Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  16/4/2015



---Οσονούπω  στο εδώλιο,  με σωρεία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα, ο Αχιλλέας Μπέος του Νικολάου, δήμαρχος Βόλου, για τα «στημένα» ποδοσφαιρικά παιγνίδια, μέσω  ΟΠΑΠ, την τετραετία 2008-2011. Καταπέλτης εναντίον του ο αντιεισαγγελέας Εφετών. Αναφέρεται ως «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης, εκτός κατηγορητηρίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ενενήντα τρία άτομα παραπέμπονται, 59 απαλλάσσονται, σύμφωνα με την πρότασή του Παναγιώτη Πούλιου προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

«Προσωπική μου υπόθεση το ενδεχόμενο παραπομπής μου σε δίκη», επαναλαμβάνει ο δήμαρχος της πόλης του Βόλου. Δήλωσε επίσης πως οι πολίτες που τον ψήφισαν, γνώριζαν ποιος είναι.

---Αναρμόδια δηλώνει η δημοτική αρχή Βόλου, για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και παραπέμπει  σε  Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας  και  υπηρεσία δόμησης του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Χώροι εγκατάστασης κεραιών, σύμφωνα με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, το Σιλό στο λιμάνι, το Πανθεσσαλικό, η θέση «Μετρό», τα Μελισσιάτικα, ο Σωρός, ο  Σαρακηνός και η ΑΓΕΤ, στην θέση Χάνι.

---Αποδεκτή η ένσταση, των «Δρόμων Συνεργασίας», από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατά της ΑΝΕΒΟ. Άμεση η αλλαγή καταστατικού της Αναπτυξιακής του Βόλου, μετά την ακύρωση για χώρους στάθμευσης και εκμετάλλευσή τους, την εκμετάλλευση ακινήτων, την παροχή υπηρεσιών συμβούλου επιχειρήσεων ακίνητης περιουσίας, τη μίσθωση, υπομίσθωση, αγορά μηχανημάτων αποχιονισμού και  την παροχή υπηρεσιών στον συγκεκριμένο τομέα,  την εκμετάλλευση εμποροπανήγυρης, τη δημιουργία, ανάπτυξη και εκμετάλλευση τουριστικών μονάδων, την ανάπτυξη, εφαρμογή και εκμετάλλευση τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιακού διαδικτύου, τις υπηρεσίες διοργάνωσης συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων και τις υπηρεσίες εκπόνησης μελετών εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Κατά της απόφασης υπάρχει η δυνατότητα άσκησης προσφυγής, εντός ενός μήνα.

 ---Την ανάγκη για ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική και αλλαγή των δομών φιλοξενίας, για πρόσφυγες και μετανάστες, ιδιαίτερα σε  ό,τι  αφορά στους ανήλικους, έθεσαν οι εργαζόμενοι στον ξενώνα μεταναστών της ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα σε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, που επισκέφθηκαν το Κέντρο. Επίσης, συζήτησαν το πλαίσιο χρηματοδότησης, την ενίσχυση του προσωπικού και  την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ξενώνα.

---Καμία τύχη φαίνεται πως δεν έχει να αναλάβει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, ο Βόλος, δεν διαθέτει τις υποδομές, σύμφωνα με τον δήμαρχό του. « Οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες είναι αρπαχτή από το σάπιο πολιτικό σύστημα», είπε. Μαζί του συμφώνησε ο Απόστολος Νάνος, του ΚΚΕ.

---Βουλιάζουν οι επιχειρήσεις στη Μαγνησία. 347 έβαλαν λουκέτο τους πρώτους τρεις μήνες, 5.535 από τις αρχές του 2011 έως και το τέλος του 2014. Αυτό είναι το τραγικό στοιχείο που έδωσε χθες στην δημοσιότητα κατά την ενημερωτική συνάντηση εμπόρων - προεδρείου του Επιμελητηρίου, για τον ΟΑΕΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης. Δυστοκία της πλειοψηφίας επιχειρηματιών στην ρύθμιση των 100 δόσεων, μόνο 150 οφειλέτες ανταποκρίθηκαν στην ρύθμιση. Μέγα ζήτημα το συνταξιοδοτικό.

--- Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, η πρόταση της δημοτικής αρχής για χωροθέτηση των λαϊκών αγορών, χθες βράδυ, παρουσία παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών. Αντιδράσεις για τις αλλαγές σε Γιάννη Δήμου και Μελίνας Μερκούρη, από τους «Δρόμους Συνεργασίας», «Επιλογή Ευθύνης» και «Δύναμης Βόλου». Το ΚΚΕ, επισήμανε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι περιστασιακά.

---Στις 3 Ιουλίου το παζάρι στο Πανθεσσαλικό, παρά τις έντονες αντιδράσεις εμπόρων Βόλου και Ν. Ιωνίας, αποφάσισε η δημοτική αρχή. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η κανονιστική απόφαση, υπέρ και ο Μιχάλης Μιτζικός. Κατά, τάχθηκαν σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας, λευκό ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.  

Να στήσουν υποκαταστήματα για μία εβδομάδα, παροτρύνει τους εμπόρους ο δήμαρχος. Ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα πίσω από το παζάρι, καταγγέλλουν επιχειρηματίες.

---Έτοιμο για έλεγχο το υδατοδρόμιο Βόλου. Στην ανάθεση της φύλαξης των εγκαταστάσεων του, προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος. Επόμενο βήμα η παραχώρηση  διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης στον ανάδοχο του διαγωνισμού.

---Πίστωση χρόνου 25 ημερών παρέχει ο Δήμος Βόλου, στους εκμισθωτές της πλαζ Αλυκών, για ολοκλήρωση των εργασιών και παράδοση στους λουόμενους, τρία χρόνια μετά την υπογραφή σύμβασης. Καταγγελία της και αξιοποίηση από τον δήμο, ζητούν Πατσιαντάς, Οικονόμου και Νάνος.

---Κατακόρυφη αύξηση των ιερωμένων και στη Μητρόπολη Δημητριάδος, λόγω οικονομικής κρίσης. Πριν τρία χρόνια οι αιτήσεις των υποψήφιων ήταν 15, φέτος ξεπέρασαν τις 50.

---Αιματηρό επεισόδιο  στη μία τα ξημερώματα έξω από μπαρ στο κέντρο του Βόλου, με θύμα  26χρονο. Τον τραυμάτισε με μαχαίρι 23χρονος, ο οποίος και αναζητείται. Ο τραυματισμένος νεαρός, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, στο Αχιλλοπούλειο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αιτία του επεισοδίου ήταν προσωπικές διαφορές.

--- Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών διαταραχών Βόλου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου διοργανώνει ομιλία το Σάββατο στις 6  το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Τρικερίου.

---Το ντοκιμαντέρ «Κάποτε υπήρχε ένα δάσος», στο Μουσείο Τσαλαπάτα, του Βόλου, την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Απριλίου,  Παγκόσμια Ημέρα Γης.  Θα προβληθεί στις 6 το απόγευμα και η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη.

---Η θεατρική παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη», της Λιλής Ζωγράφου, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, την Παρασκευή 24 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στο Αχίλλειο, του Βόλου. Προπώληση εισιτηρίων στον «Δίαυλο».
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16/04/2015 - 12:36