Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου 10/4/2014
 
 
 
Συνεδρίαση με εντάσεις για τα σκουπίδια
 
Δεν έλειψαν οι εντάσεις και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου όπου τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα των σκουπιδιών, ύστερα από αίτημα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστου Γιάνναρου για ενημέρωση του σώματος από το δήμαρχο. Ο κ. Παρασκευόπουλος απαντώντας στους κατοίκους από το Αλποχώρι και τη γύρω περιοχή που βρίσκονταν στην αίθουσα και διαμαρτύρονται για την χωματερή στη Χάλκοβα, ανέφερε  πως η δημοτική αρχή παρέλαβε αδιέξοδο στα σκουπίδια και το αντιμετώπισε επιτυγχάνοντας την επιβίωση της πόλης, σε έναν συνεχή αγώνα για να αποφευχθεί το αδιέξοδο και τόνισε ότι «αν μας υποδειχθεί άλλος χώρος που να πληροί τις προϋποθέσεις θα μεταφέρουμε εκεί τα σκουπίδια». Ο κ. Γιάνναρος άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή λέγοντας πως «οι επιλογές σας δείχνουν τη λογική σας στην αντιμετώπιση του θέματος» ενώ επέρριψε ευθύνες και για τη μη εξεύρεση λύσης. Από την πλευρά του, ο κ. Σεφερλής από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ τόνισε πως οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής στο θέμα των σκουπιδιών είναι διαφορετικές από όσα αναφέρουν οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί.
Ο πρόεδρος του Αλποχωρίου κ. Κατσίγιαννης παίρνοντας το λόγο μίλησε για σκόπιμη επιλογή του χώρου, ενώ κάτοικοι της περιοχής και ιδιοκτήτες όμορων με τη νέα έκταση περιοχών αναφέρθηκαν στο θέμα λέγοντας πως η δημοτική αρχή τους καταδικάζει σε θάνατο. Ενταση επικράτησε μεταξύ του προέδρου του ΔΣ κ. Καννή και του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ηλείας των ΑΝΕΛ κ. Τσιλιμίγκρα. Ο οποίος τόνισε ότι αν υπάρχει θέληση θα υπάρξει και λύση» και πρότεινε μια θέση στη Φολόη εκτός Natura στην περιοχή Πηγάδια (κοντά στο Κούμανι). Στον επίλογο ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, τόνισε πως η ποιότητα ζωής των κατοίκων θα είναι διαφορετική στο μέλλον με τη λειτουργία του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών και τόνισε ότι «αφήνω παρακαταθήκη και θα είμαι υπερήφανός για αυτό, ως η μόνη δημοτική αρχή που μετά από τριάντα χρόνια, θα έχει παραδώσει ένα πολύ συγκεκριμένο έργο.
 
 
Σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ
 
Τέσσερις υπάλληλοι του ΟΠΑΔ στην Ηλεία τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας μετά την κατάργηση του Οργανισμού σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη και θέτει το σύνολο του προσωπικού του Οργανισμού σε διαθεσιμότητα. Εξάλλου το που θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ μετά το κλείσιμο του Οργανισμού καθορίζει με ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΙΚΑ.
 
 
Παραμένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες του δήμου Πύργου
 
Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν από τους αρμόδιους φορείς, μέχρι σήμερα, οι καθαρίστριες των σχολείων του δήμου Πύργου, οι οποίες για ακόμη μία φορά χθες βρέθηκαν στο δημαρχείο, ζητώντας να λάβουν απαντήσεις για το πότε θα πάρουν τα χρήματά τους, τη στιγμή που, όπως ανέφεραν, το ποσό που τους οφείλεται έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών από την περασμένη Παρασκευή. Όπως επεσήμαναν οι καθαρίστριες, κανείς αρμόδιος δεν τους έχει απαντήσει για το τι θα γίνει με την πληρωμή των μηνών που τους οφείλονται, ενώ τόνισαν πως δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τις άγιες ημέρες του Πάσχα οι οικογένειές τους χωρίς χρήματα. Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα σχολίασαν, σε άλλους δήμους της Ηλείας, οι καθαρίστριες έχουν ήδη πληρωθεί και μόνο στην περιοχή του Πύργου, τα χρήματα δεν έχουν μπει ακόμα στους λογαριασμούς τους.
 
Τα παιδιά τραγούδησαν για την ΕΡΑ Πύργου
 
Στην ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο Δεύτερο πρόγραμμα, είναι αφιερωμένη η εργασία μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πύργου, που επισκέφθηκαν μ’ αυτή την αφορμή σήμερα το πρωί την ΕΡΑ Πύργου, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους, μουσικό, Φωτεινή Νικολοπούλου. Τα παιδιά μίλησαν στα μικρόφωνα της ΕΡΑ Πύργου για τη «γνωριμία» τους με την έντεχνη μουσική και ερμήνευσαν ζωντανά για τους ακροατές της ΕΡΑ Πύργου τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών, που θα αποτελέσουν και το πρόγραμμα της συναυλίας που θα πραγματοποιήσουν στο σχολείο τους στις 3 Μαϊου.
 
Οργανωμένη κλοπή μετασχηματιστών
 
Οργανωμένη  κλοπή μετασχηματιστών παρατηρείται Το τελευταίο διάστημα στον Νομό και συγκεκριμένα στη περιοχή του Κάμπου γεγονός που έχει σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Η οικονομική ζημιά σε βάρος της Δημόσια Επιχείρησης Ηλεκτρισμού είναι μεγάλη αλλά επίσης το γεγονός ενέχει σοβαρότατους κινδύνους.
Επιπρόσθετα δημιουργείται έντονο κοινωνικό πρόβλημα διότι η ζημιά που προκαλείται στο δίκτυο έχει ως συνέπεια να μην υπάρχει απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση ειδικά σε αγροτικές περιοχές με αρδευόμενες εκτάσεις. Με ανακοίνωση της η ΔΕΔΔΗΕ, περιοχής Πύργου, παρακαλεί  τους πολίτες, σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους κάθε ύποπτη κίνηση ειδικά στις προαναφερόμενες περιοχές να απευθύνονται αμέσως στις τοπικές  Αστυνομικές Αρχές ή στις υπηρεσίες  της ΔΕΔΔΗΕ
 
Κλειστό το Μουσείο Πύργου
 
Κλειστό θα παραμένει μέχρι και αύριο Παρασκευή 11 Απριλίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, καθώς  βρίσκονται σε εξέλιξη οι προγραμματισμένες εργασίες,  στο πλαίσιο του έργου «Ολοκλήρωση της έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου».
 
 
Δωρεάν μαστογραφίες στην Ολυμπία
 
Στην περιοχή της Ολυμπίας θα βρίσκεται η κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας δίνοντας την ευκαιρία σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών που δεν έχουν εξεταστεί τους τελευταίους 12 μήνες, να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στη Λαμπεία: 25 και 26 Απριλίου, στο Λάλα 27-28 Απριλίου και στην Αρχ. Ολυμπία 29-30 Απριλίου 2014.
Τα ραντεβού θα κλείνονται από 14 Απριλίου 2014 (ώρες 9:00-13:00)
 
 
«Ο άνθρωπος και το σύμπαν» σήμερα στην Κρέστενα
 
«Ο άνθρωπος και το σύμπαν» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος των καθηγητών και η μαθητική κοινότητα του Λυκείου Κρεστένων   σήμερα Πέμπτη στις 11 το πρωί.  Η εκδήλωση, που θα γίνει στο χώρο του σχολείου,  αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον , καθώς ομιλητής θα είναι ο Διευθυντής του Ευγενίδειου Ιδρύματος – Πλανηταρίου και συμπατριώτης μας Διονύσης Σιμόπουλος.
 
 
Αρχ. Ηλιδα – Αρχ. Ολυμπία ποδηλατώντας…
 
Για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας, διοργανώνουν στις 13 Απριλίου τη διαδρομή Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία ποδηλατώντας, ενώνοντας δύο τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας τόπους. Την Αρχαία Ήλιδα και την Αρχαία Ολυμπία. Και φέτος  θα υπάρχουν δύο διαδρομές. Μια ασφάλτινη με 56 εύκολα χιλιόμετρα και μια χωμάτινη με 55 χιλιόμετρα σε ένα πιο δύσκολο τερέν από αυτό της ασφάλτινης. Η φετινή διαδρομή είναι αφιερωμένη στην Κεφαλλονιά, όπου θα συμμετέχουν και ποδηλάτες από το νησί.
 
 
 Σε σώμα το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πύργου
 
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πύργου που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Νίκος Ορφανός, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν οι: γενικός γραμματέας Γιάννης Βέντρας, αντιπρόεδρος Παναγιώτης Σταθάς, ταμίας Γιάννης Βένδρας, έφορος και αναπλ. πρόεδρος Παναγιώτης Λαϊνάς, αναπλ. Γ.Γ. Γιώργος Λυκογιάννης και μέλη οι Χαράλαμπος Τζίμης, Γιώργος Ηλιόπουλος, Άγγελος Μπούζης, Κώστας Γαλανόπουλος και Κώστας Δημητρακόπουλος.
 
 
Πασχαλινό παζάρι από το «Χαμόγελο»
 
Στο φουαγιέ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας διοργανώνεται από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Απριλίου το πασχαλινό παζάρι του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στο Παζάρι φιλοξενούνται πασχαλινές δημιουργίες της Εθελοντικής Δημιουργικής Ομάδας του Οργανισμού, γιορτινές λαμπάδες, πασχαλινά και ανοιξιάτικα είδη σπιτιού, καθώς και αναμνηστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε προσιτές τιμές.  Ωρες λειτουργίας του παζαριού από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
 
 
Καιρός
 
Aυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες σήμερα στα βόρεια του νομού μας . Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 19 με 20oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο Δ ΒΔ έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/04/2014 - 11:23