Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  18/11/2014



Τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου
 
Την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73, που άλλαξε τον ρουν της ιστορίας, τίμησαν χθες με ποικιλόμορφες εκδηλώσεις μαθητές φορείς και στο Νομό μας. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους παρουσίασαν εξαιρετικά προγράμματα με αναφορές στα γεγονότα εκείνων των ημερών, οπτικοακουστικό υλικό, απαγγελίες ποιημάτων και αντιπροσωπευτικά τραγούδια του αγώνα κατά της χούντας.

Ρίτσος, Σεφέρης, Θεοδωράκης, Λοϊζος και άλλοι μεγάλοι ποιητές και συνθέτες «έντυσαν» με τα έργα τους  τις εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας το σημερινό μήνυμα της 41ης Επετείου πως η προάσπιση των υψηλών ιδανικών και αξιών, απαιτούν αγώνα και ενεργό συμμετοχή.

Γιατί το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικό. Αγώνας για ψωμί, για Παιδεία, για ελευθερία. Ανάλογες εκδηλώσεις και πορεία,έγιναν από το ΠΑΜΕ, την Κίνηση Πολίτες της Ηλείας, την ΕΛΜΕ Ηλείας και το Σύλλογο Δασκάλων – Νηπιαγωγών.
 
Στο δρόμο 6μελής οικογένεια που κάηκε το σπίτι της
 
Στο δρόμο βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη μια εξαμελής οικογένεια στην Οινόη. Το διώροφο σπίτι που διέμεναν καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12 χθες το μεσημέρι. Κινητοποιήθηκαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αμαλιάδα με 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και επικεφαλής το διοικητή της Π.Υ. Αμαλιάδας Αναστάσιο Βασιλείου, ωστόσο οι φλόγες γρήγορα  κατάπιαν ολόκληρο το βιος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα σε πρίζα που βρισκόταν δίπλα στον καναπέ του σαλονιού και γρήγορα επεκτάθηκε. Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Πύργου ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Οινόης Γιώργος Κοκότης η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, τα δύο κορίτσια της οικογένειας κυριολεκτικά σώθηκαν την τελευταία στιγμή, καθώς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν μέσα στο σπίτι, και έκανε έκκληση για βοήθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί άμεσα για τα έξι μέλη της οικογένειας προσωρινή στέγη, ρουχισμός και τρόφιμα και ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών τους όπως ταυτότητες κλπ.

Επίσης ζήτησε την έκδοση οικοδομικής άδειας για τον ξαναχτίσιμο του σπιτιού τους με δωρεάν κρατική αρωγή. Όπως είπε το χωριό έχει δείξει μεγάλη αλληλεγγύη και προσωρινά η οικογένεια φιλοξενείται σε χωριανούς, ωστόσο επισήμανε ότι αυτό αποτελεί προσωρινή λύση.
 
Παραμένουν απλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες
 
Επαναλαμβάνεται, ο περσινός εμπαιγμός εις βάρος των σχολικών καθαριστριών του δήμου Πύργου, επισημαίνει με ανακοίνωση του, το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλώντας τη δημοτική αρχή να προβεί στην άμεση υπογραφή συμβάσεων, στην εξόφληση των περσινών υποχρεώσεων και στην απόδοση των δεδουλευμένων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, για δεύτερη χρονιά οι σχολικές καθαρίστριες  του Δήμου Πύργου παρέχουν την εργασία τους απλήρωτες και χωρίς καμιά κατοχύρωση αφού δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με τον υπεύθυνο φορέα που είναι ο Δήμος Πύργου με ότι συνεπάγεται αυτό τόσο για την διασφάλιση των δεδουλευμένων τους όσο και για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

«Η νέα μορφή εργασιακών σχέσεων που επιβάλλεται σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε απόγνωση, από τις συνέπειες της πιο βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και των προθύμων της που με ιδιαίτερη πίστη υπηρετούν,  είναι ανήθικη, παραβιάζει το σύνολο της ήδη διαλυμένης εργατικής νομοθεσίας και οδηγεί στον εξευτελισμό εργαζόμενους που αγωνιούν για το βιοπορισμό τους.

Τα καθαρά σχολεία θα πρέπει να είναι πρώτιστη υποχρέωση για το Δήμο Πύργου γιατί είναι κυρίαρχη απαίτηση της κοινωνίας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και επισημαίνεται ότι «η συνοχή και  η αλληλεγγύη μας, απέναντι σε ένα κλάδο εργαζομένων που η εργασία τους χαρακτηρίζεται από την αποικιοκρατική λογική που προσπαθούν να επιβάλλουν,  είναι δεδομένη και σε κάθε περίπτωση δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση».
 
Συγκροτείται σε σώμα ο ΦΟΔΣΑ
 
Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νομού μας, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει πρόεδρο και τα υπόλοιπά μέλη του Δ. Σ.  Αφορά δε  στον τρόπο διαχείρισης  συνολικά των απορριμμάτων του νομού μας, τον σχεδιασμό και τις ενέργειες  που ήδη έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση. Σε ο,τι αφορά τις υποψηφιότητες, σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον θα εκδηλώσουν για την προεδρία του φορέα, τόσο οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας, όσο επίσης του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, αλλά και του Πηνειού. 
 
Κόβει ο νερό η ΔΕΥΑΠ στους μεγαλοοφειλέτες
 
Με το συνολικό χρέος από ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοτών, να φθάνει σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και με τον κίνδυνο για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΠ να είναι υπαρκτός, ξεκίνησαν χθες οι διακοπές υδροδότησης αρχής γενομένης από τους δημότες που έχουν οφειλές πάνω από 500 ευρώ.Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Πύργου Φώτης Δημόπουλος η ΔΕΥΑΠ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διακοπές καθώς παρά τις ανακοινώσεις για άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ελάχιστοι δημότες ανταποκρίθηκαν. Ξεκαθάρισε δε ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση ο ίδιος δεν προτίθεται να μείνει στην ΔΕΥΑΠ και να χαρακτηριστεί ως νεκροθάφτης της Δημοτικής Επιχείρησης.
 
Σήμερα η κηδεία του καθηγητή Γ. Ασημακόπουλου
 
Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα, άφησε χθες την τελευταία του πνοή το Πυργιώτης καθηγητής Φυσικής Γιώργος Ασημακόπουλος. Ο 57χρονος καθηγητής με καταγωγή από το Γούμερο Ηλείας, είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στις 7 Νοεμβρίου όταν παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα που οδηγούσε μια γυναίκα από την Ουκρανία στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Αθήνα. Σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας η κηδεία του.
 
Καιρός

Αραιές  νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σήμερα στο Νομό μας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 23 με 24οC στα πεδινά, 18 με 19oC στα ημιορεινά - ορεινά.

Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18/11/2014 - 11:14