Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

 

Αναζητείται λύση στο αδιέξοδο των σκουπιδιών

 
Ανοχή ολίγων ημερών από τους κατοίκους της περιοχής «Λίμνες» προτίθεται να ζητήσει η δημοτική αρχή Πύργου για εναπόθεση και ταφή των απορριμμάτων. Εφόσον το αίτημα γίνει αποδεκτό από τους κατοίκους, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην δημοτική αρχή Πύργου να οριστικοποιήσει συμφωνία για την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νομού, με ανάθεση του έργου σε «εργολάβο σκουπιδιών»  με βασική όμως προϋπόθεση να μεταφερθούν τα σκουπίδια με νόμιμο τρόπο, σε νόμιμο και αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ εκτός νομού. Παράλληλα, διερευνάται η εξεύρεση εναλλακτικού χώρου εκτός κατοικημένης ζώνης, που έχει γίνει πλέον πιο συγκεκριμένος και εξετάζεται αν έχει τις προϋποθέσεις, αν μπορεί και σε πόσο χρόνο να αδειοδοτηθεί για να γίνει εκεί η εγκατάσταση του δεματοποιητή. Στην κατεύθυνση αυτή ζητήθηκε υπουργική παρέμβαση για αδειοδότηση – εξπρές. 
 
Προσπάθειες για να μην χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Πύργου
 
Με τα προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΙ στον Πύργο, να παραμένουν άλυτα από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, ο κίνδυνος να χαθεί η διδασκαλία μαθημάτων εξαιτίας της έλλειψης Διδασκόντων είναι πλέον ορατός. Χθες στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου προτάθηκε να συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Σωκράτη Καπλάνη, προκειμένου να λάβουν τις απαιτούμενες απαντήσεις. Εξάλλου,  η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ- ΝΔΦΚ με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ, η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Παιδείας και στους προϊσταμένους του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ, και του τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Τουριστικών & Πολιτιστικών μονάδων, ζητά να ανατεθούν, έστω και τώρα, σε διδάσκοντες όλα τα μαθήματα που αιτήθηκαν οι διοικήσεις των δύο τμημάτων του Παραρτήματος, και να αποφασιστεί ταυτόχρονα η μέγιστη παράταση του εξαμήνου που μπορεί να δοθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία.
 
Κινδυνεύουν τα Ασπρα Σπίτια από τον Αλφειό
 
Με τον φόβο μιας νέας νεροποντής που θα φουσκώσει τον Αλφειό και καταστρέψει κτήματα και καλλιέργειες, ζουν οι κάτοικοι των Άσπρων Σπιτιών. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η κοίτη του ποταμού έχει μικρύνει σε πλάτος, λόγω της παρέμβασης που έγινε το περασμένο καλοκαίρι από τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για να ποτιστεί ο κάμπος της Παπαδούς. Οι κάτοικοι και οι παραγωγοί της περιοχής, ζητούν, έστω και την ύστατη στιγμή, να γίνει μια παρέμβαση στο ποτάμι, να καθαιρεθεί το ανάχωμα που έγινε το καλοκαίρι, ώστε να ανοίξει η κοίτη του Αλφειού και να «χωρέσει» το νερό που κατεβάζει το ποτάμι κάθε χειμώνα.
 
Σύσκεψη για την Ολυμπία Οδό
 
Σε νέα σύσκεψη για  το θέμα της Ολυμπίας Οδού, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, καλεί το θεσμικό μέτωπο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας. Η σύσκεψη ορίστηκε  για την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι  στο συνεδριακό κέντρο  της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Όπως αναφέρει στην πρόσκλησή του ο κ. Καφύρας, «καθίσταται αναγκαία η συνάντησή μας και η συμμετοχή σας , για να εκτιμήσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση και να αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις και ενέργειές μας στο πλαίσιο της βασικής μας θέσης  «να ολοκληρωθεί το έργο της Ολυμπίας Οδού στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης, χωρίς την τροποποίηση της και χωρίς μειώσεις στο φυσικό και τεχνητό αντικείμενο, μέχρι την Τσακώνα Μεσσηνίας, στο ίδιο χρονοδιάγραμμα με το σύνολο του έργου».
 
 
Κάθειρξη 6,5 ετών για σοβαρή σωματική βλάβη
 
Σε κάθειρξη 6,5 ετών καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Πύργου ένα 28χρονος από την Πάτρα, ο οποίος στις 13 Ιανουαρίου 2013 έπληξε με κατσαβίδι προκαλώντας του σοβαρά τραύματα, έναν συνομήλικό του επειδή τον θεώρησε ύποπτο κλοπής της μοτοσικλέτας του. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και ο 28χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή. Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών και τον 60χρονο πατέρα του δράστη που κατηγορείτο για απλή συνέργια.+
 
+
 
Σύσκεψη αγροτών για επιστροφή ΦΠΑ
 
Σύσκεψη για την επιστροφή του ΦΠΑ συγκαλεί για την προσεχή Κυριακή ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών, στα γραφεία της οργάνωσης στην Αμαλιάδα.
Η καθυστέρηση αλλά και η αβεβαιότητα όσον αφορά την επιστροφή του ΦΠΑ για το 2012, έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου της Ηλείας, που ζητούν λύση «εδώ και τώρα», καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας για επανέλεγχο ώστε οι παραγωγοί να λάβουν τα χρήματά τους, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Στη σύσκεψη καλούνται οι βουλευτές Ηλείας και οι συνεταιριστικές οργανώσεις που εμπλέκονται στο θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ. 
 
Επισκευή σχολείων στο δήμο Πύργου
 
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επισκευή τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Πύργου καθώς τα έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί και απομένει μόνο η ολοκλήρωση κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών για να ξεκινήσει η επισκευή τους.
Πρόκειται για το 7ο Δημοτικό Σχολείου Πύργου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου το Δημοτικό Σχολείο Βουνάργου και το Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα- Μαγούλας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Παναγόπουλο, αυτή τη στιγμή υπάρχει κονδύλι 220.000 ευρώ από τον ΟΣΚ και με αυτό, επιδιώκεται να δοθεί λύση όχι μόνο στα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία που έχουν ήδη δημοπρατηθεί αλλά και σε ακόμα οχτώ σχολικές μονάδες στις οποίες απαιτούνται να γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις. Ήδη ολοκληρώνονται οι μελέτες από την Τεχνική Υπηρεσία για το 1ο, το 4ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, το Δημοτικό Σχολείο Γουμέρου, το Λιούρδειο Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο στον Κούβελο, το 3ο Γυμνάσιο Πύργου και το 1ο Λύκειο Πύργου.
 
 
 
Καιρός
 
Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα Τετάρτη στα Δυτικά. Ανεμοι νότιοι, θερμοκρασία μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21/11/2013 - 07:28