Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Κλειστός έμεινε και  χθες η χωματερή στις «Λίμνες» μετά τη μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στα απορριμματοφόρα  να περάσουν. Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας κατέθεσαν δεύτερη μηνυτήρια  αναφορά στον εισαγγελέα, ζητώντας την ποινική δίωξη όσων συμμετέχουν στον αποκλεισμό της θέσης «Λίμνες» επικαλούμενοι θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των  εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο  τομέα στην αυριανή πανεργατική  απεργία, αλλά και τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στο 2ο Λύκειο Πύργου και στην πλατεία ΟΤΕ, απευθύνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και το ΠΑΜΕ Ηλείας. Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση έχει προαναγγέλλει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

 

Αδειους βρήκαν τους λογαριασμούς τους εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από τον Νομό μας που περίμεναν αγωνιωδώς την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηλείας Κ. Θεοδωρόπουλος κάνει λόγο για «σφαγή» των κτηνοτρόφων των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Ηλείας.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή  Β/θμιας Εκπαίδευσης έκαναν χθες οι σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ Πύργου, αναζητώντας λύση στο πρόβλημα που  έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της παντελούς  έλλειψης διοικητικού προσωπικού, ενώ  εξέφρασαν το φόβο τους ότι αν δεν ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα θα χάσουν το εξάμηνο. Ζήτησαν από τον κ. Δημητρέλο να αποσπάσει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το ίδιο προσωπικό προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

 

Σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη χθες το απόγευμα ΄στην Εθνική Οδό Πύργου – Τριπόλεως,, στο ύψος της Σαλμώνης, ανετράπη νταλίκα με αποτέλεσμα να κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πύργο, ενώ ο οδηγός της νταλίκας γλίτωσε τον τραυματισμό.

 

Συνεδριάζει σήμερα το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με θέμα την εκτέλεση έργων και δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας στην αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες.

 

Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν  οι νοσηλευόμενοι στην Ψυχιατρική Κλινική  του Νοσοκομείου Πύργου, καθώς λήγει η σύμβαση μιας επικουρικής ιατρού και απομένουν πλέον μόνο δύο ιατροί οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες ολόκληρου του μήνα.

 

Καιρός

Βροχές και  σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για  σήμερα στη Δυτική Ελλάδα. Ανεμοι στο Ιόνιο νότιοι 4-6 μποφόρ, θερμοκρασία μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54