Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου



Σε καθεστώς επιτήρησης ο δήμος Πύργου

Σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης μπαίνει και επίσημα ο δήμος Πύργου, σύμφωνα με έγγραφο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών. Μετά τον έλεγχο που διενήργησε για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Πύργου για το Α΄και Β΄τρίμηνο του οικονομικού έτους 2014, το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ με σχετικό έγγραφό του αναφέρει οδηγίες προς τον Δήμο ώστε να μειωθεί η αρνητική απόκλιση των οικονομικών στοιχείων του δήμου όπου για την ανάταξή τους απαιτείται η λήψη σκληρών μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι οι δαπάνες του δήμου θα περιοριστούν μόνο στην καταβολή της  μισθοδοσίας των υπαλλήλων και στις απολύτως ανελαστικές. Παράλληλα, συστήνεται η διασφάλιση είσπραξης των απαιτήσεων του δήμου και η αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Την ανακοίνωση εισαγωγής του δήμου Πύργου σε διαδικασία οικονομικής επιτήρησης, έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο δήμος πια φόρεσε χειροπέδες. Οσοι επιχειρούσαν κατά το παρελθόν με ψέματα και με κακή απεικόνιση των οικονομικών του δήμου να πουν άλλα πράγματα, πια δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Η θέση μου είναι, ότι αντί να μεμψιμοιρούμε για εκείνα που χάσαμε, να βάλουμε το μυαλό και την επιστημονική δυνατότητα που διαθέτουμε και όση δύναμη μας έχει απομείνει για να σώσουμε την πόλη μας».


 Σκουπίδια δήμου Πύργου: Υπογραφή από Μανιάτη θα ζητήσει ο Γαβρ. Λιατσής

Να παρακάμψει τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα ο οποίος καθυστερεί να υπογράψει το φάκελο για την αδειοδότηση του χώρου διαχείρισης των σκουπιδιών του δήμου Πύργου στην περιοχή της  οσίας Ξένης και να ζητήσει την τελική έγκριση από τον ίδιο τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάν. Μανιάτη, αποφάσισε ο δήμαρχος Γαβρ. Λιατσής. Όπως είπε θα επισκεφθεί τον υπουργό και θα διαμαρτυρηθεί εμμμέσως για τη στάση του Περιφερειάρχη ζητώντας να υπογράψει ο ίδιος ο υπουργός το φάκελο αφού αυτό δεν έχει γίνει ακόμα από τον κ. Κατσιφάρα.  «Την ώρα που βγάζουμε τη θηλιά των σκουπιδιών από το λαιμό μας καθώς είμαστε η μοναδική πόλη που έχει υποβάλει πλήρη φάκελο και έχει άποψη διαχείρισης, κάποιοι θα θελήσουν να μας προκαλέσουν πρόβλημα. Γι’ αυτό καλώ το λαό σε πλήρη εγρήγορση», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου Γαβρ. Λιατσής.


Από βδομάδα η μεταφορά των απορριμμάτων στη Ναύπακτο


Αναδείχθηκε, κατόπιν κλήρωσης, ο μειοδότης για το έργο μεταφοράς των απορριμμάτων του δήμου Πύργου στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής δημοπρασίας που έγινε στο χώρο του Πολύκεντρου του δήμου Πύργου, το μεσημέρι. Στη δημοπρασία, κατέθεσαν προσφορές έξι εταιρείες, ενώ πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ο οποίος και διεξήγαγε την δημοπρασία.  Για τους 4 χιλ. τόνους που πρόκειται να μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ της Ναυπάκτου, η εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΙΑΚΑΝΔΑΡΗ ΕΠΕ μειοδότησε με το ποσό των 23,90 ευρώ/τόνο, προτείνοντας την χαμηλότερη τιμή από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ενώ την ίδια τιμή προσέφερε και η εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ, που συμμετείχε στη δημοπρασία.  Από τις δύο παραπάνω εταιρείες, το έργο μεταφοράς των απορριμμάτων του δήμου Πύργου, αναμένεται να αναλάβει η εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΙΑΚΑΝΔΑΡΗ ΕΠΕ καθώς επελέγη ανάδοχος ύστερα από την κλήρωση που έγινε στο τέλος της δημοπρασίας. Μετά την επιλογή του αναδόχου, ο δήμος του Πύργου θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, ενώ η μεταφορά των απορριμμάτων εκτιμάται πως θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα κανονικά.


Τατούλης: Συνεργασία για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας


Επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ηλεία, πραγματοποίησε χθες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Στους τρεις σταθμούς της περιοδείας του, την Ολυμπία, τον Πύργο και τον Κατάκολο, συζήτησε με τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, θέματα που άπτονται των τομέων του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της οικονομίας. Αναφέρθηκε στην συνεργασία μεταξύ των δύο περιφερειών με κοινές δράσεις στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη Όπως είπε, στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον ομόλογό του στη Δυτική Ελλάδα, Απόστολο Κατσιφάρα.


Κανονικά η ανακύκλωση

Κανονικά και με πολύ καλά αποτελέσματα συνεχίζεται η ανακύκλωση στον δήμο του Πύργου, ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Διονύσης Μπέλτσος με την ευκαιρία πολλών τηλεφωνημάτων  που έχουν δεχθεί οι υπηρεσίες του δήμου από πολίτες που θέλουν να πληροφορηθούν σχετικά με την ανακύκλωση και αν αυτή συνεχίζεται. «Η ανακύκλωση στο Δήμο συνεχίζεται κανονικά και αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που έστειλε ο Δήμος Πύργου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Πάτρα το μήνα Οκτώβριο ανέρχεται στους 97 τόνους, ενώ το μήνα Αύγουστο η αντίστοιχη ποσότητα ανερχόταν σε 40 τόνους περίπου. Άρα είχαμε αύξηση της ανακύκλωσης στον Δήμο μας, μέσα σε διάστημα ενός μηνός περίπου 143%, ένα ποσοστό αύξησης αρκετά μεγάλο, αν συνυπολογίσουμε ότι τον μήνα Αύγουστο στον Δήμο Πύργου, είχαμε έλευση τουριστών και ετεροδημοτών» τόνισε ο κ. Μπέλτσος.



Ανοίγουν οι αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ανοίγουν το Σάββατο 1 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για την εισαγωγή υποψηφίων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα είναι ανοικτές έως τις 10 Δεκεμβρίου. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, προσφέρει, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, 6 Προπτυχιακά και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με τον ακόλουθο αριθμό θέσεων ανά Πρόγραμμα Σπουδών:   Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (200 θέσεις) Πληροφορική (900 θέσεις) Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (1500 θέσεις) Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (1100 θέσεις) Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (1000 θέσεις) Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (90 θέσεις)



200.000 ευρώ για το εδαφολογικό εργαστήριο

Με το ποσό των 200.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και κατ’ επέκταση η Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος το εδαφολογικό εργαστήρι, προκειμένου από την αδράνεια να περάσει σε κατάσταση παραγωγικής λειτουργίας για ολόκληρη την περιοχή. Αυτό τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του στα πλαίσια της επικείμενης υπογραφής της σύμβασης της Π.Ε Ηλείας με την Αναπτυξιακή Δυτικής Ελλάδος με αντικείμενο την χρηστική λειτουργία του συγκεκριμένου εργαστηρίου στο νομό.



«Σάββατα στο Σταθμό»

Με την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παπαναστασόπουλου ΠΟΙΗΜΑΤΑ αρχίζουν αύριο Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στο ΚΑΦΕ ΟΣΕ Λεχαινών, οι καθιερωμένες από το 2003, εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα, με τίτλο "Σάββατα στον Σταθμό". Για το βιβλίο αυτό θα μιλήσουν η Ελένη Σκάβδη και ο Τάκης Λαϊνάς.


Καιρός

Λίγες  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες σήμερα στο Νομό μας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 19 με 20οC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο γενικά μεταβλητοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54