Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου



Προς εγκατάσταση του δεματοποιητή στις «Λίμνες»

Προς τη θέση «Λίμνες» οδεύει ο δεματοποιητής των δήμων Πύργου και Ολυμπίας, μετά την απόρριψη  από το Υπουργείο Περιβάλλοντος,  και συγκεκριμένα με απόφαση που υπογράφει η Γεν.Γραμματέας   Κων/να Γιαννακοπούλου, της προσφυγής που είχαν καταθέσει στις 30-9-2013, κάτοικοι της Τ. Κ Αλφειούσας του δήμου Πύργου, της Τ.Κ Μακρισίων του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της Τ.Κ Φλόκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και η Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρία «Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας» κατά των περιβαλλοντικών όρων .
Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής, το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την έναρξη εργασιών προετοιμασίας του χώρου για την  εγκατάσταση του δεματοποιητή στις «Λίμνες.


Ποινική δίωξη για τη σύμβαση φύλαξης του Νοσοκομείου Πύργου


Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την υπόθεση της σύμβασης ύψους 1.000.000 ευρώ που υπέγραψε η πρώην διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου με ιδιωτική εταιρεία, για τη φύλαξη του κτιρίου και για την οποία η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας, οι ενέργειες έγιναν με μη μόνιμο τρόπο, και μάλιστα σε καιρό οικονομικής κρίσης και περικοπών, αφού η διοίκηση, επιχείρησε να ξοδέψει περισσότερα χρήματα και από όσα ξοδεύει για τον ίδιο σκοπό το Ρίο Πατρών.

Νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Σε ισχύ τίθεται από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου.
 
Γεωθερμική ενέργεια στο κολυμβητήριο Πύργου

Στο ΕΣΠΑ  αναμένεται να ενταχθεί η αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πύργου με γεωθερμική ενέργεια και φωτοβολταϊκά πάνελ, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Παναγόπουλο, τη διαβεβαίωση αυτή έλαβαν από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή οπότε και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει υπογραφεί και η σχετική σύμβαση. «Το νέο κολυμβητήριο θα προσφέρει και οικονομικά οφέλη στο δήμο καθώς οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν με γεωθερμική ενέργεια κάτι το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα ο δήμος να μειώσει το κόστος για τη θέρμανση των νερών της πισίνας τουλάχιστον κατά 80%» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγόπουλος.


Κλειστά καταστήματα στην Αμαλιάδα την Κυριακή

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας ανακοινώθηκε το ωράριο λειτουργίας των Καταστημάτων για τη χειμερινή περίοδο από 1 Νοεμβρίου 2013 έως 31 Μαρτίου 2014. Ετσι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα θα είναι ανοικτά από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και το απόγευμα κλειστά. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Στο μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα της Αμαλιάδας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης εφαρμογής των νέων θεσμοθετημένων πλέον δεδομένων περί ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς και τις Κυριακές.


Επαναλειτουργεί το ΚΤΕΟ


Επαναλειτουργεί και προσφέρει πλέον όλες τις υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά αυτοκίνητα το Δημόσιο Κ.Τ.Ε.Ο στον Πύργο, καθώς τέθηκε σε ισχύ η πιστοποίηση σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001.

 

Καιρός


Αίθριος καιρός σήμερα στα Δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο ασθενείς 2-3 μποφόρ, θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54