Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  24/2/2015


---To πανάρχαιο έθιμο των μπουλουκιών αναβίωσε  στη Λάρισα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, μπουλούκια  καρναβαλιστών στην κεντρική πλατεία έστησαν γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Οι καρναβαλιστές στον Τύρναβο – την μητέρα του κεφιού στην Θεσσαλία-, αψήφησαν το βροχερό καιρό και εντυπωσίασαν στην παρέλαση των αρμάτων τους χιλιάδες επισκέπτες.

---Αποκριάτικες εκδηλώσεις είχαμε επίσης σε κάθε γωνιά της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Μαγνησίας, κυρίως στην Σκόπελο. Όσο για τον Βόλο και εν μέσω διαξιφισμών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκαν υπό βροχή και χάρη στους επαγγελματίες της πόλης.

---Από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση εισαγωγής, κατοχής και διάθεσης προϊόντων «μαϊμού» γνωστών οίκων του εξωτερικού, τα οποία διακινούνταν μέσω του διαδικτύου. Για την υπόθεση συνελήφθησαν σε Αθήνα και Βόλο, τρεις  άνδρες και μία  γυναίκα, ηλικίας 35 έως 43 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πλαστογραφία, απάτη και άλλα αδικήματα που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, στην προστασία των σημάτων και στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

---Στο έλεος της ανεπάρκειας  το Παναγιώτικο, το οποίο λειτούργησε ως καταβόθρα δισεκατομμυρίων δραχμών.  Από το 2009 αποκλειστικός διαχειριστής του, είναι ο Δήμος νοτίου Πηλίου, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Αφορμή για μια νέα παρέμβαση στο αμαρτωλό φράγμα, στάθηκε  ερώτηση που κατέθεσαν περιφερειακοί σύμβουλοι του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία», στην οποία ανέφεραν ότι «οι διαρροές στο φράγμα έχουν αυξηθεί, και ήδη, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου, μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις διπλασιάσθηκαν σε σχέση με τις περυσινές. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν έχει καμία εμπλοκή με το έργο. Η  διαχείριση, η συντήρηση, ο προγραμματισμός παρεμβάσεων στο φράγμα, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος νοτίου Πηλίου να είναι φορέας του έργου μόνο για να εσοδεύει από την πώληση του νερού του ταμιευτήρα και να μην είναι φορέας όταν πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης, ή ό,τι απαιτείται», δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός.

---Στο μεταξύ, συνεχίζουν τον αγώνα για το νερό τα μέλη της «Κίνησης Πολιτών για το δημόσιο αγαθό Βόλου και Πηλίου». Αύριο  στις 7 το βράδυ θα βρεθούν  στο καφενείο της κεντρικής πλατείας στην Δράκεια και καλούν πολίτες για διαβούλευση.

---Εμπλοκή με τη χωροθέτηση της εμποροπανήγυρης σε έκταση στη Ν.Ιωνία, πίσω από το Κολυμβητήριο, πιθανότερος τόπος διεξαγωγής το Διμήνι. Η έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων κι ως εκ τούτου απαγορεύεται η ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων, ακόμη και αποχαρακτηρισμός μικρής διάρκειας, συνεπάγεται διαδικασίες τουλάχιστον ενός έτους. Η προχειρότητα των λόγων για ακόμη ια φορά πέφτει στο κενό…

---Δυσκολεύει  επί το βέλτιστον, για την δομή της ΔΕΥΑΜΒ και το συμφέρον των καταναλωτών, η σύνταξη του  Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Το ΤΕΕ Μαγνησίας, για να τοποθετηθεί επί του σχεδίου, ζήτησε αιτιολογημένη έκθεση, δηλώνοντας πως οι δεκατρείς μηχανικοί δεν επαρκούν για  τη νέα διάρθρωση της Επιχείρησης. Επισημαίνουν επίσης την αναγκαιότητα συνεργασιών.

---Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ, Δημήτρης Κουτσιφέλης, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο σχέδιο, που πρέπει να αποσυρθεί και να συνταχθεί με βάση τα πρότυπα της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης. Υποστήριξε ότι το σχέδιο δεν προβλέπει αξιολόγηση, ενώ με το διαχωρισμό  Ύδρευσης – Αποχέτευσης, παραπέμπει σε Οργανισμούς του 1999, που θεωρούνται ξεπερασμένοι.

---«Αθρόες μετακινήσεις προσωπικού του Δήμου Βόλου, οι οποίες μάλιστα αναρτήθηκαν στην Διαύγεια, καταγγέλλει η Κίνηση Μετωπικής Ανατροπής ΟΤΑ, εφιστώντας την προσοχή στο Σύλλογο Εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διερωτάται αν πράγματι οι μετακινήσεις διέπονται από διαύγεια και αναφέρει περιπτώσεις όπου περί του αντιθέτου σημειώθηκε. «Κοινωνικός λειτουργός μετακινείται στα ΚΕΠ, γυμναστής σε διοικητικό πόστο, δημιουργείτε  «Δημοτική Αστυνομία» με υπαλλήλους ανεκπαίδευτους», σημειώνουν.

---Αύριο στις 8 το βράδυ, το χοροθέατρο της  Pina Bausch στην Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, Μανδηλαρά και Σταδίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας. Η παρουσίαση θα έχει δύο μέρη και θα διαρκέσει στο σύνολό της δύο ώρες. Στο πρώτο μέρος, θα γίνει αναφορά στο έργο της Pina Bausch, με παράλληλη προβολή φωτογραφιών από τα χοροθεατρικά έργα της και στο δεύτερο, θα γίνει προβολή  ταινίας του Wim Wenders, αφιέρωμα στην χορογράφο.

---Συνεχίζεται έως τις 4 Μαρτίου η έκθεση Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, του Βόλου. Η είσοδος στην έκθεση και τις παράλληλες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, είναι δωρεάν. Το ωράριο λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-13:30 και 18:00-21:00 και το Σάββατο 10:00-13:30.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/02/2015 - 12:03