θα αντιδράσουμε. Το θέμα είναι αρχίζουν και μπαίνουν ψήγματα κατάργησης οργανικών θέσεων και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Βενετοπούλου.

Εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη στην ΠΑΜ-Θ

Έργα οδικά και σιδηροδρομικά ύψους άνω των 900 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Αλεξανδρούπολη κατά την επίσκεψή του στην ΠΑΜ-Θ και ειδικότερα στον Έβρο.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε σχετικά: «Για τα πέντε (5) μεγάλα έργα ζωτικής σημασίας για την Περιφέρειά μας δώσαμε μάχη, τα διεκδικήσαμε με έντονη πίεση και πετύχαμε να συμπεριληφθούν στη νέα προγραμματική περίοδο του 2014 – 2020. Ο αυτοκινητόδρομος Δράμας-Καβάλας, η ηλεκτροκίνηση και οι βελτιώσεις της οδικής γραμμής Προμαχώνα-Αλεξανδρούπολης, η σιδηροδρομική σύνδεση Λιμένα Καβάλας -Τοξοτών, η οδική σύνδεση Λιμένα Αλεξανδρούπολης – Εγνατίας Οδού, οι βελτιώσεις της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου είναι τα σημαντικότερα έργα για τα οποία υπάρχει η δέσμευση ότι θα υλοποιηθούν, το περιμένουμε αμετακίνητοι να γίνει στην πράξη.

Τεράστιας σημασίας είναι η ηλεκτροκίνηση του σιδηρόδρομου, που θα μας οδηγήσει σε άλλη εποχή μεταφορών και ανταγωνιστικότητας, μειώνοντας κάθετα τα κόστη μεταφοράς. Ελπίζουμε ότι το αναμενόμενο πακέτο Γιούνκερ (2016), από όπου αναφέρθηκε ότι θα γίνει η χρηματοδότηση του, θα υπάρξει στην πράξη. Εξέφρασα την ικανοποίηση μου, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό, βάζοντας αστερίσκο ότι η διεκδίκηση μας παραμένει έως ότου τα δούμε να υλοποιούνται».

Γ. Καρασμάνης: «Μάχη  για την ενίσχυση της ελληνικής κτηνοτροφίας»

 Συνάντηση με αντιπροσωπεία των κτηνοτροφικών Συλλόγων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να συζητηθούν αιτήματα του κλάδου.

 Μετά από διεξοδική συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά της ηγεσίας του Υπουργείου ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Μελάς, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΟΕΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Αποστολάκος και Αλέκος Οφίδης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκο Χαρτουνιάν, ο κ. Καρασμάνης ανακοίνωσε στην αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων τα εξής:
 
1.    Ως τα μέσα Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013  με 20 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 110 εκατ. ευρώ για την εξισωτική του ίδιου έτους. Ταυτόχρονα θα πληρωθούν και ενισχύσεις που ήταν σε εκκρεμότητα λόγω ελλιπών  φακέλων από τους δικαιούχους για τα έτη 2008 - 2012.
2.    Μετά την εξόφληση της εξισωτικής του 2013 ξεκινά άμεσα η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2014. Οι πληρωμές θα γίνουν ως το τέλος του τρέχοντος έτους.
3.    Στις αρχές Δεκεμβρίου, ξεκινούν οι πληρωμές των παραγωγών που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας. Ηδη, από την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν να πληρώνονται οι δικαιούχοι της βιολογικής γεωργίας.
4.    Για τον καταρροϊκό πυρετό έχουν εκταμιευθεί μέχρι τώρα συνολικές αποζημιώσεις 16 εκατ. ευρώ. «Δέσμευσή μας», τόνισε ο κ. Καρασμάνης, «είναι να εξαντλούμε κάθε οικονομική δυνατότητα μέσα στα ασφυκτικά δημοσιονομικά πλαίσια, προκειμένου να στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους που δοκιμάζονται από τη νόσο και θανατώνουν τα ζώα τους».
5.    Ως προς τον εμβολιασμό των αιγοπροβάτων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού έχει υποβληθεί στην Επιτροπή πρόγραμμα εμβολιασμού και αναμένεται η έγκρισή του.
 
Για το θέμα των βοσκοτόπων, προωθείται οριστική λύση. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καρασμάνης, εντάσσονται ως επιλέξιμες για ενίσχυση, οι φρυγανώδεις, οι ποώδεις και οι ξυλώδεις εκτάσεις. Ενώ για τις τρέχουσες πληρωμές έχουν γίνει επιμέρους κινήσεις που εξομαλύνουν την καταβολή των ενισχύσεων.

Κτηνοτρόφοι: «Στα τέλη της χρονιάς και πάλι στους δρόμους, αν δεν έχουμε λύσεις»

Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις  υπουργικές υποσχέσεις…

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα των βοσκοτόπων,  ούτε ικανοποιητική απάντηση για το θέμα των περικοπών των κοινοτικών ενισχύσεων, ούτε και τα μέτρα αντιμετώπισης των ζωονόσων.

«Εμείς θα είμαστε σε επαγρύπνηση και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα περιμένουμε να πληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκέμβρη η ενιαία ενίσχυση και μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη η αποπληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων. Ειδάλλως θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους. Έχουν καταλάβει ότι δεν αστειευόμαστε», σημείωσε ο κ. Καμπούρης.

Πολιτικές Ελκυστικότητας Αγροτικών Περιοχών

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Επιτροπής των Περιφερειών, στις 12/11/2014, η τελική διάσκεψη του υλοποιηθέντος κοινοτικού διεθνικού Σχεδίου «Φιλοξενίας Συνέχεια-PhiloxeniaPlus» www.philoxeniaplus.eu, που χρηματοδοτήθηκα και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρ. Επιτροπής.

Το έργο PhiloxeniaPlus συγκρότησε ένα πρωτοποριακό δίκτυο αγροτικών περιοχών της Ευρώπης με θέμα τις πολιτικές υποδοχής και ελκυστικότητας, που ξεκίνησε την εφαρμογή του τον Ιούν 2013 με 16 εταίρους από την Ελλάδα, Κύπρο, Σλοβενία, Ιταλία, Ισπανία & Γαλλία. Το PhiloxeniaPlus αποτελεί μια σημαντική απάντηση στις προκλήσεις της εδαφικής συνοχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος του έργου είναι να ενθαρρύνει την εφαρμογή και διάδοση των τοπικών πρωτοβουλιών μικρο-επιχειρηματικότητας, προσφέροντας υπηρεσίες υποδοχής και κατάρτισης σε νέους & νεοπροσερχόμενους στην ύπαιθρο. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα εφαρμόστηκε με επιτυχία πιλοτικά στις Σέρρες (Σιντική και Ηράκλεια).

Αυτό το πλαίσιο εξέλιξης του αγροτικού κόσμου είναι μια πολύτιμη ευκαιρία οικοδόμησης ζωντανών και δυναμικών αγροτικών περιοχών. Νέα εργαλεία ή εξοπλισμοί (π.χ. ADSL, τηλεκέντρα ...) επιτρέπουν σήμερα την προσέγγιση των αγροτικών περιοχών με τους χώρους των οικονομικών αποφάσεων και πελατείας. Νέες ανάγκες και νέες απαιτήσεις για τα τρόφιμα, για τις οικολογικές κατασκευές, για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναδιανέμουν έντονα τα οικονομικά δεδομένα υπέρ των περιοχών που μπορούν να διατηρήσουν τους χώρους τους (ο χώρος είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις αποκαλούμενες αναπτυγμένες κοινωνίες μας!) και να προσαρμοστούν στις νέες τοπικές αγορές.

Η ύπαιθρος δεν χρειάζεται μόνο αγρότες (γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς & δασοκόμους, με τις συμπληρωματικές ασχολίες τους) αλλά και όλα τα συμπληρωματικά επαγγέλματα και τις δεξιότητες, που κάνουν την ποιότητα της ζωής ικανοποιητική. Μια λειτουργική κοινωνία χρειάζεται και τους κουρείς-κομμώτριες, τους δασκάλους ξένων γλωσσών, τους γυμναστές, τους μουσικούς, τους λογιστές, τους αυτοκινητιστές, και όλα τα επαγγέλματα και δεξιότητες που χρειάζεται η κοινωνία.

Η υποδοχή νέων κατοίκων, και η προετοιμασία τέτοιων υπηρεσιών από τους τοπικούς Δήμους, ή/& από τις τοπικές Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, είναι μια ευκαιρία για την τοπική ανάπτυξη των ευρωπαϊκών αγροτικών περιοχών για τα έτη 2015 έως 2020, ενώ μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και από το αντίστοιχο με το ΕΣΠΑ για τα έτη 2015-2020.

Τέτοιας μορφής Γραφεία Υποδοχής πρέπει να οργανωθούν σε κάθε Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ακριβώς σχεδιάζονται τα Γραφεία Προσέλκυσης Επενδύσεων, ή τα Γραφεία Συνεδρίων & Επισκεπτών.

Σε όλη την Ευρώπη έχει γίνει κατανοητό ότι το μέλλον ανήκει στην συγκροτημένη Τοπική Ανάπτυξη με αυτάρκεια και βιωσιμότητα, και η επιλογή βρίσκεται στις Οργανώσεις της Κοινωνίας των πολιτών, στα Τοπικά Δίκτυα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

(Πηγή Δημήτρης Μιχαηλίδης)

Προεκλογικές εξορμήσεις της ΝΟΔΕ ΝΔ  στην ύπαιθρο

Κοινή  συνεδρίαση  της  ΝΟ.ΔΕ. ΡΟΔΟΠΗΣ  και  της  ΔΗΜ.ΤΟ   ΙΑΣΜΟΥ  της  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,  θα  πραγματοποιηθεί  Την  ερχόμενη  ΠΕΜΠΤΗ  27  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  και ώρα  19:15  μ.μ. στο  χώρο  της  καφετέριας  του   << ΝΕΟΚΛΗ  ΛΕΧΟΥΔΗ>>  στην  κωμόπολη  του  ΙΑΣΜΟΥ.

Αντικείμενο  των  εργασιών  της  θα  αποτελέσει  η  ανάδειξη  και  καταγραφή  των  προβλημάτων  των  κατοίκων  και  φορέων  της  ευρύτερης  τοπικής  περιοχής  και  η  ενημέρωση  επ’ αυτών  από  μέρους  των  Υπευθύνων  των  θεματικών  τομέων  Δράσης  της  ΝΟΔΕ.

Η  ΝΟΔΕ  Ν.  ΡΟΔΟΠΗΣ  πορεύεται  με  αίσθημα  ευθύνης,  σοβαρότητας  και  απόλυτου  σεβασμού  στο  συνάνθρωπο  και  αισθάνεται  την  ανάγκη  επικοινωνίας μαζί του  για  να  σκιαγραφήσει  την  πραγματικότητα  και  να  μεταφέρει  αισιόδοξα  μηνύματα  για  το  μέλλον  όλων  και  κυρίως  των  νέων.

Την  έναρξη  και  τη λήξη των εργασιών  θα  κηρύξει  ο  Πρόεδρος  της  ΝΟΔΕ,  ο  οποίος   πέραν  των  άλλων  ως  εκφραστής  των  θέσεων  της  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  στο  ΝΟΜΟ  ΡΟΔΟΠΗΣ,  θα  προβεί  και  σε  πολιτικές  τοποθετήσεις  και  επισημάνσεις  χωρίς  περιστροφές  που  ενδιαφέρουν  και  αγγίζουν  όλους,  διαισθανόμενος  την  κρισιμότητα  των  καιρών  και  των  δυσκολιών  που  διέρχεται  ο  τόπος.
 
Συνέντευξη τύπου ΔΗΠΕΘΕ: «Θρακιώτικο κουτσομπούλινγκ»

Σήμερα Πέμπτη  στις 2 το μεσημέρι
Η Πρόεδρος της ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Σοφία Μενεσελίδου, η Πρόεδρος της Καραθεοδωρή, Αφροδίτη Καρελιάδου και η Διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, Μαίρη Κοσμίδου θα δώσουν συνέντευξη τύπου, στο χώρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, για το θεατρικό δρώμενο:
Η ζωή στην πόλη μας ή Θρακιώτικον Κουτσοbulling
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27/11/2014 - 10:30