Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Ντροπή…Χωρίς μηχάνημα για ακτινοθεραπείες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ντροπή…Εδώ και δέκα ολόκληρες μέρες δεν λειτουργεί το ειδικό μηχάνημα ακτινοθεραπειών για τους καρκινοπαθείς, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης!

Η αιτία της μη λειτουργίας του μηχανήματος είναι ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης το τελευταίο χρονικό διάστημα…

Οι καρκινοπαθείς από τους γύρω νομούς, αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Θεσσαλονίκη για να κάνουν τις ακτινοθεραπείες που χρειάζονται, με πρόσθετα έξοδα για τη μετακίνηση, διαμονή και την ταλαιπωρία που υφίστανται σε ένα ξένο περιβάλλον, μακριά από τους οικείους τους, τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό!

Πάει για οικονομικό Κραχ ο πρωτογενής τομέας στη Ροδόπη;

Στις 7 Νοέμβρη η α΄ δόση της ενιαίας ενίσχυσης

Οικονομικό Κραχ, προοιωνίζεται για   το νομό Ροδόπης μια και το 80% της ποσότητας βαμβακιού είναι αμάζευτα του νομού, λόγω της βροχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, τις τελευταίες μέρες. Επειδή η βροχή ήταν συνεχής και μικρής έντασης, την απορρόφησε το έδαφος και αυτό σημαίνει ότι θα αργήσουν πολλοί να ξαναμπούν στα χωράφια τους οι Αγρότες.

Το οικονομικό κραχ εξηγείται και αναλύεται στην ολοκληρωτική καταστροφή των κτηνοτρόφων, λόγω των ζωονόσων εδώ και δύο χρόνια, αλλά και στο γεγονός ότι φέτος ούτε και οι Αγρότες είχαν και το καλύτερο καλοκαίρι, καθώς η σπορά άργησε, οι πολλές βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες μείωσαν την παραγωγή, την υποβάθμισαν και την έκαναν όψιμη. Η δε τιμή που προτείνουν οι εκκοκκιστές είναι στα 40 λεπτά το κιλό συν τον ΦΠΑ…

Οπότε, όσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχίζονται, τόσο και οι πληγές των Αγροτών θα αυξάνονται και θα προστίθενται στο αρνητικό μωσαϊκό του Πρωτογενούς Τομέα στη Ροδόπη: Αποδεκατισμένη Κτηνοτροφία, Πληγωμένη Γεωργία χωρίς ρευστότητα, παραγωγή και τιμές! Χωρίς τις απαιτούμενες ποσότητες βαμβακιού, με το σκληρό σιτάρι να πουλιέται στα 36 λεπτά και το μαλακό στα 12 λεπτά… συνθήκες οι οποίες μπορεί και να οδηγήσουν σε οικονομικό κραχ!...

«Στις χαμηλές θερμοκρασίες δεν δουλεύει το βαμβακόφυτο το οποίο ήδη είναι πολύ όψιμο, λόγω της καθυστερημένης σποράς, η οποία έγινε στις 15 Μαΐου και των πολλών βροχών από το καλοκαίρι. Ούτε το 50% των καρυδιών δεν έχουν ανοίξει των βαμβακόφυτων, καθώς τα φυτό θέλει θερμοκρασίες 15-33 βαθμούς Κελσίου. Άρα, άμεσα θα πρέπει οι αρμόδιοι Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ να ξεκινήσουν τις εκτιμήσεις στα βαμβακοχώραφα και να αρχίσουν να ετοιμάζουν τις αποζημιώσεις. Δεν μπορεί να προπληρώνουμε τον ΕΛΓΑ από το πρώτο ευρώ που μπαίνει στους λογαριασμούς των Αγροτών από την ενιαία ενίσχυση, να τους πληρώνουμε ένα ευρώ το στρέμμα για τις εκτιμήσεις των ζημιών και να μην αντιλαμβάνονται το επείγον της κατάστασης και να προβούν στις κατάλληλες κινήσεις. Πολύ φοβάμαι ότι με αυτές τις συνθήκες, του χρόνου δεν θα μπορούμε να μπούμε στα χωράφια μας και να καλλιεργήσουμε! Όλα γύρω μας ακριβαίνουν και εμείς τιμές και παραγωγή δεν έχουμε», τόνισε με οργή και αγανάκτηση, μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο Αγρότης Ευριπίδης Κούκος.

Επι πλέον κατήγγειλε και το γεγονός ότι ενώ πλήρωσε την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η ΔΟΥ προχώρησε σε κάλυψη όλου του ποσού για τον ΕΝΦΙΑ, από την επιστροφή του ΦΠΑ του 2013…χωρίς ο ίδιος να το επιθυμεί…

Για την επιστροφή του φόρου του πετρελαίου ούτε λόγος ακόμη…

Σε ότι αφορά την πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης αυτή θα καταβληθεί όπως τόνισε και ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, στις 7 Νοέμβρη!

Συνέντευξη τύπου για τα Αγροτικά από το ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ οι υπεύθυνοι του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης θα δώσουν συνέντευξη τύπου για τα αγροτικά προβλήματα του νομού Ροδόπης.

Λεωφορείο του ΠΑΜΕ Ροδόπης για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Λεωφορείο βάζει το ΠΑΜΕ Ροδόπης για τους πολίτες που ενδιαφέρονται να μεταβούν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα που διοργανώνει το κίνημα αύριο στην Αθήνα.

Το λεωφορείο θα βρίσκεται στο υποκατάστημα ΙΚΑ στις 10 το βράδυ και θα επιστρέψει στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Πρόγραμμα ΛΑΕ του ΟΓΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ έτους 2014 έχουν 1.153.700 δικαιούχοι εκ των οποίων:

Οι 445.000 είναι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης με εξοφλημένες εισφορές

Οι 31.000 είναι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Οι 677.700 είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και επιπλέον

Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά) των ανωτέρω.

Κατά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με Υπ Τουρισμού η κ. Κεφαλογιάνη δήλωσε:«σκοπός του είναι η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, διακοπών, εκδρομών, δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου, δωρεάν παροχής βιβλίων και άλλου έντυπου υλικού, γενικότερης ενημέρωσης και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας. Επίσης η παροχή χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες, καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς, η ανάληψη δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών ή για την παρακολούθηση αγροτικών συνεδρίων, καθώς και η συμμετοχή σε προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης συναφή προς τους σκοπούς του Λογαριασμού».

Δημόσιος θηλασμός σε 50 πόλεις την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Θηλασμό σε περισσότερες από50 πόλεις της Ελλάδας! 

Γιατην Κομοτηνή τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η “Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κομοτηνής” (http://www.facebook.com/groups/komotini.thilasmos/) και προσκαλεί τηνΚυριακή 2 Νοεμβρίου 2014καιώρα προσέλευσης11:00 π.μ.,σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

 Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί: στην πλατεία Ειρήνης στο Συντριβάνι, ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας στο ισόγειο της Νομαρχίας.

«Η Θράκη στο Μεταίχμιο» του Αν. Λαυρέντζιου σήμερα στην Κομοτηνή

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Θράκη στο μεταίχμιο» στην Κομοτηνή θα γίνει σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο», σήμερα 31 Οκτωβρίου, στις 7:30 μμ, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (έναντι ηρώου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣΦράγκος Φράγκος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ ΡοδόπηςΝεκτάριος Δαπέργολαςκαι ο συγγραφέαςΑναστάσιος Λαυρέντζος.

Συντονίζει ηΜελαχροινή Μαρτίδου– Αρχισυντάκτρια Εφημ.“Ο Χρόνος”.

Συνέντευξη τύπου Π.Σ.Κ "ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑ".

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής «ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ», έχοντας ως σκοπό την προώθηση και ανάδειξη του ποδηλάτου τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε αστικό επίπεδο και λαμβάνοντας υπόψη το τελείωμα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, αποφάσισε την διεξαγωγή συνέντευξης τύπου το Σάββατο 1/11/2014 στο εντευκτήριο του συλλόγου στην Αποστόλου Σούζου 9 και ώρα 19:00.

Θέματα:

1. Δράσεις και αγωνιστικός   απολογισμός 2014

2. Στόχοι νέας χρονιάς

3. Ανακοίνωση συνεργασίας Π.Σ.Κ Θράκα ιππέα – Ταμουρίδη Ιωάννη.

Ως ειδικού συμβούλου σε θέματα οργάνωσης ανάπτυξης και προπονητικής του συλλόγου.

Η Κοιμωμένη ξύπνησε στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζει στην παιδική της σκηνή το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου & του Θωμά Μοσχόπουλου

Πρόκειται για διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ’ ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο του σήμερα; 

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ, Μουσική: Σπύρος Γραμμένος, Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή,

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Στεφανία Καλομοίρη, Μυρτώ Πανάγου, Βάσια Χρήστου, Νατάσα Παπανδρέου, Γιώργος Ονησιφόρου, Διονύσης Κλάδης, Δημήτρης Μηλιώτης

Σημειώνεται ότι θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 11 το πρωΐ της ερχόμενης Κυριακής στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54