Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ζαχάρω: Ενσταση Αλεξανδρόπουλου κατά Πανταζή Χρονόπουλου

Ένσταση κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηλείας με την οποία ανακηρύχθηκε ως δήμαρχος Ζαχάρως ο Πανταζής Χρονόπουλος και ο συνδυασμός «Δυναμική Πρωτοβουλία», υπέβαλε o επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Δημοτική Αρχή», Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος ζητά από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου την ακύρωση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αλλά και τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών στο δήμο Ζαχάρως μεταξύ των δύο συνδυασμών που νομίμως ανακηρύχθηκαν, καθώς και την έκπτωση του Πανταζή Χρονόπουλου από το αξίωμά του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Αλεξανδρόπουλου, η ανακήρυξη ως επιτυχόντος του συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία» είναι μη νόμιμη, ενώ ζητά από το δικαστήριο να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μεταξύ των δύο νομίμως ανακηρυχθέντων συνδυασμών «Νέα Δημοτική Αρχή» και «Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως» ή σε διαφορετική περίπτωση οι επαναληπτικές εκλογές να γίνουν χωρίς τη συμμετοχή του επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία», Πανταζή Χρονόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, στα δικαστήρια του Πύργου, είχε προγραμματισθεί η εκδίκαση των ενστάσεων του κ. Αλεξανδρόπουλου, στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου. Ωστόσο, όπως ανέφερε στo patrisnews.com ο δικηγόρος Αθηνών και συνήγορος υπεράσπισης του κ. Αλεξανδρόπουλου, Λάμπρος Γεωργακόπουλος, η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω κωλύμματος ενός από τους δικηγόρους του συνδυασμού του Πανταζή Χρονόπουλου και αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Ιουλίου.

Καταγγελία για γιατρό του Νοσοκομείου Πύργου

 Ένορκη Διοικητική Εξέταση διετάχθη σε βάρος γιατρού του Νοσοκομείου Πύργου που, σύμφωνα με καταγγελία της οικογένειας ασθενούς, υπέδειξε συγκεκριμένη ιδιωτική επιχείρηση για αγορά ιατρικού βοηθήματος, απαραίτητου για την αντιμετώπιση προβλήματος της ασθενούς. Ο γιατρός, προειδοποίησε μάλιστα - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - ότι, αν δεν αγοραστεί από εκεί, δε θα μπορέσει ο ίδιος να το συνταγογραφήσει ώστε η ασθενής να πάρει από το ασφαλιστικό της ταμείο τα χρήματα που δικαιούται.Από την Ε.Δ.Ε θα προκύψει αν πρόκειται για πειθαρχικό ή ποινικό αδίκημα, εμπλέκοντας - στην δεύτερη περίπτωση - και τα ποινικά δικαστήρια, συνεπώς, την παρέμβαση του Εισαγγελέα, στα χέρια του οποίου θα καταλήξει ο φάκελος της υπόθεσης.

 
Αίτημα αλλαγής προέδρου στη δίκη των «πιστολέρο» της Μανωλάδας

 
Αίτημα αλλαγής της Προέδρου του Δικαστηρίου, το οποίο εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης και τον τραυματισμό 28 συνολικά εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, υπέβαλε η πολιτική αγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αιτιολογικό της κίνησης των συνηγόρων υπεράσπισης των αλλοδαπών υποστηρίζεται πως η Πρόεδρος δεν εξετάζει την υπόθεση «αντικειμενικά» και εμφανίζει μεροληπτική στάση υπέρ των κατηγορουμένων. Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη, καθώς οι υπόλοιποι δικαστές της έδρας προχώρησαν σε αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την «προσβολή» στο πρόσωπο της Προέδρου.

Συντήρηση αντιπυρικών ζωνών

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα, οι καθαρισμοί και οι συντηρήσεις των αντιπυρικών ζωνών – λωρίδων και των δασικών δρόμων, από το Δασαρχείο του Πύργου, ύστερα από την εγκατάσταση των αναδόχων που βγήκαν από τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε προχθές στο χώρο του Δασαρχείου.

 

Προσωπικό καθαριότητας στο δήμο Πύργου

Με 38 υπαλλήλους οι οποίοι θα συνδράμουν στο έργο της καθαριότητας, αναμένεται να ενισχυθεί ο δήμος του Πύργου από την 1η Αυγούστου, μετά την έγκριση των θέσεων από τα συναρμόδια υπουργεία η οποία αφορά την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την κάλυψη υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, διάρκειας έως 8 μήνες. Επίσης, ακόμα 12 άτομα προσωπικό με την ειδικότητα συνοδοί απορριμματοφόρων, πέντε οδηγοί αλλά και ένας χειριστής γεωργικού ελκυστήρα, αναμένεται να προσληφθούν από το δήμο από 1η Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 31 Ιουλίου 2015, ώστε να καλύψει για όλο το διάστημα που απαιτείται τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου.

 

Καιρός

Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες σήμερα στα δυτικά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 6  μποφόρ. Θερμοκρασία  από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54