Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  24/2/2015



Νέες αντιδράσεις για τα σκουπίδια

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία ενός νέου ΧΑΔΑ στην περιοχή της Αγγινάρας φέρονται οι κάτοικοι του Καταραχίου που αντιδρούν στην απόφαση του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή να δημιουργήσει στην περιοχή σταθμό μεταφόρτωσης που από σήμερα θα αρχίσει να συγκεντρώνει σκουπίδια προς μεταφορά στη Βλαχομάνδρα και δεν θα ξεπεράσουν τους 600 τόνους. «Ο κ. Λιατσής ψεύδεται διότι η ποσότητα που του απομένει για να πάει στην Βλαχομάνδρα είναι μόνο 600 τόνοι, ποσότητα που ήδη μπορεί να λάβει από τους κεντρικούς δρόμους του Πύργου χωρίς καν να κάνει μεταφόρτωση. Σκοπός του λοιπόν είναι αποκλειστικά και μόνο να κάνει έναν νέο ΧΑΔΑ μακριά από τα μάτια των πολιτών. Σημειώνουμε ότι είναι παράνομος, δεν έχει αδειδότηση για σταθμό μεταφόρτωσης, παρά μόνο την απόφαση της αυτού μεγαλειότητας του εαυτού του και εμάς θα μας βρει αντιμέτωπους» αναφέρουν σχετικά οι κάτοικοι.

Στο μεταξύ,  την αντίδρασή του ενάντια στον συνεχιζόμενο εφιάλτη των σκουπιδιών στο δήμο του Πύργου, ζητώντας ν’ αναλάβει πρωτοβουλία η Πολιτεία και η εισαγγελία για άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, εκφράζει ο σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου που διοργανώνει   ανοιχτή σύσκεψη αύριο Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Με το Σύλλογο  Δασκάλων και νηπιαγωγών Πύργου συντάσσονται η ΕΛΜΕ Ηλείας, τα πρωτοβάθμια σωματεία, η Περιβαλλοντική Δράση Ν. Ηλείας και κάτοικοι από την περιοχή Καταραχίου, καλώντας ακόμα φορείς, συλλόγους και πολίτες να συμμετάσχουν στην εν λόγω σύσκεψη. Την Κυριακή το βράδυ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Ηλείας στο 2ο Λύκειο Πύργου, πραγματοποιήθηκε για το θέμα των σκουπιδιών μια προπαρασκευαστική σύσκεψη όπου επισημάνθηκε ότι πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί όχι μόνο έξω από τα σχολεία αλλά και σε όλη την πόλη και το δήμο και έφτασε πλέον η ώρα των αποφάσεων και των δυναμικών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

Τέλος, συγκέντρωση καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας τους φορείς και τα σωματεία την προσεχή Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου ώρα 7 το απόγευμα στην πλατεία ΟΤΕ Πύργου για να απαιτήσουν λύση εδώ και τώρα για τα σκουπίδια που πνίγουν το δήμο Πύργου απειλώντας την υγεία των πολιτών.
 
Νεκρός 29χρονος στη Ε.Ο Πατρών Πύργου

Ένας 29χρονος, από το Χάβαρι Αμαλιάδας, έχασε την ζωή του χθες το απόγευμα σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος του Αλισσού.

Ο άτυχος νέος βρήκε ακαριαίο θάνατο μετά την σύγκρουση του Ι.Χ στο οποίο επέβαινε, με τουριστικό λεωφορείο που εκινείτο στο ρεύμα προς Πάτρα.

Επίσης, μια νεαρή κοπέλα 18 ετών τραυματίστηκε σε τροχαίο που συνέβη χθες το μεσημέρι στην Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως στο τμήμα ανάμεσα στις διασταυρώσεις Σαλμώνης και Παλαιοβαρβάσαινας.
 
Δημοπράτηση επισκευής αγωγού ύδρευσης

Δημοπρατείται σήμερα η επισκευή του αγωγού ύδρευσης από τον Ερύμανθο, προκειμένου το αμέσως προσεχές διάστημα να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης της βλάβης που έχει υποστεί ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης από τον Ερύμανθο, στην περιοχή του Πλατάνου, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για την ευρύτερη συντήρηση του αγωγού, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου.

Ο χρόνος συντήρησης του αγωγού θα έχει διάρκεια 12 μήνες, ενώ ο προϋπολογισμός με ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των 43.500 ευρώ.
 
Ανακοίνωση από ΤΟΕΒ

Ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, καλεί τους αγρότες - μέλη του οργανισμού, που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές να καταβάλλουν άμεσα αυτές, προκειμένου ο Οργανισμός ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για να χορηγηθεί νερό την ερχόμενη αρδευτική περίοδο. Σε όσους δεν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις θα αφαιρεθούν οι υδροληψίες από τα αγροτεμάχιά τους και δεν θα μπορέσουν να προβούν σε καλλιέργειες.
 
Τον Απρίλιο η δίκη Μαρτζάκλη

Στην  αίθουσα του Κακουργιοδικείου Πύργου "ζωντανεύει" στις 21 Απριλίου η υπόθεση της δολοφονίας του Βασίλη Μαρτζάκλη που συγκλόνισε όχι μόνο την Ηλεία, αλλά το πανελλήνιο και διαδραματίστηκε τη νύχτα της 11ης Μαΐου 2014, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο  35χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου στην προσπάθειά του να αποτρέψει ληστεία  σε  οικία στην Ανδραβίδα  δέχθηκε τις θανατηφόρες μαχαιριές του δράστη.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/02/2015 - 10:20