Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Συγκεντρώσεις αξιοπρέπειας σε Πύργο –Αμαλιάδα

Και πάλι αρκετοί πολίτες όχι μόνο από τον Πύργο αλλά και άλλες περιοχές του νομού συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Ιατρίδη για να εκφράσουν τη στήριξή τους στην Κυβέρνηση εν όψει του σημερινού Eurogroup  και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων.
Συλλαλητήριο στήριξης στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να βάλει τέλος στη λιτότητα και να οδηγήσει τη χώρα σε μια πορεία ανάπτυξης, έγινε παράλληλα και στον πεζόδρομο της πλατείας Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα.
Τη συνοδεία τραγουδιών, οι πολίτες που συμμετείχαν αψηφώντας το κρύο, συζητούσαν αρκετά τα πολιτικά τεκταινόμενα και διατύπωναν τις απόψεις τους. 

Στον Πύργο στη χθεσινή συγκέντρωση παρευρέθησαν ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, και ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Ζουράρις Υπό τη συνοδεία τραγουδιών, οι πολίτες που συμμετείχαν αψηφώντας το κρύο, συζητούσαν αρκετά τα πολιτικά τεκταινόμενα και διατύπωναν τις απόψεις τους. 


Κ. Ζουράρις : Γιατί έτσι είναι !

Καυστικός απέναντι στην στάση των ευρωπαίων αλλά και βέβαιος για την τελική θετική έκβαση υπέρ της Ελλάδας εμφανίστηκε στον Πύργο, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και καθηγητής – πολιτειολόγος Κώστας Ζουράρις. «Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αυτές οι εκδηλώσεις που είναι και παγκόσμιες υπέρ της Ελλάδας, έρχονται ακριβώς μετά από αυτή την απίστευτη κτηνωδία. Λέει ο Ελύτης στο Άξιον Εστί, έρχονται οι κοπροκράτες και κοπροκρατούν το μέλλον. Αυτοί λοιπόν οι σκυλοκοίτες, οι κερδαλεόφρονες που κορποκρατούν το μέλλον, κατά τον Όμηρο,  αυτούς φτύνει ο λαός μας και οι λαοί που μας συμπαραστέκονται. Τους κοπροκράτες του τοκογλυφικού συστήματος αυτής της δρακός των Βρυξελών και του Ταμείου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το όφελος έως τώρα της Ελλάδας τόνισε ότι «η αντίσταση είναι το πρώτο κέρδος. Τα αποτελέσματα εκ της αντιστάσεως έρχονται διαρκώς, οι ρωγμές που βλέπουμε στο μέτωπο των δισεβών και των τοκογλύφων. Καταλαβαίνουν πια ότι δεν μπορούν να το κρύψουν από τους λαούς τους. Εμείς μπορούμε να καταστραφούμε γιατί η καταστροφή στον ελληνικό πολιτισμό είναι συνήθης συνθήκη και ο βρεγμένος δεν τη φοβάται τη βροχή. Ξέρουν ότι θα τα χάσουν όλα αν μας εξωθήσουν στυγνά σε μια πτώχευση.

Τρέμουν και μας το έκρυβαν οι εδώ συνεργάτες τους τέσσερα χρόνια, γιατί διαλύεται η Ευρωζώνη, διαλύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν οδηγήσουν μια χώρα της Ευρωζώνης σε πτώχευση και ειδικά την Ελλάδα. Διότι ακόμα και αν δεχθούμε το ισόκυρον των κρατών και των λαών, παρόλα αυτά υπάρχει μια ισόκυρη και ισότιμη χώρα που είναι πιο ισόκυρη και λέγεται η Αιωνία Ελλάς. Έτσι είναι διότι έτσι είναι» κατέληξε αφοπλιστικά ο Κώστας Ζουράρις.

Μελέτη - οδηγός για το αναπτυξιακό προφίλ της Ηλείας

Μελέτη που αφορά το αναπτυξιακό προφίλ του Νομού μας, μέσα από μια προσπάθεια καταγραφής της αναλυτικής κατάστασης  των οικονομικών, ιστορικών, κοινωνικών δεδομένων του τόπου σε συνδυασμό με τα φυσικά χαρακτηριστικά του, θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κώστας Νικολούτσος.
Το Επιμελητήριο Ηλείας  όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο των κινήσεων για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ηλειακής Οικονομίας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο πέραν των άλλων, να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των επιχειρημάτων για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συγκεκριμένη μελέτη, παρουσιάζονται τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία δίνοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα στον αναγνώστη.
Αναλύονται ειδικότερα τομείς όπως η οικονομία, η εργασία, η παιδεία, οι κοινωνικές δομές, η γεωργία κλπ ενώ παρουσιάζονται και δευτερογενή δεδομένα  όπως η παραγωγικότητα, η δυναμική και μετατόπιση των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, οι επενδύσεις κ.α
Αναμφίβολα η προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό για όσους ενδιαφέρονται και φυσικά για τα μέλη του ΕΒΕ και η εργασία θα είναι ανοικτή σε βελτιώσεις, διορθώσεις με επικαιροποίηση των δεδομένων ώστε να είναι διαχρινικά έγκυρη.
Η παρουσίαση θα γίνει στη 1μ.μ στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ηλείας.

«Παιδεία-Διαφωτισμός-Παγκοσμιοποίηση στο συνέδριο της Ι. Μ Ηλείας

Αφορμή για την παρουσία του κ. Ζουράρι στον Πύργο στάθηκε η συμμετοχή του σε θεολογικό συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων σύνεδρων από όλη την χώρα το Σαββατοκύριακο 14-15 Φεβρουαρίου .
Το φετινό συνέδριο διεξήχθη σε συνεργασία με την Πανελλήνιο Ένωση Θεολόγων(Π.Ε.Θ.) και το Εργαστήριο Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν   «Παιδεία-Διαφωτισμός-Παγκοσμιοποίηση: Ορθόδοξη εκκλησιαστική θεώρηση» και καλεσμένους πολλούς εισηγητές από όλη την Ελλάδα. Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν στον  Πύργο, στην αίθουσα της Αγίας Φιλοθέης το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ συνεχίστηκαν το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα της «Θείας Οικοδομής» στην Αμαλιάδα.  με θέμα τη θέση της Ορθοδοξίας απέναντι στον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό και την Παγκοσμιοποίηση.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. , καθηγητής και Πολιτειολόγος Κώστας Ζουράρις είχε ως θέμα στην ομιλία του τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό και τον καθ’ ημάς νηπτικό Φωτισμό. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Κώστας Ζουράρις δεν ξέφυγε από την πολιτική, την οποία παρέθεσε ως παράδειγμα στην ομιλία του πολλές φορές. Τοποθετήσεις του είχαν ως επιχειρήματα πολλά ζητήματα μέσα από την Ελλάδα της κρίσης, για την παιδεία, την οικονομία, την καθημερινότητα. Μάλιστα μέσα από τα απτά παραδείγματα της κοινωνίας μας, έδειξε το πόσο απουσιάζει ο διαφωτισμός από την Ελλάδα. Και αν στη Βουλή πρόσφατα κάποιοι δυσκολεύτηκαν στην ερμηνεία των λόγων του, στον Πύργο και στο Οικοτροφείο της Αγίας Φιλοθέης όπου μίλησε, ήταν απόλυτα κατανοητός στις έννοιες που έδωσε στο κοινό, το οποίο τον παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή, ζητώντας μάλιστα να παρατείνει τη διάρκεια της ομιλίας του αν ήταν δυνατό.


Βραβεύτηκαν τα μαθηματικά μυαλά

Για 8η συνεχόμενη φορά, διοργανώθηκε από το Παράρτημα Νομού Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας εκδήλωση, προκειμένου να βραβευτούν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αμαλιάδας και του κάμπου που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό των μαθηματικών «Παιχνίδι και μαθηματικά», καθώς επίσης και οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς «Ο Θαλής» και «Ευκλείδης» το σχολικό έτος 2013-2014.
Στη χθεσινή εκδήλωση βραβεύτηκαν συνολικά 125 μαθητές των δημοτικών σχολείων, 13 μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων και δύο μαθητές που διακρίθηκαν στον ‘Ευκλείδη’ και έλαβαν μέρος και στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, τον ‘Αρχιμήδη’ το σχολικό έτος 2013-2014.

«Σφύριξαν» το καρναβάλι

Δεκάδες σφυρίχτρες, καραμούζες και ό,τι άλλο μπορεί να παράγει… υψηλά ντεσιμπέλ, ξεσήκωσαν χθες το πρωί την πόλη της Αμαλιάδας, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Αιτία οι «Μπουλατοδρόμοι», περνώντας από τους δρόμους και όλες τις γειτονιές με τα ποδήλατά τους, φέρνοντας παντού το μήνυμα της αποκριάς!  Η «Μπουλατοδρομία» της Αμαλιάδας είναι μια ιδέα του Δίκτυου Αφύπνισης Πολιτών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Φίλους Ποδηλάτου Ήλιδας και την Μικρή Ακαδημία ενώ όπως και πέρυσι, το «ραντεβού» των ποδηλατοδρόμων είχε δοθεί στις 11 το πρωί, στην πλατεία του Ανεμόμυλου.

Κοινή εκδήλωση των ιατρικών συλλόγων Πύργου –Αμαλιάδας

Η απαρχή μιας νέας εποχής αποτελεί πραγματικότητα για τους Ιατρικούς Συλλόγους Πύργου και Αμαλιάδας, οι οποίοι για πρώτη φορά συνεργάστηκαν και διοργάνωσαν Αποκριάτικο χορό και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας και έβαλαν τις βάσεις για τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου κ. Νίκος Κατσαρός και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, οι οποίοι απέδειξαν εμπράκτως ότι έχουν και τη διάθεση και τη θέληση να βρεθεί η χρυσή τομή συνεργασίας των δύο Συλλόγων, που θα είναι προς όφελος και των γιατρών αλλά και των πολιτών της Ηλείας, κυρίως σε ό,τι αφορά τις καλύτερες παροχές στον τομέα της υγείας.

Σε κρίσιμη κατάσταση 20 χρονος

Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 20χρονος αθίγγανος από τον οικισμό Παπακαυκά, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης τραυματίστηκε στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος του ιερού ναού Αγ. Άννας στην Αμαλιάδα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας του και κατέληξε εκτός οδοστρώματος σε δέντρο.  Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία ακόμη άτομα, ο ένας εκ των οποίων  φέρει πολλαπλά τραύματα, αλλά είναι εκτός κινδύνου,  και οι άλλοι  δύο τραυματίστηκαν ελαφρά.
Τα επόμενα 24ωρα κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμα για τον 20χρονο που έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54