Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής


Στην Κομοτηνή αύριο Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες, αυτή τη φορά για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα ενόψει της αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφτεί τη Θράκη.

Το ακριβές πρόγραμμα των επισκέψεων και των επαφών του δεν έχει ανακοινωθεί, αυτό όμως που έχει γίνει γνωστό είναι ότι την Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στην Κομοτηνή, στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής στις 6:30 μ.μ..



Δημόσιες Συμβάσεις και ΚοινΣΕπ

Την τακτική 3η Τρίτη κάθε μήνα, στις 20 Ιαν 2015, στις 15.00, στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Εθν. Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη (έναντι Λευκού Πύργου, κάτω από την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης) το ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει συζήτηση με θέμα «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ & ΚοινΣΕπ» με κύριο εισηγητή τον κ. Κώστα Γεωργίου (Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης).

Το ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ Κεντρικής Μακεδονίας είναι μια προσπάθεια «από κάτω» για δημιουργία μιας πλατφόρμας συνάντησης, συζήτησης, ενημέρωσης, ανταλλαγής εμπειριών, συναντίληψης, σύνθεσης προτάσεων και προώθησης από κοινού θέσεων των ΚοινΣΕπ Κεν. Μακεδονίας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με όσους θα ήθελαν να προβάλλουν και να προωθήσουν την κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ Κεντρ. Μακεδονίας προσκαλεί όλους και ιδιαίτερα τους αρμόδιους Αντιδημάρχους & Διευθυντές Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων, στην συνάντηση με αντικείμενο τις Κοινωνικά Υπεύθυνες Βιώσιμες Δημόσιες Συμβάσεις και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚοινΣΕπ. Βιώσιμες Δημόσιες Συμβάσεις είναι οι Δημόσιες Προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών στις οποίες ενσωματώνονται: Περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, Κοινωνικά χαρακτηριστικά και Οικονομικά Χαρακτηριστικά.



Τα Χαρίτου: "Κοιτάμε τους συντοπίτες μας στα μάτια και διακρίνουμε την ελπίδα να έρχεται"



Εγκάρδιο ήταν το κλίμα που εισέπραξε σε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης με το ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης(Τάκης) Χαρίτου που επισκέφτηκε την Λαϊκή Αγορά της Κομοτηνής το Σάββατο 10/1. «Κοιτάμε τους συντοπίτες μας στα μάτια και διακρίνουμε την ελπίδα να έρχεται. Δεσμευόμαστε ότι η επόμενη κυβέρνηση , η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής της τον καθημερινό άνθρωπο , τον απλό πολίτη που ισοπέδωσαν οι μνημονιακές πολιτικές των αριθμών».



ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από 12 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2015





Από σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις και θα λήξουν στις 28 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013.

Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να προσέξουν τα εξής:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους,γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. του Ν 4177/2013, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων. Επομένως όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να ανοίξουν την Κυριακή 18/1/2015. Το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του ίδιου νόμου, καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, προτείνει το Ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που θα λειτουργήσουν την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, να είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.







Στην Ξάνθη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου για την καταπολέμηση της φτώχιας

Σε ειδική συνεδρίαση στην Ξάνθη το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ πρόκειται να συζητήσει τα θέματα της καταπολέμησης της φτώχιας. Όπως είχε προαναγγελθεί, σε διάφορες πόλεις, εκτός της έδρας της Περιφέρειας, πρόκειται να γινουν ειδικές θεματικές συνεδριάσεις.

Η ειδική συνεδρίαση θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου, στις 10.30 στο ξενοδοχείο ELISSO.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική πρόκληση, τα θέματα είναι:

α) Συζήτηση – λήψη απόφασης επί του σχεδίου «Κατάρτιση Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας (ΠεΣΚΕ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», που απορρέει από την υποχρέωση υλοποίησης του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014 -2020.

β) Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την κατάρτιση της ΠεΣΚΕ, υποβολή προτάσεων και δράσεων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην ΠΑΜΘ.

Το Ψηφοδέλτιο ΚΚΕ στη Ροδόπη

Ανακοινώνεται και επίσημα σήμερα το μεσημέρι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Ροδόπη, το οποίο είναι το εξής::

Θανάσης Καδρούδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κακουλίδου Σοφία, Γεωλόγος και από το χώρο των γυναικών, Κελές Χασάν Χουσεΐν, Αγρότης, Παναγιώτης Σπορίκης οδοντίατρος, Νίκος Φακιρίδης Παιδίατρος.

«Καλούμε τον κόσμο και τους πολίτες να δυναμώσουν το ΚΚΕ με την ψήφο του, ξέροντας πολύ καλά ότι η ψήφος θα μείνει και εκεί και δεν θα μεταλλαχθεί σε συναίνεση, με στόχο το γενικό όφελος και το συμφέρον του λαού. Οι υποψήφιοι μας είναι δοκιμασμένοι σε αγώνες, με στόχο την ανάκτηση όλων των απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές.

Στις 16 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο ΕΒΕΡ με Θοδωρή Σιώνη υποψήφιος Βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ και γραμματέας του Κεντρικου Συμβουλίου της ΚΝΕ.



Ψηφοδέλτιο Ροδόπης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανακοινώθηκε και το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ροδόπη

Υποψήφιοι είναι οι :

1)Μποτσάκης Κωνσταντίνος,Ιατρός.πρώην πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Ειδικευομένων και Αγροτικών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής

''Σισμανόγλειο''.

2)Πίττα Άννα (Τατιάνα), ηθοποιός.Απόφοιτη τμήματος Χημείας Α.Π.Θ.Μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή(ΚΕΕΡΦΑ)

Την Τετάρτη σε ανοιχτή εκδήλωση οι υποψήφιοι του κόμματος

Μια μέρα μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή, την Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης πραγματοποιεί την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στην Ξάνθη. Όπως έγινε γνωστό, στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Ελισσώ θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων του κόμματος και των βασικών κατευθύνσεων του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος.

Θα γίνει επίσης παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου που σημειώθηκε από την ημέρα εκλογής του τοπικού βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου ένα ή δύο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος θα βρεθούν στην περιοχή για να ενισχύσουν την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά.



Κατά τα άλλα στελέχη, μέλη, φίλοι και υποψήφιοι του κόμματος πραγματοποιούν εξορμήσεις στην πόλη και διάφορους οικισμούς όπως στην περιοχή της Σταυρούπολης αλλά το Έυμοιρο την Κυριακή.



Οι υποψήφιοι των εκλογών για την Ξάνθη

Τα δεκαεπτά κόμματα και ο ένας ανεξάρτητος που συνθέτουν την τελική εικόνα των υποψηφίων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για την αντιπεριφέρεια Ξάνθης έχουν ως εξής:



Ν.Δ.

Γεωργία Ανδρέου-Μιχαηλίδου, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός

Αλέξανδρος Κοντός, Οικονομολόγος, βουλευτής, πρώην υπουργός

Ντίνος Μαλάκης, Δικηγόρος

Σιαμπάν Μπαντάκ, Επιχειρηματίας

Ιρφάν Χατζηγκενέ, Επιχειρηματίας



ΣΥΡΙΖΑ

Στάθης Γιαννακίδης, Οικονομολόγος

Χουσείν Ζειμπέκ, Φαρμακοποιός, βουλευτής

Μαρία Λουκοπούλου, Εκπαιδευτικός

Κλεοπάτρα Πεταλά, Κοινωνιολόγος

Γρηγόρης Στογιαννίδης, Ιδιωτικός Υπάλληλος, μέλος διοικητικού συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης



ΠΑΣΟΚ

Αρναούτ Μεχμέτ, απόφοιτος Ε.Π.Α.Θ.

Ικσάν Αχμέτ, Δικηγόρος

Λίτσα Μιχαηλίδου, Δικηγόρος

Δημήτρης Σαλτούρος, Δικηγόρος, βουλευτής

Γιώργος Χουλιάρας, Δικηγόρος



ΑΝΕΛ

Γιώργος Μπαλτατζής, συνταξιούχος στρατιωτικός

Διαμαντής Σκουλαρίκης, Επιχειρηματίας

Μεχμέτ Αλή Ιρφάν, Οικοδόμος

Χρήστος Παρασχούδης, Αγρότης

Γιάννης Πυρίλης, Επιχειρηματίας



Κ.Κ.Ε.

Κώστας Βογιατζής, Μηχανολόγος

Βούλα Μαχαιρίδου, Οικονομολόγος

Βουζαράς Γιάννης, Προγραμματιστής

Γιώτα Ρόιδου, ιδιωτική υπάλληλος

Χατζόγλου Μουράτ, Τεχνολόγος Γεωπόνος



Χ.Α.

Γεωργακάκης Ιάκωβος

Καπαγερίδης Χρήστος

Λιακάκου Βασιλεία

Τούση Σοφία



ΔΗΜΑΡ /Πράσινοι

Γιάννης Ζυμαρίδης, συνταξιούχος έμπορος

Κώστας Σταμουλάς, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός

Ματούλα Τραϊφόρου, Γιατρός



Ποτάμι

Αναστασία Μπεζάζη-Αμπατζή, συνταξιούχος φιλόλογος

Δημήτρης Γρηγοριάδης, Περιβαλλοντολόγος

Ιωάννης Ιατράκης, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός

Σπυρίδων Μουρούτσος, καθηγητής Δ.Π.Θ.

Εντέρ Καλεντζή, Μηχανικός Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος



ΛΑΟΣ

Αναστάσιος Αβδραμίδης

Κωνσταντίνος Χατζηφωτιάδης

Γεώργιος Σπάρταλης

Καλιόπη Κακλαμάνου

Λενίτσας Δημήτρης



ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Βασιλική Αλεξοπούλου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Σωτηρία Γεωργούλα, Πολιτικός Μηχανικός

Στέλλα Σουνδουλουνάκη, Γιατρός

Μιλιαζήμ Τζεμαλή, Εκπαιδευτικός



Κ.Κ.Ε.(μ-λ) / Μ-Λ Κ.Κ.Ε.

Μουζαφέρ Κόσογλου, Μηχανολόγος

Στέφανος Χατζησάββας, δημόσιος υπάλληλος



Ένωση Κεντρώων

Μπεκιάρη Δήμητρα

Χατσικιάν Γιέγα

Χλιάπα Μαρία



Ε.Ε.Κ.-Τροτσκιστές

Παπαδάτου Αλεξάνδρα



Ο.Κ.Δ.Ε.

Καλαϊτζίδου Ξένια



ΚΙΔΗΣΟ

Αθανασίου Κώστας, καθηγητής Δ.Π.Θ.

Κοτένογλου Μαρία, Θεολόγος

Σωκράτης Ξυνίδης, Δικηγόρος, πρώην υπουργός

Μάντατζη Τσετίν, Γιατρός, πρώην βουλευτής

Ουζούν Ιρφάν, Γυμναστής



Τελεία:

Ζωή Καβοπούλου, ιδιωτική υπάλληλος



Ε.Δ.Ε.Μ.

Χαματζόγλου Μαρία

Ανεξάρτητος

Καλοτραπέζης Ευγένιος



]Ήττα απο λάθη και «φωνές» για την διαιτησία: Skoda-ΟΣΦΠ 1-3

Την ήττα με 1-3 γνώρισε η Ξάνθη απο τον Ολυμπιακό , με τους Θρακιώτες να μην πραγματοποιούν καλή εμφάνιση καθώς τα λάθη που πραγματοποιήθηκαν στην άμυνα στοίχισαν ακριβά στην άμυνα.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον διαιτητή Βοσκάκη ο οποίος έκανε σωρεία λαθών…αποσπώντας αρκετές φορές το ειρωνικό χειροκρότημα της κερκίδας.

Οι καλύτερες φάσεις

7’ Στην αντεπίθεση η πρώτη ευκαιρία της SKODA ΞΑΝΘΗ. Ο Καπετάνος έσπασε την μπάλα στον Σολτάνι που βρήκε τον Λουσέρο μέσα στην περιοχή αλλά πιεζόμενος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.

13’ Άστοχο το σουτ του Κασάμι από το ύψος της περιοχής.

18’ Φάουλ του Ντομίνγκεζ κεφαλιά του Μήτρογλου και 0-1.

30’ Ο Ντοσεβί με κοντινή προβολή μετά τη σέντρα του Κασάμι έκανε το 0-2.

50’ Μετά από κόρνερ του Κλέιτον κι απομάκρυνση του Ρομπέρτο, ο Βασιλακάκης έκανε το σουτ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο.

53’ Κόρνερ για τον Ολυμπιακό με τον Ντομίνγκεζ να το εκτελεί και τον Μήτρογλου να κάνει το 0-3.

56’ Ο Λουσέρο έκανε την συρτή σέντρα στον Καπετάνο ο οποίος πιεζόμενος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή κα η ευκαιρία χάθηκε.

66’ Το σουτ του Σολτάνι μπλόκαρε ο Ρομπέρτο.

82’ Συνεργασία Μπέρτου – Σολτάνι και ασίστ του πρώτου στον Λουσέρο που με προβολή έκανε το1-3.

Κακή η Ξάνθη στο χώρο του κέντρου , με βασικά ατού της ομάδας να είναι εκτός αγώνα. Επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Βέροια , με την νίκη να είναι απαραίτητη. Επιβάλλεται ένα «φρεσκάρισμα» ενόψει της συνέχειας…

Οι συνθέσεις

Skoda Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Φλίσκας, Βασιλακάκης (60’ Παπαστεριανός), Σολτάνι, Λουσέρο, Κλέιτον (72’ Ομπόντο), Καπετάνος (60’ Βάλτερ).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουάκου, Σιόβας, Αυλωνίτης, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί, Ντομίνγκεζ (64’ Φορτούνης) , Μήτρογλου, Αφελάι (67’ Ντουρμάζ)



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54