Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  25/2/2015


Νέοι τριγμοί στην δημοτική αρχή Πύργου

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου καθαριότητας εξέφρασε στο δήμαρχο Πύργου ο κ. Θοδωρής Κανελλόπουλος. Είναι η τρίτη φορά, σε μικρό χρονικό διάστημα, που ο κ. Κανελλόπουλος έχει κάνει προφορική δήλωση παραίτησης. Τις προηγούμενες δυο φορές την είχε ανακαλέσει αλλά τώρα φαίνεται ότι η δήλωσή του είναι οριστική και αμετάκλητη.

Μάλιστα και επίσημα το κείμενο της παραίτησης του θα το υποβάλει στη μεθαυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής και κυρίως του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή να δώσει λύση στον εφιάλτη των σκουπιδιών ήταν και ο βασικότερος λόγος που τον οδήγησε στην παραίτηση. Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γιώργου Ανδριόλα.
 
Καθυστέρηση λόγω έλλειψης προσωπικού
 
Η έλλειψη προσωπικού της Δ.Ο.Υ Πύργου και η καθυστερημένη αποστολή των αιτήσεων επιστροφής  ΦΠΑ των αγροτών από την αρμόδια υπηρεσία Αμαλιάδας  είναι οι αιτίες για τις οποίες μέχρι σήμερα οι παραγωγοί της Αμαλιάδος δεν έχουν πάρει  τα χρήματα του 2013.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από την συνάντηση του Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, του υπευθύνου της Ομάδος Παραγωγών Αμαλιάδος κ. Χρήστου Βαλιανάτου και του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Θανάση Αντώναρου με την προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ Πύργου κ. Γαλανοπούλου.

Οι εκατέρωθεν δεσμεύσεις που δόθηκαν είναι από την μία να γίνει στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατόν ότι απαιτείται για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος μέσα στο συντομότερο δυνατόν διάστημα και από την άλλη να γίνει παρέμβαση στο υπουργείο ώστε ποσά που δεν ξεπερνούν τα 1000 ευρώ να μην υπόκειται σε έλεγχο.
 
Οι κλέφτες χτύπησαν το κουδούνι

Στα Καβάσιλα του δήμου Πηνειού, δύο άντρες, βρέθηκαν στο κατώφλι μιας 79χρονης, χτύπησαν το κουδούνι και αυτή ανοίγοντας την πόρτα βρέθηκε μπροστά στους άγνωστους. Πριν καταλάβει τι ήθελαν και τι συμβαίνει ο ένας από τους δύο μπήκε στο σπίτι, της άρπαξε τα κοσμήματα της και το ποσό των 60 ευρώ από το πορτοφόλι της και έγινε καπνός μαζί με το συνεργό του, με την ηλικιωμένη να προσπαθεί να συνέλθει από την αιφνίδια αυτή επίθεση…
 
Εξαφανίστηκε 54χρονος

Έναν 54χρονο άντρα από το Πελόπιο Ολυμπίας αναζητούν οι συγγενείς του και οι Αρχές, καθώς εξαφανίστηκε από το περασμένο Σάββατο και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ο 54χρονος Ιωάννης Τσαβλής έφυγε από το σπίτι του στο χρονικό διάστημα που η σύζυγός του απουσίαζε στη δουλειά της, από τις 12 το μεσημέρι έως τις εννέα το βράδυ.

Δεν πήρε μαζί του χρήματα ή κινητό τηλέφωνο, ενώ όταν έφυγε φορούσε ένα γκρι παντελόνι, ένα μαύρο πουλόβερ και ένα μαύρο σακάκι. Μαζί του πήρε και τα φάρμακα της αγωγής που ακολουθεί.
 
«Δούρειος Ίππος» στον Πύργο

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών έχει μπει η θεατρική ομάδα «Δούρειος Ίππος» Πύργου που για την φετινή θεατρική σεζόν θα παρουσιάσει στο κοινό της Ηλείας το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Καβγάδες στην Κιότζα» σε σκηνοθεσία Παρασκευά Παπαπετρόπουλου. Οι πρόβες –που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό- πραγματοποιούνται, πλέον, σχεδόν καθημερινά με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο σκηνή του θεάτρου «Απόλλων» στον Πύργο.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25/02/2015 - 09:57