Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  7/4/2015



Στο «κόκκινο» για τα σκουπίδια και η Αρχ. Ολυμπία

Το πρόβλημα των σκουπιδιών «χτυπά» την πόρτα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με τη Δημοτική Αρχή να καταβάλει προσπάθεια να μη φτάσει στο σημείο του Δήμου Πύργου, που τα σκουπίδια παραμένουν σωρευμένα στους δρόμους τους τελευταίους μήνες, με σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η λήξη της τελευταίας προγραμματικής σύμβασης με τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας στη Ναύπακτο, έφερε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μπροστά σε νέο αδιέξοδο στο θέμα των σκουπιδιών. Έτσι, τις τελευταίες 9 ημέρες τα απορριμματοφόρα του δήμου παραμένουν σταθμευμένα και τα σκουπίδια, στους δρόμους, με τους όγκους να αυξάνονται μέρα με την ημέρα, τόσο στην Ολυμπία όσο και στα χωριά. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, ο δήμος ξεκίνησε μια προσπάθεια τοποθέτησης των σκουπιδιών - που βρίσκονταν στο δρόμο, έξω από τους γεμάτους κάδους - σε οικοδομικούς σάκους, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διάλυσή τους. Κάτι που όμως, δυστυχώς, δεν επιτυγχάνεται πάντα.

Το πρόβλημα φαίνεται πως «φουντώνει» σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για την περιοχή, αφενός λόγω της ανόδου των θερμοκρασιών και αφετέρου λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης, αφού η σεζόν έχει «ανοίξει» και ο κίνδυνος να πληγεί - για μια ακόμα φορά - η εικόνα της πόλης, είναι ορατός.
 
Σύσκεψη για την Πατρών - Πύργου

Ευρεία σύσκεψη για τον οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου για αύριο Μ. Τετάρτη στις 12:00, συγκαλεί ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Στη συνάντηση προσκαλούνται οι βουλευτές των νομών Αχαΐας και Ηλείας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και στελέχη της Περιφέρειας, δήμαρχοι των περιοχών από τις οποίες διέρχεται ο οδικός άξονας, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των διοικήσεων ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, Εμπορικού και Βιοτεχνικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας και Ηλείας, Κινημάτων και Συλλογικοτήτων της περιοχής και άλλων σχετικών με το αντικείμενο τοπικών φορέων. Στη σύσκεψη θα γίνει αναλυτική και σε βάθος ενημέρωση για τις ως τώρα ενέργειες και τον προγραμματισμό του υπουργείου σχετικά με την υλοποίηση του έργου, καθώς επίσης και για την κατάθεση σχετικών προτάσεών τους.
 
Καμία αναστολή ή κλείσιμο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ότι δεν θα υπάρξει καμία αναστολή λειτουργίας ή κλείσιμο τμημάτων - κλινικών - Νοσοκομείων διαβεβαίωσε  ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλος και άρα αυτό ισχύει και για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, επισημαίνουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, οι οποίοι είχαν συνάντηση μαζί του στην Πάτρα. Μετά την συνάντηση ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η Ένωση Ιατρών εξέδωσε ανακοίνωση, διαμηνύοντας, μεταξύ άλλων, ότι στην περίπτωση αναστολής λειτουργίας  τμημάτων ή κλινικών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας θα καταρρεύσουν οι δομές υγείας στον Nομό.
 
Στήριξη σε αδύναμες οικογένειες μαθητών

Στο πλευρό των οικογενειών μαθητών που φοιτούν στο πρώτο γυμνάσιο Πύργου και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα βρίσκονται τις ημέρες του Πάσχα η οργάνωση Ανθρώπινη Αλληλεγγύη και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου γυμνασίου Πύργου. Η συνεργασία των δύο φορέων προέκυψε από την κοινή στόχευση προς την κοινωνία. Έτσι απευθύνθηκαν προς μεγάλες εταιρίες πώλησης τροφίμων και σούπερ μάρκετ και συγκεντρώθηκαν ικανοποιητικές ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς και είδη ρουχισμού. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι φορείς τονίστηκε πως έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των οικογενειών που ζητούν βοήθεια και κάθε ημέρα προστίθενται και άλλες. Μόνο για τις ανάγκες του 1ου γυμνασίου Πύργου θα καλυφθούν περί τις 25 οικογένειες.
 
Ψήφισαν οι δημοτικοί υπάλληλοι Αμαλιάδας & κάμπου

Το νέο Δ.Σ., η ελεγκτική επιτροπή και οι αντιπρόσωποι στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, εξελέγησαν κατά τις χθεσινές αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, που διεξήχθησαν στο Δημαρχείο Αμαλιάδας. Στις χθεσινές εκλογές συμμετείχαν δύο παρατάξεις, το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» και η «ΔΑΣ – ΟΤΑ», όπου και επικράτησε η πρώτη με 127 σταυρούς έναντι τις δεύτερης που έλαβε 35.

Από τους 185 εγγεγραμμένους, ψήφισαν 172 μέλη και βρέθηκαν 162 έγκυρα και 10 άκυρα/λευκά ψηφοδέλτια
.
Από το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» για το Δ.Σ. εξελέγησαν, κατά σειρά ψήφων, οι: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Αριστείδης Γιαννακόπουλος, Νίκος Γιαννούλης, Αγγελική Τσιλιάνου, Αθανάσιος Νικολόπουλος, Μαργαρίτα Πανταζοπούλου και Παναγιώτα Τρυφωνοπούλου.

Από την ίδια παράταξη για την ελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι: Δημήτρης Θανάσουλας, Μαρία Πετροπούλου και Χρήστος Ρούτσης.

Αντιπρόσωποι για την ΠΟΕ – ΟΤΑ από την πλειοψηφούσα παράταξη εξελέγησαν οι: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος και Χρήστος Βούλγαρης.

Από την παράταξη «ΔΑΣ – ΟΤΑ» για το Δ.Σ. εξελέγησαν οι: Ιωάννα Θεοδωροπούλου και Ανδρέας Βασιλικόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε σώμα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07/04/2015 - 10:29